reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To ja tak mam z synem. Jak miał 3 latka a ja poszłam do pracy i musiałam wyjechać na szkolenie 3 dni i 3 noce to biedaczek dostał gorączki i wymiotował.

p19uqqmzxqi22hcj.png

No właśnie ja nocy bez mamy chyba bym nie przeżyła:D a mogli być obok mnie wszyscy tata , babcia , brat dziadek ciotki a to i tak nic nie pomagało :D a wystarczyła mama i mogłoby całej reszty nie być:D

reklama
Dziewczyny przez dwa dni czulam chwilami takie uklucia tak bardzo nisko. W pierwszej ciazy mialam tak w 16tc i sie okazalo, ze to corka udeza o szyjke[emoji5] Mysle, ze teraz to tez dzidzia [emoji3] Tym bardziej, ze bylo to po lewej stronie, a tam ostatnio byla dzidzia na usg. Potem kilka razy po jedzeniu czulam takie smyranki/ rozpychanki. Mysle, ze to juz TO sie powoli zaczyna [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No to super :))

O matko! To ja myslalam, ze moja przesadza z ta tesknota za tatusiem [emoji33] Bo moja to typowa corunia tatunia [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ohh kochana , ale za to nie będzie przynajmniej zazdrosna jak przywieziecie maluszka który odebrał jej mamę i tylko nim sie musi zajmowac są tego plusy , a kocha was tak samo . Ja mysle , ze moje akcje które odstawialam nieraz moja mamę musiały strasznie już wykańczac choć nigdy niedala mi tego odczuc :) ale podziwiam ja za to. Raz nawet musiała do miejscowości obok pojechać no i oczywiście Wiolusia z Mamunia bo jakby inaczej:D i miałam takie czerwone lakierki na nozkach które po tej podróży mama wyrzuciła jak zobaczyła jak moje pięty są zmasakrowane i pełne krwi , ale byłam dzielna bo przez całą drogę nawet nie odezwałam się słowem , że mnie obcieraja ważne, że była mama obok a reszta to nic .. więź aż do krwi :D :D A moja mama przerażona do dziś często wspomina ta sytuację :D :Dp

Inne temperamenty [emoji5] Nie na wszystko mamy wplyw. My z siostra tez tak samo wychowywane. U mnie w pokoju wszystko bylo od linijki, do niej nie dali sie wejsc [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Masz rację nie ma wpływu na wszystko :D wszystko zależy od charakterku dzidzi oczywiscie , że wiele rzeczy można zmieniać i dopracowywac ale są których za żadne skarby nie zmienisz nawet jakbyś na uszach stanęła:D

Ohh kochana , ale za to nie będzie przynajmniej zazdrosna jak przywieziecie maluszka który odebrał jej mamę i tylko nim sie musi zajmowac są tego plusy , a kocha was tak samo . Ja mysle , ze moje akcje które odstawialam nieraz moja mamę musiały strasznie już wykańczac choć nigdy niedala mi tego odczuc :) ale podziwiam ja za to. Raz nawet musiała do miejscowości obok pojechać no i oczywiście Wiolusia z Mamunia bo jakby inaczej:D i miałam takie czerwone lakierki na nozkach które po tej podróży mama wyrzuciła jak zobaczyła jak moje pięty są zmasakrowane i pełne krwi , ale byłam dzielna bo przez całą drogę nawet nie odezwałam się słowem , że mnie obcieraja ważne, że była mama obok a reszta to nic .. więź aż do krwi :D :D A moja mama przerażona do dziś często wspomina ta sytuację :D :Dp
Ja się właśnie trochę boję jak to będzie z dzidziusiem. Niby duży chłop bedzie 8 lat miał w październiku, niby się bardzo cieszy, a ja mu dużo opowiadam i nastawiam na to, że bede musiała dużo czasu poświęcić dzidzi, ale jsk to wyjdzie w praniu to nie wiem. Wczoraj się załamał jak mu powiedziałam, że nie może ze mną jechać rodzić [emoji23]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Haha, no do krwi [emoji6]
Ja tam nie ubolewam w ogole nad tym tatusiowaniem. Zwlaszcza jak w nocy wola jego [emoji3] On sie jej po prostu latwo daje, a ze mna wie, ze nie wygra [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Masz rację nie ma wpływu na wszystko :D wszystko zależy od charakterku dzidzi oczywiscie , że wiele rzeczy można zmieniać i dopracowywac ale są których za żadne skarby nie zmienisz nawet jakbyś na uszach stanęła:D
Ja uwazam, ze zachowanie dziecka to w polowie jego temperament i w polowie nasze dzialania.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja się właśnie trochę boję jak to będzie z dzidziusiem. Niby duży chłop bedzie 8 lat miał w październiku, niby się bardzo cieszy, a ja mu dużo opowiadam i nastawiam na to, że bede musiała dużo czasu poświęcić dzidzi, ale jsk to wyjdzie w praniu to nie wiem. Wczoraj się załamał jak mu powiedziałam, że nie może ze mną jechać rodzić [emoji23]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Haha, tez wlasnie opowiadalam mlodej, ze do porodu bedziemy jechac razem a do niej babcia przyjedzie. I ze moze sie tak zdarzyc w nocy, ze sie obudzi a nas nie bedzie tylko babcia. Troche jeczala, ale sie uspokoila, ze po kilku godzinach tata wroci [emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
A ja mam problem z synkiem, on tylko do mnie chce z nikim zostać nawet na 5 min, wszędzie że mną sklep, łazienka, az się boję co to będzie jak pójdę do szpitala on sobie nie da rady beze mnie i na samą myśl chce mi się ryczeć, mąż mówi że jest tak bardzo za mną bo karmilam go 2 latka i wytworzyła się ogromną więź

Do góry