reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Robiliście jakieś badania po pierwszym poronieniu bo pytałam lekarza, ale on stwierdził, że po pierwszym się nie robi tylko odczekać 3 msc i próbować dalej...
Ale nie chciałabym mieć powtórki z obecnej sytuacji :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
I mi mówili żeby nic nie robić ale ja wtedy się źle z tym czułam. Że może się powtórzy jak to zostawię. Zrobiłam podstawowe wszystkie badania, pakiet badań w kierunku trombofilii wrodzonej i przeciwciała ANA.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Już po. Wiek ciąży wg usg 11+5 :) Dziecko ma 4,84 cm :) 169 uderzeń serca na minute. Nadcisnienie nie narobiło żadnych szkód :) dzidzia wieciła się strasznie, az cieżko było zrobił ładne zdjecie :) Ale wszytskie rączki, nózki i paluszki są :) Prenatalne za tydzień. Gin mówi że wszystko wzorowe :)

Dziewczyny, większość z Was jest już dalej w ciąży niż ja, więc mam pytanie. Wg om mam dziś 8t5d, ale z usg dzidzia jest 3 dni starsza więc powiedzmy, że 9t1d. Od wczoraj mam trochę slabsze mdłości, piersi też bolą mniej. Wczesniej było mi niedobrze od rana do wieczora, a teraz falami i bywają momenty bez mdłości. Czy takie osłabienie objawów tak wcześnie jest normalne? W 1 ciąży mdłości minęły gdzieś w 11tc z dnia na dzień.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Już po. Wiek ciąży wg usg 11+5 :) Dziecko ma 4,84 cm :) 169 uderzeń serca na minute. Nadcisnienie nie narobiło żadnych szkód :) dzidzia wieciła się strasznie, az cieżko było zrobił ładne zdjecie :) Ale wszytskie rączki, nózki i paluszki są :) Prenatalne za tydzień. Gin mówi że wszystko wzorowe :)
Suuuper :)

Dziewczyny, większość z Was jest już dalej w ciąży niż ja, więc mam pytanie. Wg om mam dziś 8t5d, ale z usg dzidzia jest 3 dni starsza więc powiedzmy, że 9t1d. Od wczoraj mam trochę slabsze mdłości, piersi też bolą mniej. Wczesniej było mi niedobrze od rana do wieczora, a teraz falami i bywają momenty bez mdłości. Czy takie osłabienie objawów tak wcześnie jest normalne? W 1 ciąży mdłości minęły gdzieś w 11tc z dnia na dzień.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mnie w pierwszej ciąży mdłości trzymały od około 8 tyg do 16 tyg bardzo dużo wymiotow, a teraz od około 5 tyg do 11 tak ciężko też a teraz już łagodniej ale nadal mnie mdli, da się wytrzymać

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mi w 8tc mineły mdłości i piersi znacznie mniej bolą, a czasami nie boląmnie wcale. Brzuch też rzadziej. Ja też byłam spanikowana, ale gin mi wytlumaczyla że im dalej tym lżej i to dlatego :) No chybaże juz blizej rozwiązania, wtedy ciężej :D

p19uqqmzxqi22hcj.png
Spokojnie nie ma co porównywać ciąży do poprzedniej, ja w pierwszej wymiotowałam o 6-7 tyg do 13, teraz nie mam mdłości wcale póki co, w ogóle oprócz lekko obolałych pierś i pełnego pęcherza objawów nie mam wiec z dusza na ramieniu szłam na wizytę do gina bo naczytałam się o martwych ciążach itd. i w dodatku dostałam plamień, na moje szczęście okazało się że wszystko jest ok, spokój przede wszystkim

reklama
Do góry