reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja juz tam w zasadzie jedną nogą jestem. Tzn skierowanie na badania lekarakie mam tylko jak dzisiaj dostalam skierowanko i chcialam się umówic to mi po swietach od rana kazali dzwonić. No to zadzwonie. 8 stycznia zaczynam a do 7 stycznia mam elkę. Tak ze tylko raz jeszcze podjadę do obecnej pracy podpisac wypowiedzenie umowy. W nowej pracy niby też magazyn ale nie część produkcyjna bogu dzięki tylko bardzo spokojne stanowisko będę miala gdzie o wiele mniej osob się przewija. Tak ze nie będę miala takiej nerwowki jak obecnie. No i najwazniejsze oczywiacie to fakt że lepsza kasa :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

To super ze udało ci się to tak załatwić wszystko i możesz zacząć od nowego roku w nowej pracy lepszej i spokojniejszej
Wszystko się ułoży

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Dziewczyny a przytylyscie już coś?
Ja 12 tydz + 1,5-2 kg zależy o której [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Elodia - jestem nowa na wątku, ale współczuję straty... :(
Trzymam kciuki za szybkie dwie kreseczki i szczęśliwe spokojne 9 miesięcy... No i gratuluję nowej pracy :)

@Karla - ja na razie straciłam jakieś 4-5kg, ale głównie mięśnie... Nawet wizualnie bardzo widać, że na nogach ubyło... Ale to skutki zamiany ok 10h/tygodniowo treningu (ok 50km bieg plus basen, siłownia, rozciąganie, stabilizacja itd) na leżenie i chodzenie tylko do WC...

Brzuszek natomiast mi już widać :D
Co prawda gdyby ktoś nie wiedział, jak wyglądałam 3 miesiące temu to pewnie by nie zwrócił uwagi, ale w obcisłej bluzce /nago różnica jest bardzo zauważalna ;)

Dziewczyny a przytylyscie już coś?
Ja 12 tydz + 1,5-2 kg zależy o której [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom[/QUOTE
Mi na wadze nic nie przybylo ani nie ubyło :) Ale nosze już ciążowe spodnie bo moje zwykłe już za bardzo uciskają :) Mi póki co wyrosła taka jakby oponka, można pomyśleć ze się najdałam a nie że jestem w ciąży :D

Mi na wadze nic nie przybylo ani nie ubyło :)Ale nosze już ciążowe spodnie bo moje zwykłe już za bardzo uciskają :) Mi póki co wyrosła taka jakby oponka, można pomyśleć ze się najdałam a nie że jestem w ciąży :D

Mi na wadze nic nie przybylo ani nie ubyło :)Ale nosze już ciążowe spodnie bo moje zwykłe już za bardzo uciskają :) Mi póki co wyrosła taka jakby oponka, można pomyśleć ze się najdałam a nie że jestem w ciąży :D
No tak, w spodniach widać, ja noszę po prostu rozmiar większe - mam zapas takich ;)
A na te pojedyncze wyjścia do lekarza wystarczy....

@kinga30 - mam jeszcze jedno pytanie... Do którego tygodnia plamiłaś w poprzednich ciażach..?
Nie mogę się doczekać chwili, gdy będę mogła trochę odetchnąć i mniej się bać... (choć strach ponoć zostaje nawet jak "maleństwo" ma 40 lat ;))

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa... będę się staraś spędzić te święta spokojnie- w miarę- no i czekamy na wynik...

@Marika92 o matko to pewnie dłuży się w nieskończoność takie USG i co słowo lekarza to zawał. Mówisz że słucha serduszka :) o to może pierwszy raz ja też usłyszę serduszko, bo jeszcze nie słyszałam :) a te Pappa i wolne beta hcg czy jak to się tam zwie to też od razu sprawdza na tej wizycie? Bo to chyba dostaje się jakiś tam wyniki jakie jest prawdopodobieństwo wady genetycznej np 1:10000 czy coś mi się pochrzaniło ?

Dziewczyny, nie wiem czy Wam pisałam po poniedziałkowej wizycie- chyba nie miałam już poem głowy- ale moja gin "zaborniła mi" robić PAPPA, powiedziała że jest mega duża skala błędu, 20 kobietom na 100 wychodzi ze dziecko ma wadę, a wcale tak nie jest. Więc ja poza standardowym USG zdecyduję się na 99% na NIFTY i tyle...

Justme55 - co Ty mowisz? A on ma problemy z jelitem grubym? Moze to polip (statium poczatkowe nowotworu). Nie mysl na razie o tym. Poczekaj na wyniki I staraj sie cieszyc z tych pieknych, bozonarodzeniowych swiat.
Lekarze czesto sie myla ( niestety mielismy w szpitalu kilki pacjentow, ktorzy leczeni byli na raka, ktorego nie bylo). Dlatego tak powazne sprawy konsultujemy z kilkoma doktorami, a nie bezgranicznie ufamy jednemu.
Ja mam do nich duzo rezerwe...
Zmiana diety to podstawa przy chorych jelitach.

Tak, miał wcześniejsze problemy więc mega regularnie się badał, dlatego też taki szok... :/ po wynikach, jeśli będą złe, oczywiście zaczynamy działać- i medycznie i bardziej "naturalnie" też...

cóż mogę o sobie napisać... Mam na imię Agnieszka, w styczniu skończę 35lat, i po kilku latach starań jestem w 11tc ;)
A o mnie w dużym skrócie ;) biegaczka (gdyby mnie jakaś muszka nie ugryzła, to 15.10 miałam biec maraton), mors, wegetarianka unikająca cukru i wszelakiej chemii.... ;)
Poza tym programista, fanka rękodzieła - hobbystycznie szyję co popadnie, gotuję, piekę i robię co się da ;)
A od kilku tygodni leżę, szydełkuję i próbuję nie zwariować widząc na papierze toaletowym ślady krwi....

Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka

Hej! :) jakie masz mega ciekawe zaintersowania :) witaj :)

Ja juz tam w zasadzie jedną nogą jestem. Tzn skierowanie na badania lekarakie mam tylko jak dzisiaj dostalam skierowanko i chcialam się umówic to mi po swietach od rana kazali dzwonić. No to zadzwonie. 8 stycznia zaczynam a do 7 stycznia mam elkę. Tak ze tylko raz jeszcze podjadę do obecnej pracy podpisac wypowiedzenie umowy. W nowej pracy niby też magazyn ale nie część produkcyjna bogu dzięki tylko bardzo spokojne stanowisko będę miala gdzie o wiele mniej osob się przewija. Tak ze nie będę miala takiej nerwowki jak obecnie. No i najwazniejsze oczywiacie to fakt że lepsza kasa :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Super, że jest juz jasny plan! Wpadaj jak najczęściej :)

reklama
Do góry