reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Oby życzę Ci tego i postaraj się niestresowac
Dzieki!
A Ty jak sie czujesz?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
A tak trochę z innej beczki czy rozważa któraś z Was poród w prywatnym szpitalu? A może już któraś rodziła tak? Ja sobie nie wyobrażam rodzić państwowo bo u nas nie ma wyboru szpitali bo jest jeden i niestety opinie ma straszne :( Ale do najbliższego prywatnego szpitala mam prawie 3h drogi autem więc trochę się boję jak to z dojazdem by było. Chociaż pierwsze dzieci rodzi się naturalnie niby od 8h w górę więc pewnie zdążę :D Sama już nie wiem, dobrze że mam jeszcze czas do namysłu, ale marzy mi się rodzić tam gdzie sobie upatrzyłam :)

Ja. Odkąd zrobili w nim oddział neonatologiczny, to się zastanawiam, mówiąc szczerze. Jest po drugiej stronie ulicy prawie, i tak mam u nich pakiet med (poród oczywiście nie jest w pakiecie, ale chodzę do lekarzy z tej kliniki) no i jeszcze kilka zalet... Ale tak naprawdę nie podjęłam jeszcze decyzji... Niemniej tak jak pisze @Margana, mają na miejscu całe profesjonalne zaplecze i dlatego biorę ich pod uwagę...

No wlasnie swieci, a mi i tak nie pomaga [emoji53] Nic mi sie nie chce.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To została już tylko czekolada albo lody ;) A szczerze- każda z nas wie jak to bywa z facetami... najważniejsze żeby doszli do właściwych wniosków, nawet jeśli to niestety trochę potrwa... Ściskam.

Ja się zaraz biorę za obiad- będą pulpety, ale nie wiem jeszcze w jakim sosie itp. Trzeba poszukać :)

A! I oglądam na TVN metamorfozę mieszkania z Szelągowską- uwielbiam takie programy!

Witam się z Wami ponownie [emoji11]
Ja już trochę lepiej można by powiedzieć, ale wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka z pracy jest dokładnie w tej samej sytuacji co ja :( tylko ja miałam zabieg w piątek, a ona w sobotę minęłysmy się na oddziale [emoji33] ale chciałabym Was zapytać o coś innego bo jednak z czasem człowiek myśli bardziej trzeźwo i decyzja moja jest taka, że do pracy zamierzam wrócić, chciałabym jeszcze od mojego ginekologa miesiąc zwolnienia i później powrót do pracy tylko zastanawia mnie jedno jeżeli np. uda mi się zajść w ciążę w pierwszym czy drugim cyklu po powrocie do pracy (teraz też zaszłam szybko) to czy normalnie zwolnienie będzie mi się liczyło od początku ? Bo dużo czytalam, że jeśli przerwa jest krótsza niż 60 dni to sumują okresy i później można się starać o zasiłek rehabilitacyjny czy coś takiego, dla mnie to czarna magia może któraś z Was orientuje się w temacie albo chociaż wie gdzie mogłabym się dowiedzieć coś więcej w tym temacie :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

O fajnie, że mnie jeszcze pamiętacie ;)

Miło Cię tu widzieć! :) Myślałam ostatnio co tam u Ciebie :) Wiesz co z tym zwolnieniem i zasiłkiem rehabilitacyjnym to chyba chodzi o zwykłe zwolnienie, a nie ciążowe. Kiedyś tak było jak mówisz, ale weszła jakaś nowelizacja i teraz kobieta może być na l4 przez całą ciąże, bez konieczności przechodzenia na końcówce ciąży na zasiłek rehaabilitacyjny. Ale ręki sobie nie da uciąć...

Miło Cię tu widzieć! :) Myślałam ostatnio co tam u Ciebie :) Wiesz co z tym zwolnieniem i zasiłkiem rehabilitacyjnym to chyba chodzi o zwykłe zwolnienie, a nie ciążowe. Kiedyś tak było jak mówisz, ale weszła jakaś nowelizacja i teraz kobieta może być na l4 przez całą ciąże, bez konieczności przechodzenia na końcówce ciąży na zasiłek rehaabilitacyjny. Ale ręki sobie nie da uciąć...
Coraz lepiej ;) jednak coś w tym jest, że czas leczy rany, myślę jeszcze wieczorami i zdarza mi się płakać w poduszkę, ale to pewnie jeszcze nie raz się zdarzy za pół roku czy rok :( w piątek mam kontrole u lekarza i w zasadzie dopiero dziś skończyły mi się plamienia, ale fizycznie czuję się dobrze ;) i liczę na to, że może dostanę trochę wcześniej to zielone światło na ponowne starania aniżeli te 3 miesiące ;) już mnie gdzieś kusi po pierwszej @ żeby próbować, ale nie chciałabym sobie zaszkodzić ;) a co u ciebie kochana ? [emoji11]

Coraz lepiej ;) jednak coś w tym jest, że czas leczy rany, myślę jeszcze wieczorami i zdarza mi się płakać w poduszkę, ale to pewnie jeszcze nie raz się zdarzy za pół roku czy rok :( w piątek mam kontrole u lekarza i w zasadzie dopiero dziś skończyły mi się plamienia, ale fizycznie czuję się dobrze ;) i liczę na to, że może dostanę trochę wcześniej to zielone światło na ponowne starania aniżeli te 3 miesiące ;) już mnie gdzieś kusi po pierwszej @ żeby próbować, ale nie chciałabym sobie zaszkodzić ;) a co u ciebie kochana ? [emoji11]

A wiesz troszkę doła mam bo wvczoraj się dowiedziałam, że mam marne szanse na poród siłami natury, no nic trudno. Przykro mi bo zawsze o tym marzyłam. Ale głupio mi, ze to piszę bo mój problem przy tym co wydarzyło się Tobie jest wręcz śmieszny. Mam nadzieję, że jak najszybciej zobaczysz 2 kreski :* Ponoć po poronieniu zachodzi się szybko bo w organizmie są jeszcze hormony ciażowe :)

reklama
A wiesz troszkę doła mam bo wvczoraj się dowiedziałam, że mam marne szanse na poród siłami natury, no nic trudno. Przykro mi bo zawsze o tym marzyłam. Ale głupio mi, ze to piszę bo mój problem przy tym co wydarzyło się Tobie jest wręcz śmieszny. Mam nadzieję, że jak najszybciej zobaczysz 2 kreski :* Ponoć po poronieniu zachodzi się szybko bo w organizmie są jeszcze hormony ciażowe :)
Myślę, że nie ważne jest czy to będzie poród SN czy CC najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa i tymi kategoriami musisz myśleć [emoji11]
Mam taką nadzieję ;) lekarz każe odczekać 3 pełne cykle, ale chyba go trochę nie posłucham i po 2 miesiączce zacznę się starać ;) cóż czasami organizm wie lepiej czy to już odpowiedni czas ;) na tą ciążę byłam przygotowana wszystkie hormony ustabilizowane, badania podstawowe w normie, a jednak stało się więc nie ma reguły niestety...

Do góry