reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dlatego taka byłam zdziwiona jak mi to powiedziała ;-) A i mam ćwiczyć codziennie pół godzinki lub chodzić na szybkie marsze minimum 30 minut dziennie. Zalecała też jazdę na rowerku stacjonarnym przez całą ciążę (lub jak jest ładna pogoda to na zwykłym, ale w III trym. trzeba bardziej uważać aby nie spaść i się nie poobijać) oraz basen. Jeżeli wcześniej chodziłam na jakieś zajęcia typu aerobik mam kontynuować. Wszystko to bez badania, czy z ciążą jest ok i sprawdzenia stanu szyjki macicy (w pierwszej ciąż miałam z nią problem)
O kurcze, ze tez tak ryzykuja z tymi zaleceniami. Ja jestem w szoku [emoji33]
Tez mialam problem z szyjka w pierwszej ciazy i musialam polegiwac. Nie powinno sie wtedy chodzic po schodach ani za dlugo siedziec, a co dopiero sporty uprawiac. Chyba rzeczywiscie w niektorych krajach stosuja selekcje naturalna [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
O matko! Aż z butów wyleciałaś? To ja myślałam, że jak sie wyrżnęłam tego lata na łyżworolkach tak że z jednej odpadły kółka to jestem harcorem. Wgl wstalam upewnilam sie czy nikt nie widział. Oczywiscie widziało mnostwo ludzi. Jak zawsze w takich chwilach :D

Hahaha wy to jesteście agentki :D macie rację lepiej uważajcie na siebie:D

Dziewczyny wreszcie jestem po badaniach i zakupach. Mam juz wszystkie prezenty, tylko kasy zero [emoji53]
Jade do domku cos zjesc i do przedszkola.

Mam nadzieje, ze z Gosia wszystko dobrze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja już pieniędzy nie mam dawno [emoji23] w tym tyg pierwsza wypłata na zwolnieniu aż się boje jak wylicza u mnie bo ja co miesiąc miałam inne wynagrodzenie...

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie :D wszystko jest dobrze dzisiaj 10t1d :) termin mam na 15.07 od jutra acard i neoparin do końca ciąży ulżyło mi ale pewno tylko na jakiś tydzień :p
Z ciekawości po co bierzesz Acard ? Ja też biorę jedną tabletka wieczorem, ale z tego stresu nie mam pojęcia dlaczego [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O kurcze, ze tez tak ryzykuja z tymi zaleceniami. Ja jestem w szoku [emoji33]
Tez mialam problem z szyjka w pierwszej ciazy i musialam polegiwac. Nie powinno sie wtedy chodzic po schodach ani za dlugo siedziec, a co dopiero sporty uprawiac. Chyba rzeczywiscie w niektorych krajach stosuja selekcje naturalna [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja miałam leżącą ciążę od 21 tc. Tutaj położna nie bada szyjki przez cały okres ciąży, ale może uda się dostać skierowanie do ginekologa ze względu na wcześniejsze problemy. Wiem, że przy badaniu USG połówkowy u nas w szpitalu pytają, czy chce się wziąć udział w badaniach nad ciężarnymi i wtedy dostaje się termin ok. 25 tc aby sprawdzić szyjkę i drugi po ok.2-3 tyg. Jednak nie jest to standard tylko dodatkowa opcja dla chcących. (Jak u nas wzięcie udziału w np. ankiecie. Kto chce może przyjść, jeśli ma czas.)

Do góry