reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Moj mąż ost zapytał czy zrobimy sobie trzecie dziecko [emoji23][emoji23][emoji23] mówię mu jeszcze się drugie nie ur a ty już chcesz 3 robić hahaah

16udyx8di9hvrs5t.png

A mówią że to kobiety planują i myślą o wszystkim na przód:D

reklama
Nie strasz mnie ! Chyba bym więcej niż jedną stratę nie udźwignęła chociaż jak jeszcze nie wiedziałam to też mówiłam że nie przetrwała bym poronienia a jednak

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Moja kuzynka ur ze mna w tym samym dniu córkę
Potem 4 poroniła z czego 2 razy w 12 tyg wiec pochowała dwoje dzieci synów robili badania i niby wyszło ze jej organizm odrzuca płeć męska i za każdym razem jak zajdzie w ciąże a będzie to syn to nie donosi ciazy wiec odpuścili już bo za duże ryzyko a i psychika widać było ze słaba u Beaty w zeszłym roku znów zaszła w ciąże w listopadzie urodziła SYNA!!!! Zdrowego Igora naprawdę czasami dzieją się cuda

16udyx8di9hvrs5t.png

Typu idę na spacer do lasu to zawsze mimo że zblokowane to skacze na dziurach po kamieniach. Czasami odblokowują się i skręca ci w momencie kiedy najmniej się tego spodziewasz. Są różne rodzaje i różnymi miałam okazję jeździć. Często się wyłamywały. Chodziłam często na takie kilku godzinne spacery i nie wytrzymywały. A za 3 - 4 tys. nie będę kupowała wózka na 2 lata. Wózek który kupiliśmy, jeszcze do tej pory służy już przy 5 dziecku i jeszcze nic w nim nie było wymieniane. A był za 500 zł. :)

A widzisz czyli super :)

Pewnie bo żeby skręcić to trzeba wózek troszkę podnieść (tak mi się zdaje) a takim ze skrętnymi kołami można normalnie jechać i skręcać a w razie potrzeby zablokować przednie koła i jedziemy prosto :)

No pewnie też wiele zależy od terenów po jakich wózek będzie jeździł, ale tak jak mówię u mnie nie ma jakiegoś hardcoru:D

Moja kuzynka ur ze mna w tym samym dniu córkę
Potem 4 poroniła z czego 2 razy w 12 tyg wiec pochowała dwoje dzieci synów robili badania i niby wyszło ze jej organizm odrzuca płeć męska i za każdym razem jak zajdzie w ciąże a będzie to syn to nie donosi ciazy wiec odpuścili już bo za duże ryzyko a i psychika widać było ze słaba u Beaty w zeszłym roku znów zaszła w ciąże w listopadzie urodziła SYNA!!!! Zdrowego Igora naprawdę czasami dzieją się cuda

16udyx8di9hvrs5t.png

No właśnie :) na nic nie ma reguly :)

Dokładnie, bawełna plus pokrowiec, pierwszy zrobię bawełniany, a potem będę myśleć nad kolejnymi, żeby mieć na zmianę, mając doświadczenia jak się śpi, czy np flanela bawełniana, czy może coś innego - na razie będzie zwykła bawełna ;) i wypełnienie kulki silikonowe :)
Zamówiłam 5kg, będzie duuużo [emoji14]
Ale też na kilka innych rzeczy się przyda ;)
Przyjaciółce i kuzynowi szyłam kojce niemowlęce do spania, pomoc sprawdziły się genialnie, u przyjaciółki właśnie w nim śpi młodsza latorośl, i jeszcze kilka innych rzeczy dziecięcych mam na koncie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wow super zdolniacha z Ciebie!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A wiecie, że niektóre z nas wróżyły mi zmianę upodobań co do wózka do dwóch tygodni a minął już przynajmniej miesiąc a mnie się dalej podoba ten sam :p Jakiś cud albo prawdziwa miłość :D

Ja się z Tobą nie zgodzę. Ja w pracy też czasem mam dość i nikt się mnie nie pyta czy nie jestem przypadkiem w pracy 4 dzień po 11 godzin, czy nie mam ciezkiego dnia. Muszę być miła i pomocna nawet gdy 50 osoba przychodzi z pierdołą albo z pyskiem na dzień dobry. Tego samego oczekuję od innych. Wiem, że lekarze mogą czuć się bezkarnie, bo nikt ich nie wyrzuci za bycie wrednym, ale jak im się nie podoba praca to mogą iść poszukać innej. A już tekst, że jak się leczy prywatnie to po co do szpitala przyjeżdża jest poniżej wszelkiej krytyki. Po co płacimy ubezpieczenie??? Ja np. chetnie bym prowadziła ciążę na nfz zamiast płacić, ale u mnie w miescie znalezienie gina na nfz do którego nie czeka się 3 miesiące graniczy z cudem. I tyle w temacie.

p19uqqmzxqi22hcj.png
O i swiete slowa! Ja tez nie mam prawa byc zmeczona, zla, zdenerwowana. Nikt nie zapyta vzy od rana jadlam jakis posilek czy na 5 min. usiadlam. Ale PAN/PANI DOKTOR to co innego. I wlasnie takie nasze myslenie przyzwala im na takie zachowania.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry