reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

O to moj tez szef kuchni [emoji3] Ale ja nie gotuje w ogole. M nie marudzi, wiedzial przed slubem i poszedl na to.
Za to zawsze przed swietami ma tyle roboty, ze go w ogole w domu nie ma i ja ogarbiam cale generalne sprzatanie [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Podział obowiązków jest i to najważniejsze:)

reklama
@JustMe55 @Jola92 myslalyscie już o szpitalu gdzie chialybyscie rodzić?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam dwa do wyboru, calkiem dobre i maja piekne pokoje do rodzenia - 25 z basenami do rodzenia, super oswietlenie, pilki, duzo rzeczy tam jest, mozna sobie nawet ustawiac poziom nawilzenia powietrza itp. Lezalam kiedys w tym szpitalu jeszcze przed renowacja i nawet jedzenie maja swietne. Ale jedynie boje sie, ze przeprowadzimy sie do innego miasta, bo jesli nie znajdziemy domu jaki nam sie podoba, bedziemy po prostu musieli cos innego wybrac. Dlatego nie chce podejmowac jeszcze decyzji, bo jesli bedziemy 3h drogi od tego szpitala, to nie wiem, jak wyjdzie :( A jak wy wybieralyscie, mamy co maja juz dzieci?

Ja mam dwa do wyboru, calkiem dobre i maja piekne pokoje do rodzenia - 25 z basenami do rodzenia, super oswietlenie, pilki, duzo rzeczy tam jest, mozna sobie nawet ustawiac poziom nawilzenia powietrza itp. Lezalam kiedys w tym szpitalu jeszcze przed renowacja i nawet jedzenie maja swietne. Ale jedynie boje sie, ze przeprowadzimy sie do innego miasta, bo jesli nie znajdziemy domu jaki nam sie podoba, bedziemy po prostu musieli cos innego wybrac. Dlatego nie chce podejmowac jeszcze decyzji, bo jesli bedziemy 3h drogi od tego szpitala, to nie wiem, jak wyjdzie :( A jak wy wybieralyscie, mamy co maja juz dzieci?
Ja akurat mieszkam 5 min od szpitala, który ma dobre opinie. Po pierwszym jestem zadowolona.

Jak już napisałaś o tych basenach to właśnie mam pytanie. Czy któraś z Was rodziła lub chce rodzić w wodzie? Ponoć jest fajnie, ale jak to wygląda od strony praktycznej? Nurtuje mnie kilka rzeczy. Kobieta podczas porodu raczej nie kontroluje swojej fizjologii to raz. Ja np. na dokładkę wymiotowalam. A na myśl o widoku krwi rozchodzacej się w wodzie to mi az słabo. Więc jak to wygląda? Siedzi się w tych brudach do końca?

p19uqqmzxqi22hcj.png

Jak już napisałaś o tych basenach to właśnie mam pytanie. Czy któraś z Was rodziła lub chce rodzić w wodzie? Ponoć jest fajnie, ale jak to wygląda od strony praktycznej? Nurtuje mnie kilka rzeczy. Kobieta podczas porodu raczej nie kontroluje swojej fizjologii to raz. Ja np. na dokładkę wymiotowalam. A na myśl o widoku krwi rozchodzacej się w wodzie to mi az słabo. Więc jak to wygląda? Siedzi się w tych brudach do końca?

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja chciałam w pierwszej ciąży, ale wody odeszły mi akurat w wannie i było trochę krwi. Położna powiedziała, że musi widzieć co się dzieje i lepiej będzie jak urodze normalnie. Bardziej pewnie chodziło o to, że niewiadomo skąd krew, a pewnie pękło jakieś naczynko. Podczas skurczów leżenie w ciepłej wodzie mi pomagało, więc jeśli będzie możliwość to chętnie skorzystam z wanny jeszcze raz.

Ja wybralam akurat najdalszy szpital w miescie [emoji3] Po pierwsze najbardziej mi odpowiadal ze wszystkich, po drugie chodze do lekarza, ktory tam pracuje. Bylam zadowolona i wybieram go ponownie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja nie rodzilam, ale z tego co mi polozna mowila, nie koniecznie siedzi sie w tej wodzie caly czas, najczesciej kobiety pozostaja w basenie do tych najsilniejszych skurczy, bo pomaga to w rozluznieniu, a potem wychodza. Nie wiem, jak w innych szpitalach, ale w tych, co widzialam, mowili, ze to ode mnie zalezy, co chce robic podczas porodu, jesli zaplanuje porod w wodzie, a mi sie odwidzi, to nikt nie bedzie afery robil ;) I lozko, i kozetki, i rozne krzesla sa w pokoju tez tym samym co basen, wiec daleko nie ma.

@JustMe55 @Jola92 myslalyscie już o szpitalu gdzie chialybyscie rodzić?

U mnie albo medicover albo madalińskiego. Wcześniej miałam rodzić na Żelaznej, miałam umowę z położną, ale było tyle rodzących że nic z tego nie wyszło.. i urodzilam w Wołominie:baffled: Tzn oddział okazał się super, ale jednak totalnie akcja z d... Tym razem wolę mieć 100% gwarancji, dlatego myślę nad prywatnym.

@oliwka_11, @oliwiapatrycja, Czyli jednak znjadzie się nas więcej :)

Dziewczyny mam trochęgłupie pytanie. Załóżmy że wybrałam już szpital w którym chcę rodzić. i co teraz? :D Mam nie wiem jakoś się zapisać że chce tam rodzić, czy jak zacznę rodzić to po prostu tam jechać? :D

Myślę że to zależy od "oblężenia" danego szpitala, ile kobiet przyjedzie przed Tobą i czasami też ile ma lepszy układ, znajomego lekarza itp.. myślę że trudno przewidzieć. Oczywiście w pewnym stadium porodu nie mogą Cię odesłać... ale ja np. za pierwszym razem nie wiedziałam oczywiście kiedy powinna jechać, skurcze miałam krzyżowe, które nie pisały się na KTG, nicsię nie skracało, nie rozwierało, a mnie mega wszystko bolało, więc... było to stresujące.

1515257284-0433e642b57c00a2-aaaaaa.jpeg

Mam najlepszego męża na świecie [emoji4][emoji4][emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

WOW! Mega...!! Chyba pojdę po kanapkę :huh:

Mam tez stresa, bo za tydzien ide na kilka dni z corka do szpitala na diagnostyke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A co się dzieje?

Ja byłam nacinana przy pierwszym porodzie a przy drugim nie choć dziecko było większe o 200g. Przy drugim nawet nie miałam wenflonu bo nie zdążyli założyć[emoji4]

Wow..! MI też dajesz nadzieję...!:tak:

@JustMe55 no właśnie na Żelaznej zawsze dużo chętnych i w razie W też szukam alternatywy. Tylko ja chce rodzić w domu narodzin jak się uda i tam zawsze mniej chętnych jest. [emoji6]

reklama
KaroLinda - u Nas wyboru szpitala nie ma. Jest jeden publiczny z oddzialem porodowym na cale miasto i polowe hrabstwa I wszystkie ciezarne rodza tam :laugh2: ja nie narzekam, bardzo dobra opieka, super porodowki.
Ja basenikow na oczy nie widzialam, ale wiem, ze gdzies w szpitalu sa.

Adamiko2 - U Nas nigdy nie nacinaja, samemu peka sie w najcienszym miejscu jak juz. Tak tez stalo mi sie przy pierwszym porodzie, przy drugim nic nie peklo. Zobaczymy jak dam sobie rade z trzecim ;-) ;)

Do góry