reklama
Karla88
Fanka BB :)
@Karla88 tak wiem, ale problem w tym, że boję się że psychicznie nie dotrwam do tych ruchów
Jakbym czytała moja przyjaciółkę a potem zapieprzalam z nią do szpitala wieczorem bo tętna nie wyczuła ciśnienie 200/200 z strach łzy w oczach [emoji23] i jeszcze opieprz w szpitalu
Margana
To super, ze Ci sie udalo tyle pozalatwiac [emoji5]Będzie dobrze. :-* Trzymam kciuki!
Mnie udało się dostać dziś do położnej (zamiast wizyty na początek stycznia) z powodu obciążenia zakrzepicą w rodzinie. W sumie tylko porozmawiałyśmy. Dostałam skierowanie do ginekologa (przez to rodzinne obciążenie), skierowanie na KUB ze względu na wiek (odpowiednik prenatalnych między 11-13 tc) i USG w 18 tc.
Dziś żadnych badań nie było ( dopiero za miesiąc pobierze mi krew, mocz. USG też nie miałam.)
Ciekawostką jest, że położna mi powiedziała, że jeśli piłam wcześniej kawę to mogę pić do 3 filiżanek dziennie. Z herbatą jest tak samo i uwaga... z colą! Ja na szczęście nie piję żadnego z powyższych.
A co do tych napojow to kawa i herbata w ograniczonych ilosciach to rozumiem, ale cola? Przeciez to nie tyljo kofeina, ale przede wszystkim okropny syf.
Aniołek[*]8.08.2017
olaaa7
Ja już nie mogę się doczekać II trymestru, może uda mi się do tego czasu nie osiwieć ze stresu Byle do 2-go stycznia i rozpocznę 14 tydzieńHehe nie możesz się tak stresować 2 trymestr jest naprawdę spokojniejszy nie ma już takich niepewnych tygodni
Sabinaaa81
Dlatego taka byłam zdziwiona jak mi to powiedziała ;-) A i mam ćwiczyć codziennie pół godzinki lub chodzić na szybkie marsze minimum 30 minut dziennie. Zalecała też jazdę na rowerku stacjonarnym przez całą ciążę (lub jak jest ładna pogoda to na zwykłym, ale w III trym. trzeba bardziej uważać aby nie spaść i się nie poobijać) oraz basen. Jeżeli wcześniej chodziłam na jakieś zajęcia typu aerobik mam kontynuować. Wszystko to bez badania, czy z ciążą jest ok i sprawdzenia stanu szyjki macicy (w pierwszej ciąż miałam z nią problem)To super, ze Ci sie udalo tyle pozalatwiac [emoji5]
A co do tych napojow to kawa i herbata w ograniczonych ilosciach to rozumiem, ale cola? Przeciez to nie tyljo kofeina, ale przede wszystkim okropny syf.
Aniołek[*]8.08.2017
Ciekawostką jest, że położna mi powiedziała, że jeśli piłam wcześniej kawę to mogę pić do 3 filiżanek dziennie. Z herbatą jest tak samo i uwaga... z colą! Ja na szczęście nie piję żadnego z powyższych.
Czyli wszystko z umiarem- w sensie kawa czy herbata..
Dzięki dziewczyny Kurcze no podoba mi się
Poczekajmy ze 2 tyg
Ja zawsze się zastanawiałam dlaczego nie można w ciąży jeździć na rowerze, przecież to takie przyjemne, dopóki nie spadłam tego lata tak, że aż pogubiłam buty. Wyrżnęłam mega o chodnik, dobrze że twarzoczaszka nie ucierpiała i niczego nie połamałam, ale łokcie, kolana- tragedia. Mam blizny. I to tylko dlatego że jechałam w sukience, poprawiałam ją i straciłam panowanie nad kierownicą.... Więc ja podziękuję, mam uraz
Jola92
O matko! Aż z butów wyleciałaś? To ja myślałam, że jak sie wyrżnęłam tego lata na łyżworolkach tak że z jednej odpadły kółka to jestem harcorem. Wgl wstalam upewnilam sie czy nikt nie widział. Oczywiscie widziało mnostwo ludzi. Jak zawsze w takich chwilachJa zawsze się zastanawiałam dlaczego nie można w ciąży jeździć na rowerze, przecież to takie przyjemne, dopóki nie spadłam tego lata tak, że aż pogubiłam buty. Wyrżnęłam mega o chodnik, dobrze że twarzoczaszka nie ucierpiała i niczego nie połamałam, ale łokcie, kolana- tragedia. Mam blizny. I to tylko dlatego że jechałam w sukience, poprawiałam ją i straciłam panowanie nad kierownicą.... Więc ja podziękuję, mam uraz
reklama
Nonkatoja
Ja taki katar ciążowy miałam pół poprzedniej ciąży. Przeszło mi dopiero jak urodziłam.Też pewnie bym zjadła ;p wczoraj nie mogłam usnąć bo "chodziły" za mną ogórki kiszone albo kapusta a jak na złość nie mam ani tego ani tego... Pojadę na święta do domu to na pewno wrócę z zapasem i ta woda z ogórków mmmmm taka gazowana hahahaha
A tak poza tym cały czas mam zapchany nos... Mam wodę morską ale ona nic nie daje.. Od początku ciąży z jakimś katarem walczę. Nie z takim jak zawsze ale jakiś taki dziwny jest :/
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: