reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Sa moje wyniki na necie :) jest czysto. No i dzwonil do mnie lekarz pogadac przed zabiegiem. Uspokoil mnie z ta kosmowka i ogolnie pozytywnie nastawil na to wszystko.

Jutro mam dzien pieknosci: najpierw fryzjer, potem makijaz i wieczorem jedziemy na pierwszy bal sylwestrowy w zyciu. Taki z nocowaniem w hotelu i ze spa w Nowy Rok :) zaczynam sie cieszyc :)
To super, ze wyniki dobre. Na pewno wszystko bedzie dovrze!
Supwr, ze uda Was sie jeszcze tak razem pobawic i wypoczac [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja też! A jeszcze jak sie przebudzę z jakiegoś snu i idę siku to jakoś tak nie ogarniam i dziś w nocy wstając z łóżka tak mocno uderzyłam stopą w toaletkę że pospadały mi z niej pędzle a 2 paznokcie mam fioletowe :(
Ojej, wspolczuje.
Ja za to potwm sie krece i zasnac nie moge.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja znalazlam takie informacje na temat Tantum Verde .
W ulotce leku napisane :
Czy można stosować Tantum Verde w okresie ciąży i karmienia piersią?
W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę skonsultuj się z lekarzem przed zastosowaniem preparatu.
Nie ma wystarczających danych dotyczących stosowania preparatu u kobiet w ciąży lub w okresie karmienia piersią. Przed zastosowaniem preparatu skonsultuj się z lekarzem.

Czyli jesli producent nie ma wystarczajacych danych na temat bezpieczenstwa leku skad ma taka wiedze posiadac LEKARZ???

tantum verde - niesteroidowy lek zapalny w sklad ktorego wchodzi benzydamina.
A o tym wiecej tu Link do: Benzydamina - jak działa, jaki ma wpływ na człowieka, czy jest niebezpieczna?

Ja jestem bardzo, bardzo ostrozna jesli chodzi o leki... czy teraz w ciazy czy ogolnie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dorotea - dobrze, że są wyniki i super, że dobre :)
Baw sie dobrze na zabawie sylwestrowej :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

@taycia - ja też praktycznie nie biorę żadnych leków, tylko euthyrox, i teraz duphaston - i popieram, że w ciąży trzeba jeszcze ostrożniej....
Ja bym spróbowała się leczyć naturalnie - miód, gorąca herbata i do łóżka, albo do lekarza jak już naprawdę trzeba

Mi lekarze ginekolodzy- nie jeden pozwalali tantum verde. Badan nie ma bo malo kto robi badania na kobietach w ciazy ;) jesli tylu kobitom nie zaszkodzil to pewnie jest ok nawet w ciazy. Swoja droga na zabkowanie pediatra tez kazal psikac wiec jakies ciezkie to to nie jest .

7u22gzu3fqrpf7u3.png

Ja sie pytam jak mozna uzywac leku, ktory nie zostal przetestowany pod wzgledem bezpieczenstwa?
Wierz mi, ze jesli lek bylby bezpieczny to napisane bylo by to w ulotce.
Producent nie chce brac odpowiedzialnosci, umywajac rece zeby stosowanie tego leku bylo skonsultowane z lekarzem, ktory sam zadecyduje, bo nie ma wystarczajacych dowodow na fo czy lek moze byc stosowany w ciazy czy nie.
Dziwi mnie to, ze malo kto docieka prawdy, doszukuje sie na wlasna reke co biore, dlaczego musze to brac, czy jest jakis bezpieczny odpowiednik, jakie skutki uboczne moge miec, jak to sie to ma do mojego nienarodzonego dziecka.
Nie na darmo mowia, ze ciezarnej nie mozna praktycznie nic. Tylko czosnek, imbir itp itd
Naturalnie, zdrowo.....
Nikt nie wezmie odpowiedzialnosci za szkode na waszym zdrowiu ...

Tutaj jest np przyklad spray na suche gardlo , w ktorym nie ma zadnych przeciwskazan dla kobiet w ciazy, osob z cukrzyca itp.
Producent zapewnia, ze produkt jest bezpieczny I nie da sie go przedawkowac.

Link do: Glosal, spray na suche gardło, 25 ml (250 dawek) - Portal Dbam o Zdrowie

Dla mnie czytanie ulotek to podstawa! Opinia lekarza - drugorzedna.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja sie pytam jak mozna uzywac leku, ktory nie zostal przetestowany pod wzgledem bezpieczenstwa?
Wierz mi, ze jesli lek bylby bezpieczny to napisane bylo by to w ulotce.
Producent nie chce brac odpowiedzialnosci, umywajac rece zeby stosowanie tego leku bylo skonsultowane z lekarzem, ktory sam zadecyduje, bo nie ma wystarczajacych dowodow na fo czy lek moze byc stosowany w ciazy czy nie.
Dziwi mnie to, ze malo kto docieka prawdy, doszukuje sie na wlasna reke co biore, dlaczego musze to brac, czy jest jakis bezpieczny odpowiednik, jakie skutki uboczne moge miec, jak to sie to ma do mojego nienarodzonego dziecka.
Nie na darmo mowia, ze ciezarnej nie mozna praktycznie nic. Tylko czosnek, imbir itp itd
Naturalnie, zdrowo.....
Nikt nie wezmie odpowiedzialnosci za szkode na waszym zdrowiu ...
Nikt nie testuje lekow na ciezarnych, dlatego zaden producent nie napisze, ze jest bezpieczny.
Mysle, ze lekarz wie jaka dawka, jakiego skladnika moze trafic do plodu i mu zaszkodzic.
Poza tym infekcja jest bardziej szkodliwa dla dziecka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Nikt nie testuje lekow na ciezarnych, dlatego zaden producent nie napisze, ze jest bezpieczny.
Mysle, ze lekarz wie jaka dawka, jakiego skladnika moze trafic do plodu i mu zaszkodzic.
Poza tym infekcja jest bardziej szkodliwa dla dziecka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Moglabym polemizowac. Lek , ktory podalam w linku powyzej jest bezpieczny w czasie ciazy I okresie karmienia.
Dlaczego wiec tamtum verde kaze skonsultowac stosowanie z lekarzem?
Czarno na bialym napisane jest na ulotce, ze nie wiadomo jak lek dziala na kobiety w ciazy.
Z reszta napisalam wystarczajaco na ten temat.
Wedlug mnie tantum verde jest lekiem czesto stosowanym , ale nie posiadajacym wystarczajacych dowodow ma to, ze jest bezpieczny podczas ciazy I tyle.
I tak samo pisze o tym sam producent.

Do góry