reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Robiliście jakieś badania po pierwszym poronieniu bo pytałam lekarza, ale on stwierdził, że po pierwszym się nie robi tylko odczekać 3 msc i próbować dalej...
Ale nie chciałabym mieć powtórki z obecnej sytuacji :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
I mi mówili żeby nic nie robić ale ja wtedy się źle z tym czułam. Że może się powtórzy jak to zostawię. Zrobiłam podstawowe wszystkie badania, pakiet badań w kierunku trombofilii wrodzonej i przeciwciała ANA.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Już po. Wiek ciąży wg usg 11+5 :) Dziecko ma 4,84 cm :) 169 uderzeń serca na minute. Nadcisnienie nie narobiło żadnych szkód :) dzidzia wieciła się strasznie, az cieżko było zrobił ładne zdjecie :) Ale wszytskie rączki, nózki i paluszki są :) Prenatalne za tydzień. Gin mówi że wszystko wzorowe :)

Dziewczyny, większość z Was jest już dalej w ciąży niż ja, więc mam pytanie. Wg om mam dziś 8t5d, ale z usg dzidzia jest 3 dni starsza więc powiedzmy, że 9t1d. Od wczoraj mam trochę slabsze mdłości, piersi też bolą mniej. Wczesniej było mi niedobrze od rana do wieczora, a teraz falami i bywają momenty bez mdłości. Czy takie osłabienie objawów tak wcześnie jest normalne? W 1 ciąży mdłości minęły gdzieś w 11tc z dnia na dzień.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Już po. Wiek ciąży wg usg 11+5 :) Dziecko ma 4,84 cm :) 169 uderzeń serca na minute. Nadcisnienie nie narobiło żadnych szkód :) dzidzia wieciła się strasznie, az cieżko było zrobił ładne zdjecie :) Ale wszytskie rączki, nózki i paluszki są :) Prenatalne za tydzień. Gin mówi że wszystko wzorowe :)
Suuuper :)

Dziewczyny, większość z Was jest już dalej w ciąży niż ja, więc mam pytanie. Wg om mam dziś 8t5d, ale z usg dzidzia jest 3 dni starsza więc powiedzmy, że 9t1d. Od wczoraj mam trochę slabsze mdłości, piersi też bolą mniej. Wczesniej było mi niedobrze od rana do wieczora, a teraz falami i bywają momenty bez mdłości. Czy takie osłabienie objawów tak wcześnie jest normalne? W 1 ciąży mdłości minęły gdzieś w 11tc z dnia na dzień.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mnie w pierwszej ciąży mdłości trzymały od około 8 tyg do 16 tyg bardzo dużo wymiotow, a teraz od około 5 tyg do 11 tak ciężko też a teraz już łagodniej ale nadal mnie mdli, da się wytrzymać

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mi w 8tc mineły mdłości i piersi znacznie mniej bolą, a czasami nie boląmnie wcale. Brzuch też rzadziej. Ja też byłam spanikowana, ale gin mi wytlumaczyla że im dalej tym lżej i to dlatego :) No chybaże juz blizej rozwiązania, wtedy ciężej :D

p19uqqmzxqi22hcj.png
Spokojnie nie ma co porównywać ciąży do poprzedniej, ja w pierwszej wymiotowałam o 6-7 tyg do 13, teraz nie mam mdłości wcale póki co, w ogóle oprócz lekko obolałych pierś i pełnego pęcherza objawów nie mam wiec z dusza na ramieniu szłam na wizytę do gina bo naczytałam się o martwych ciążach itd. i w dodatku dostałam plamień, na moje szczęście okazało się że wszystko jest ok, spokój przede wszystkim

reklama
Do góry