reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny przeniosłam sobie prenatalne z 27.12 na 22.12 i na dodatek do mojej ginekolog :D wspaniałą mam ginekolog, sama do mnie zadzwoniła i zaproponowała :))) będę spokojniejsza przez święta, będę wtedy w 11t4d z OM a z usg 12+2 :) także myślę że spokojnie wszystko uda się zmierzyć :)))

p19u3e3kn9crqp25.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ale ekstra ! Wspaniała masz tą ginekolog ! :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to na pewno . Też nigdy nie oceniałam żadnych ludzi bo jak to mówią " znamy się na tyle ile nas sprawdzono..." . Po za tym my tutaj mówimy o chorych dzieciach, a ile dziennie robi się aborcji zdrowiutkich dzieci , wyrzucania na śmietniki itp.. A ludzie starają się latami i nie mogą mieć z jakiś powodów pamiętam jak dowiedziałam się w pierwszej ciąży że serduszko maluszka niebije pierwsze co to czułam taka złość właśnie na cały świat że dlaczego nasze dziecko przestało żyć któremu dalibysmy 100%siebie robiliśmy wszystko żeby było dobrze , a na świecie tyle ludzi usuwa i nieponosza za to żadnej kary. Ale myślę, że los jest sprawiedliwy i życie zawsze wychodzi na 0..
Niestety to jest tak zawsze, osoba, która dała by dziecku wszystko to albo nie może go mieć albo traci, a miałam koleżankę w pracy dwie ciąże przeżyła na kawie i papierosach dwójka dzieci zdrowa...

Jedna z moich znajomych dowiedziała sie na usg w 16 tyg że jej dziecko jest bezczaszkowcem... Lekarze od razu mówili że trzeba ciąże zakończyć bo dziecko ma szanse zyc max 20 min po porodzie a widok straszny. Ona zaczęła debatować z mężem i zgodnie podjeli decyzjężeby ciąże zakończyć zeby oszczędzić ciepienia i sobie i dziecku. POwiadomili rodzinę i ta na nich zaczęła wypieraćtaką presję że są mordercami itp. Ciąży nie zakończyli. Urodziła w 38 tyg. Mówi że widoku do końca zycia nie zapomni. 2 lata leczyła się na depresję, jej mąż podobnie. Teraz jest w kolejnej zdrowej ciaży. Badania prenatalne to naprawdę ogromny przełom w ginekologi i położnictwie. Mam kolegę alpinistę, przepłynął kajakiem syberie. Dacie wiarę że miał rozszczep kręgoslupa? Mama się dowiedziała w ciąży i dzieki temu od razu po porodzie rozpoczęli leczenie. Piotrek to silny i zdrowy facet, jedyny slad to niewielka blizna nad posladkami :)
Dlatego takie decyzje powinni podjąć tylko rodzice bez wpływu otoczenia !

Jezu dziewczyny czy u was tez tak kasa "topnieje" w oczach? [emoji33]
Dzis sobie przekalkulowalam ile zostawic na lekarza, badania i zakupy na swieta i sylwestra, zeby wiedziec ile mam "luznej" gotowki. I powiem Wam, ze w szoku jestem. Nie oszczedzam jakos wiele, ale tez nie wydaje na byle co a np tysiak sie rozplywa w powietrzu nie wiadomo jak,gdzie i kiedy. Ze zwyklych zakupow spozywczych wychodze zostawiajac po 200 zl. Nie wiem jak to wszystko juz ogarnac...

xrotgov3q3o4y33i.png

Jezu dziewczyny czy u was tez tak kasa "topnieje" w oczach? [emoji33]
Dzis sobie przekalkulowalam ile zostawic na lekarza, badania i zakupy na swieta i sylwestra, zeby wiedziec ile mam "luznej" gotowki. I powiem Wam, ze w szoku jestem. Nie oszczedzam jakos wiele, ale tez nie wydaje na byle co a np tysiak sie rozplywa w powietrzu nie wiadomo jak,gdzie i kiedy. Ze zwyklych zakupow spozywczych wychodze zostawiajac po 200 zl. Nie wiem jak to wszystko juz ogarnac...

xrotgov3q3o4y33i.png
Mi za każdym razem jak liczę to brakuje więc wiesz już nie wiem co robić żeby je mieć zapłacę wszystko, teraz jeszcze odłożę na lekarza i nie zostaje mi nic :/

Mi za każdym razem jak liczę to brakuje więc wiesz już nie wiem co robić żeby je mieć zapłacę wszystko, teraz jeszcze odłożę na lekarza i nie zostaje mi nic :/

Ale to jest okropne, jeszcze jakby sie nie pracowalo na to, to ok. Ale czlowiek zapierdziela a na koniec zostaje mu fakt, ze jedyne na co moze wydac, to jedzenie, rachunki i reszta sie rozplywa w powietrzu.

xrotgov3q3o4y33i.png

Ale to jest okropne, jeszcze jakby sie nie pracowalo na to, to ok. Ale czlowiek zapierdziela a na koniec zostaje mu fakt, ze jedyne na co moze wydac, to jedzenie, rachunki i reszta sie rozplywa w powietrzu.

xrotgov3q3o4y33i.png
Ja też jestem przerażona tym wszystkim uwierz mi, jeszcze my kończymy budowę domu więc od dwóch lat pieniędzy nie widzimy bo co wypłata to idzie w dom i tak ciągle daj spokój

reklama
Do góry