reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Z grubsza się odkopałam ;)
Ale nie pamiętam, komu konkretnie odpisuję :opps:

Co do urodzin - tak, mam dzisiaj ;) 35...

Widziałyście święta last minute? Podobny klimat, tylko bez, pomocy sąsiadów, i przy zamkniętych sklepach.... Zrobiłam ciasto, parę przekąsek i jakoś ogarnęłam z mamą gości ;) o tyle zabawnie, że brak pieczywa, wędlin, itd... Ale były tortille z warzywami i slimaczki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami ;)
Większość dzisiaj dowiedziała się o ciąży, więc w ogóle było fajnie ;)

Dzięki za przepis, przetestuję jak będzie mnie ciągnęło do słodkiego - chwilowo raczej na pomidory mam ochotę, ale jak wiadomo to się zmienia ;)

Poza tym dostałam najpiękniejszy i najbardziej niewiarygodny prezent urodzinowy... :ooos:
Ktos mi się "odezwał" :D
Dziwne, miłe, nie do pomylenia z czymkolwiek innym... Choć to nieprawdopodobne, bo to dopiero 13+5dni... Ale jak pogadalam z mamą i kuzynką... W mojej rodzinie wszystkie kobiety czuły ruchy bardzo wcześnie, mama nie pamiętała dokładnie, ale właśnie koło 14 tygodnia (jestem jedynaczką), kuzynka ma 3 dzieci, i w pierwszej ciąży nikt jej nie wierzył, wszyscy mówili, że to niemożliwe itd, ale pierwszy raz poczuła ruchy w połowie 14 tygodnia, czyli mniej więcej dwa dni wcześniej niż ja... W kolejnych ciażach w tym samym czasie mniej więcej ;)
W każdym razie - niesamowite :oops: :D

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama

Widziałyście święta last minute? Podobny klimat, tylko bez, pomocy sąsiadów, i przy zamkniętych sklepach.... Zrobiłam ciasto, parę przekąsek i jakoś ogarnęłam z mamą gości ;) o tyle zabawnie, że brak pieczywa, wędlin, itd... Ale były tortille z warzywami i slimaczki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami ;)

Dzięki za przepis, przetestuję jak będzie mnie ciągnęło do słodkiego - chwilowo raczej na pomidory mam ochotę, ale jak wiadomo to się zmienia ;)

Poza tym dostałam najpiękniejszy i najbardziej niewiarygodny prezent urodzinowy... :ooos:
Dziwne, miłe, nie do pomylenia z czymkolwiek innym... Choć to nieprawdopodobne, bo to dopiero 13+5dni... Ale jak pogadalam z mamą i kuzynką... W mojej rodzinie wszystkie kobiety czuły ruchy bardzo wcześnie, mama nie pamiętała dokładnie, ale właśnie koło 14 tygodnia (jestem jedynaczką), kuzynka ma 3 dzieci, i w pierwszej ciąży nikt jej nie wierzył, wszyscy mówili, że to niemożliwe itd, ale pierwszy raz poczuła ruchy w połowie 14 tygodnia, czyli mniej więcej dwa dni wcześniej niż ja... W kolejnych ciażach w tym samym czasie mniej więcej ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Sto lat[emoji173][emoji182] i gratulacje prezentu.[emoji1]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie albo medicover albo madalińskiego. Wcześniej miałam rodzić na Żelaznej, miałam umowę z położną, ale było tyle rodzących że nic z tego nie wyszło.. i urodzilam w Wołominie:baffled: Tzn oddział okazał się super, ale jednak totalnie akcja z d... Tym razem wolę mieć 100% gwarancji, dlatego myślę nad prywatnym.

@oliwka_11, @oliwiapatrycja, Czyli jednak znjadzie się nas więcej :)

Myślę że to zależy od "oblężenia" danego szpitala, ile kobiet przyjedzie przed Tobą i czasami też ile ma lepszy układ, znajomego lekarza itp.. myślę że trudno przewidzieć. Oczywiście w pewnym stadium porodu nie mogą Cię odesłać... ale ja np. za pierwszym razem nie wiedziałam oczywiście kiedy powinna jechać, skurcze miałam krzyżowe, które nie pisały się na KTG, nicsię nie skracało, nie rozwierało, a mnie mega wszystko bolało, więc... było to stresujące.

WOW! Mega...!! Chyba pojdę po kanapkę :huh:

A co się dzieje?

Wow..! MI też dajesz nadzieję...!:tak:
Btzuch ja pobolewa od lipca. Prawdopodobnie to bole czynnosciowe, ale trzeba wykluczyc inne przyczyny typu alergie, nietolerancje.
Po pierwsze wolalabym zeby nic nie wyszlo. Po drugie sam pobyt w szpitalu jest stresujacy [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wow, super! Gratuluje ruchow[emoji3] Mi sie tez wydaje, ze dzis czulam kilka razy dzidzie, ale jeszcze poczekam co bedzie sie dzialo dalej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Btzuch ja pobolewa od lipca. Prawdopodobnie to bole czynnosciowe, ale trzeba wykluczyc inne przyczyny typu alergie, nietolerancje.
Po pierwsze wolalabym zeby nic nie wyszlo. Po drugie sam pobyt w szpitalu jest stresujacy [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No to trzeba sprawdzić... ja miałam problemy z żołądkiem przez dłuższy czas, spuchnięty brzuch, bóle... okazało się po gastroskopii ze mam helicobacter [emoji53] niestety nie zdążyłam się przeliczyć przed ciąża... i teraz kiedy jest mi niedobrze albo boli mnie brzuch nie wiem cyz to baby czy bakterie [emoji849][emoji849]

_agnieszka_ 100 lat!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to trzeba sprawdzić... ja miałam problemy z żołądkiem przez dłuższy czas, spuchnięty brzuch, bóle... okazało się po gastroskopii ze mam helicobacter [emoji53] niestety nie zdążyłam się przeliczyć przed ciąża... i teraz kiedy jest mi niedobrze albo boli mnie brzuch nie wiem cyz to baby czy bakterie [emoji849][emoji849]

_agnieszka_ 100 lat!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oj wspolczuje. Mi helicobakter nie wyszedl, ale za to refluks i przewlekly stan zapalny zolodka i przelyku z nadzerka na przelyku [emoji53] Niby sie przeleczylam, ale to niewiele dalo.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wszystkiego najlepszego :)

reklama
Do góry