reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No właśnie w nim jest też opcja blokady tych kół:) mojemu podobają się takie wózki z tymi dużymi kołami, ale mi chyba jakiś średnio :D

No a do sklepu mogę tutaj podjechać jakiegoś tylko pytanie czy mają tutaj takie same firmy itd jak w Polsce, a wysyłka do Niemiec to koszt 120 złoty więc luzik , z tego co oglądałam na niemieckich stronach to za zwykły wózek oni tutaj chcą po 400 euro więc myślę , że jednak skuszę się na kupno w polsce i wysyłkę tutaj dlatego pytałam bo może akurat ktoś miał do czynienia z tym wózkiem i mógł by się podzielić opinia :)

Ola, czyli chcecie znać płeć wcześniej czy nie? Pytałam juz, ale pewnie Ci umknęło :)

Moim zdaniem najważniejsze kwestie to żeby miał koła przeznaczone do terenu po jakim będziesz jeździła, co do wagi- żeby był lekki jeśli masz zamiar często pakować go do auta- bo przecież to my w większości będziemy to robiły ;) i żeby łatwo się składał. Później są pewnie inne rzeczy-w ktorą stronę montowane siedzenie spacerówki, czy siedzonko w spacerówce szerokie i wysokie oparcie, jaki kosz- to już każda pewnie ma swój zestaw "musibyć" ;)
Przepraszam Cię, musiało mi umknąć. No mieliśmy nie wiedzieć ale z dnia na dzień mój M zmienił zdanie, że jednak chce :p Więc co mi pozostało, zapytałam na ostatniej wizycie gina czy można już rozpoznać płeć (był to 12+3) i powiedział, że jest coś między nóżkami i że wygląda na chłopca :) Dokładnie nam pokazał i faktycznie było widać dwie nóżki a między nimi jakby trzecia nóżka :D tylko mniejsza. Powiedział, że pewność będziemy mieli na drugich prenatalnych, które mamy 12 lutego w równo skończonym 19 tygodniu :) Następną wizytę mam 18 stycznia więc jeszcze raz go zapytam co widzi :)

Powiem tak znam osobę, która 6 razy poroniła, w końcu im się udało i poszli za ciągiem. Mają teraz w domu 5 dzieci w tym jedne bliźnięta. Co rok to prorok. Wszystkie zdrowe :D Więc najważniejsze nie poddawać się. :)
Nie strasz mnie ! Chyba bym więcej niż jedną stratę nie udźwignęła chociaż jak jeszcze nie wiedziałam to też mówiłam że nie przetrwała bym poronienia a jednak

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mi powtarza cały czas , że On chce trójkę :D także to że Ty o drugim myślisz to nic w porównaniu z moim który myśli już o trzecim :D choc ja to ktore mam teraz pod sercem traktuje jako drugie . Maciuś był i na zawsze zostanie naszym pierwszym maluszkiem niestety nie było mu dane się urodzić ale na zawsze będzie tym pierwszym a teraz to druga dzidzia którą oczywiście kochamy tak samo mocno jak jego i już czekamy na lipiec kiedy będziemy przytulać nasza kruszynke:)

Moj mąż ost zapytał czy zrobimy sobie trzecie dziecko [emoji23][emoji23][emoji23] mówię mu jeszcze się drugie nie ur a ty już chcesz 3 robić hahaah

16udyx8di9hvrs5t.png

Ola, czyli chcecie znać płeć wcześniej czy nie? Pytałam juz, ale pewnie Ci umknęło :)

Moim zdaniem najważniejsze kwestie to żeby miał koła przeznaczone do terenu po jakim będziesz jeździła, co do wagi- żeby był lekki jeśli masz zamiar często pakować go do auta- bo przecież to my w większości będziemy to robiły ;) i żeby łatwo się składał. Później są pewnie inne rzeczy-w ktorą stronę montowane siedzenie spacerówki, czy siedzonko w spacerówce szerokie i wysokie oparcie, jaki kosz- to już każda pewnie ma swój zestaw "musibyć" ;)

No właśnie ja mam wszędzie blisko tutaj jedyne tyle co do lekarza to bedzie trzeba sie spakowac i jechać a tak można spokojnie spacerkiem wszędzie dojść wszędzie chodniki więc żadnych jakiś ekstremalnych warunków jazdy nie przewiduje:D a gondola i spacerowka montowana przodem i tyłem także też luz :D ale tak jak mówię to dopiero takie moje pierwsze rozeznania w temacie :D

reklama
W jakim sensie kręcącymi się kółkami? W tym sensie, że przednie są skrętne? Niektóre wózki mają specjalny system który pozostawia kółka po podniesieniu np wjeżdżając na chodnik w tym samym miejscu w którym były podczas dźwignięcia i dzięki temu się nie blokują :) Same w sobie skrętne kółka to super sprawa, wózek dzięki nim jest dużo bardziej zwrotny i lepiej się prowadzi :)
Typu idę na spacer do lasu to zawsze mimo że zblokowane to skacze na dziurach po kamieniach. Czasami odblokowują się i skręca ci w momencie kiedy najmniej się tego spodziewasz. Są różne rodzaje i różnymi miałam okazję jeździć. Często się wyłamywały. Chodziłam często na takie kilku godzinne spacery i nie wytrzymywały. A za 3 - 4 tys. nie będę kupowała wózka na 2 lata. Wózek który kupiliśmy, jeszcze do tej pory służy już przy 5 dziecku i jeszcze nic w nim nie było wymieniane. A był za 500 zł. :)

Do góry