reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny co można stosować na początkowe infekcje pochwy? Mam wrażenie jakby coś zaczynało się dziać a nie chciałabym żeby się rozwinęło bo niestety wizyta u ginekologa daleko.
Hej, polecam Invag probiotyk bezpieczny w ciaży. Mnie pomógł pomimo stosowania clotrimazolum i płynu dla kobiet w ciąży, które sobie nie poradziły.

reklama
Ja w pierwszej stosowałam często ta maść a od 19 tyg musiałam co 4 dni wkładać globulke clotrimazolum przez to że miałam pessar aż do końca ciazy

Dokladnie. Samo nawilzanie przy infekcji nie pomoze.
A Ty moze wybierz sie do laryngologa? Albo pobierz wymaz z twgo gardla. Bo to niedobrze, ze tak ciagle boli.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O, wiesz że nie pomyślałam? Dzięki! Jeśli znowu nie przejdzie, to się umówię!

Boze... Piszę z telefonu i jestem zaskoczona moim slowotworstwem. Mam nadzieję że post zostanie w miarę zrozumiany, ale najwyraźniej mój słownik wie lepiej co chce wklepac :)

Ja ogarnęłam :D

Jadę odebrać tort bezowy na sylwestra :D

Skończyłam listę potraw na sylwestra - mąż w lekkim szoku, bo lista długa ale większość to proste szybkie przekąski, no ale chodzi o to, żeby było smacznie i miło, no nie? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja znalazlam takie informacje na temat Tantum Verde .
W ulotce leku napisane :
Czy można stosować Tantum Verde w okresie ciąży i karmienia piersią?
W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę skonsultuj się z lekarzem przed zastosowaniem preparatu.
Nie ma wystarczających danych dotyczących stosowania preparatu u kobiet w ciąży lub w okresie karmienia piersią. Przed zastosowaniem preparatu skonsultuj się z lekarzem.

Czyli jesli producent nie ma wystarczajacych danych na temat bezpieczenstwa leku skad ma taka wiedze posiadac LEKARZ???

tantum verde - niesteroidowy lek zapalny w sklad ktorego wchodzi benzydamina.
A o tym wiecej tu Link do: Benzydamina - jak działa, jaki ma wpływ na człowieka, czy jest niebezpieczna?

Ja jestem bardzo, bardzo ostrozna jesli chodzi o leki... czy teraz w ciazy czy ogolnie...
Mi lekarz zabronił to stosowac

f2w39n7303c24ozn.png

Na kazdym leku jest taka informacja, zeby skonsultowac sie z lekarzem [emoji6]
A firmy farmaceutyczne zabezpieczaja sie na wszystkie sposoby. Dlatego wymieniaja przerozne skytki uboczne na wszelkich lekach. I dlatwgo kobietom w ciaxy kaxa sie konsultowac z lekarzem. Zeby czasem bikt o nic nie mial do nich pretencji [emoji6]

Poza tym nie mowimy tu o stosowaniu lekow bez wyraznej potrzeby i o naduzywaniu. Wiadomo, ze lepiej nie stosowac nic, a w razie pitrzeby peobowac naturalnych sposobow. Ale jak to nie pomaga to trzeba siegnac po jakies leki. Zawsze infekcja bedzie bardziej niebezpieczna dla dziecka!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
I ja się właśnie konsultowalam z lekarzem i mi zabronił stosować ten lek ( użyłam go dwa razy przed wizyta i przestałam po wizycie)

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny co można stosować na początkowe infekcje pochwy? Mam wrażenie jakby coś zaczynało się dziać a nie chciałabym żeby się rozwinęło bo niestety wizyta u ginekologa daleko.
Są w aptece płyny do higieny intymnej (mydla) przeciw bakteryjne i grzybicze i mi to ginekolog zalecił (mnie nie swedzialo, nie piekło, ale zapach był dziwny)

f2w39n7303c24ozn.png

Co do leków w ciąży... Ja niestety pierwsza ciążę poronilam w czerwcu. Kilka dni po teście ciążowym, przed wizyta u gin dodała mnie grypa żołądkowa, o ile wymioty i biegunkę mogłam znieść, o tyle dostałam wysokiej gorączki... Ponad 39 stopni. Pierwsza ciaza, telefon do mamy ale co poradzi jak ponad 20 lat temu nie było tylko leków "zakazanych". Mąż przez pół dnia robił mi okłady, garaże herbaty i termofor przynosił. Po kilku godzinach że strachem wzięłam paracetamol (tak, wiem teraz że w ciąży wolno, ale jednak pierwsza ciaza, to co człowiek czasem przeczyta nie zawsze do niego trafia). Cóż, za kilka tygodni pożegnalam się z ciąża. Badania okej, histopatplogia okej, z rozmowy z ginekolog padł luźno rzucony argument, że mogła mi dopomoz wysoka gorączka. Oczywiście nikt tego nie sprawdził, nie jedyny to 100 % powód, mogło się tak stać z czystego pecha i przypadku. Lekarka powiedziała że dużo gorsza jest długotrwała infekcja dla ciąży niż zażycie leku, który pomoże ja przerwac. Powiedziała że jak widzi kobiety które chca wypluc płuca ale leku nie zazyja to ma nerwy. I ja się z nią na dzień dzisiejszy zgadzam. Co można domowymi sposobami to można. Nie zaszkodzi. Ale jednak po dłużej walce z chorobą i stresem co z ciąża, należy wziąć lek, który jest rekomendowany przez lekarzy dla kobiet w ciąży i może szybko w miarę pomoc.
Otoz to. Dokladnie o tym pisalam. A goraczka jest wlasnie najgorsza.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Na prwno mozna probiotyk. A z lekow takich bez receptu to nie wiem [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry