reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej witamy Cie goraco na naszej grupie [emoji8] zycze nudnej ciazy i zdrowych dzieciakow [emoji8] napisz cos wiecej o sobie [emoji4]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Gosiu mieszkam w Szwecji. Po poronieniach jak i ze względu na wiek lekarz powiedział , że tylko zostaje nam IVF. Przeszliśmy 3 pełne IVF , ostatnie zakończone obecna ciąża. Po zrobieniu dodatkowych badań w Polsce okazało się, że to całe IVF wcale nie było potrzebne. Mam problem z immunologia i nadczynnoscia kory nadnerczy. Wystarczyło wprowadzić leczenie. Wszystkie transfery zakończone ciąża i poronieniem do 6 tyg. Ta ostatnia jest prowadzona przez lekarza z Pl i jestem obstawiona lekami .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oo matko ale przeszlas i to wszystko przez lekarzy..strasznie mi Cie szkoda, ale wiem cos na ten temat,bo mnie chcieli lekarze wszystko prawie pousuwac jajnjki,jajowody itd nie zgodzilam sie po licznych konsultacjach i przy 5% szans zaszlam w ciaze. Szkoda tylko zmarnowanego czasu dla nas, stresu, nerwow, placzu i lat cierpien.

Oo matko ale przeszlas i to wszystko przez lekarzy..strasznie mi Cie szkoda, ale wiem cos na ten temat,bo mnie chcieli lekarze wszystko prawie pousuwac jajnjki,jajowody itd nie zgodzilam sie po licznych konsultacjach i przy 5% szans zaszlam w ciaze. Szkoda tylko zmarnowanego czasu dla nas, stresu, nerwow, placzu i lat cierpien.

Trudna ta nasza droga. [emoji85] Modlę się by maluchy zostały do 36 tyg w brzuchu i były zdrowe , nic wiecej się nie liczy. 16.01 mam USG prenatalne. Ściskam Cię cieplutko. [emoji8]

Szczęśliwego Nowego Roku [emoji16]
Cześć dziewczyny . Mam 38 lat i jestem 10t5d w ciąży bliźniaczej, to moja pierwsza ciąża na tym etapie po 7 poronieniach. Czy są tu podwójne ciężarówki ?
Mam brzuch jakbym była w 6 miesiącu. Od 3 dni bardziej rozpiera, ciągnie i pobolewa na szczęście nie towarzyszą temu skurcze. Do tego mam lekkie plamienie brązowe. Lekarz twierdzi że to macica się rozciąga a ja odchodzę od zmysłów.

Witam kochana no to razem ale sie ciesze,ten rok happy [emoji8][emoji8]
Nie martw sie ja 14 tc i tez bole a jak wiesz druga ciaza w niedlugim czasie,prawda wszystjo sie rozciaga

Trudna ta nasza droga. [emoji85] Modlę się by maluchy zostały do 36 tyg w brzuchu i były zdrowe , nic wiecej się nie liczy. 16.01 mam USG prenatalne. Ściskam Cię cieplutko. [emoji8]

Witam, fajnie że do nas dołączyłas, ja też już skreślam dni oby do lipca :)

Szczęśliwego Nowego Roku [emoji16]
Cześć dziewczyny . Mam 38 lat i jestem 10t5d w ciąży bliźniaczej, to moja pierwsza ciąża na tym etapie po 7 poronieniach. Czy są tu podwójne ciężarówki ?
Mam brzuch jakbym była w 6 miesiącu. Od 3 dni bardziej rozpiera, ciągnie i pobolewa na szczęście nie towarzyszą temu skurcze. Do tego mam lekkie plamienie brązowe. Lekarz twierdzi że to macica się rozciąga a ja odchodzę od zmysłów.

Witamy serdecznie :) gratuluję podwójnego szczęścia, po stratach dzieci jest nas tutaj też więcej a i jedna koleżanka też się spodziewa bliźniaków :) może podjedź na IP jeśli coś Cię niepokoji? A bierzesz jakieś leki na te plamienia ? Bo nie wiem jak to u was w Szkocji . Choć brązowa to podobno stara krew więc może jeszcze jakieś " resztki "okresu " nie jesteś czasem w czasie kiedy powinnaś dostać kolejnej miesiączki? Czasami organizm niezdazy się przestawić i płata takie figle :). Życzę Ci dużo spokoju i tak jak napisałaś oby do lipca . Każda z nas już odlicza dni :)

Witam kochana no to razem ale sie ciesze,ten rok happy [emoji8][emoji8]
Nie martw sie ja 14 tc i tez bole a jak wiesz druga ciaza w niedlugim czasie,prawda wszystjo sie rozciaga

Ja też dziś zaczęłam już 14 tydzień :D i tak jak piszesz mnie też pobolewa brzuch i się trochę stresuje , ale staram sobie tłumaczyć że jakby nie było nasże fasolki już nie są wcale takimi fasolkami tylko już dziećmi i to coraz większymi i musi pobolec :)

Dzień dobry w Nowym Roku. Szczęścia Wam wszystkim życzę.

U mnie noc pod znakiem nospy. Tak mnie dziecię naciskało i rozpieralo że mega brzuch bolał i był twardy jak skała. Jedna tabletka i spokój już jest.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Marta 97 niestety jak ktoś ma wybór i jednak chce próbować sn np. Stalowa szyjka przy pierwszym porodzie. To bez sensu próbować. Bo w 95% nameczysz się 16 h a i tak trafisz na cesarke.
Nie ma czegoś takiego ze próbuje i jak nameczy się kilka h może jednak zmienić zdanie. nie ma co osądzać kobiet po tym jak rodziły, ważne ze urodziły.
Ja szanuję zdanie każdej kobiety, które nie mogą bądź nie chcą bo to ich decyzja :) ale taka czytałam informacje w pewnym źródle, że dla dziecka zdrowiej jest urodzić się naturalnie ( masaż głowy w trakcie porodu czy coś takiego) i nawet jeśli w trakcie okaże się, że kobieta jednak musi mieć cesarke to i tak te plusy zdrowotne dziecko dostanie ( bo trochę poród naturalny trwał jednak) ... Ja nigdy nie rodzilam, ale chciałabym naturalnie :) jeśli się nie uda to trudno będzie cesarka, ale warto dla dziecka spróbować chociaż :) ale to tylko moje zdanie i nikogo nie oceniam

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ja tez Marze o sn ale juz nie moge ;/, trudno
Niektore mozliwe sie naczytaja glupot ze porod 24 h z kleszczami na koniec I dlatego panika

Prswda jest ze kazda kobieta inna moja siostra dwa sn super szybko , sn to sprawa indywidualna

Do góry