reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale piękne :)
Dziewczyny strzeliłam fotki na szybko i zrobiłam porównanie z brzuszkiem z 6+2, myślicie, że widać jakąś różnicę? Wiadomo, że zdjęcia nie są idealnie tak samo wykadrowane ale wydaje mi się, że dół brzuszka zrobił się tak jakby pełniejszy ale może mi się wydaje tylko.
Zobacz załącznik 832573 Zobacz załącznik 832574
Zrobił się napewno pełniejszy :) widać gołym okiem :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczyny a ja już krew oddana jutro wizyta o 11 mój mąż dzwoni do mnie i się pyta czy jutro jedziemy plac poznac ha ha dobre ale jutro chce jechać zemna dzidzi zobaczyc może pierwszy raz usłyszymy serduszko mam taką nadzieję ale się martwię masakra tak się boję ze nigdy tego serca nie uslysze

eikt3e3k96x30qte.png

Ale piękne :)
Dziewczyny strzeliłam fotki na szybko i zrobiłam porównanie z brzuszkiem z 6+2, myślicie, że widać jakąś różnicę? Wiadomo, że zdjęcia nie są idealnie tak samo wykadrowane ale wydaje mi się, że dół brzuszka zrobił się tak jakby pełniejszy ale może mi się wydaje tylko.
Zobacz załącznik 832573 Zobacz załącznik 832574
Ola widac widac i ciebie wypycha[emoji1]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja sie dodzwonilam w koncu do przychodni do rodzinnej. Kumacie?! Od 7 rano dzwonilam [emoji33] Mojej doktorki juz wtedy nie ma, ale przyjmie mnie jakas inna. Mozelepsza od mojej, bo ona jest dziwna. Starsza babka i wydaje polecenia jak w wojsku. "rozebrac sie, angina, antybiotyk, ciaza? Za dqa tyg kontrola" tak naprawde wyglada moja wizyta. Raz cos zagadalam, zeby moze ja rozluznoc, to popatrzyla spod okularow jak na Bog wie kogo [emoji23] ja sie ta okaze lepsza, to sie przepisuje oderazu.

xrotgov3q3o4y33i.png
U mnie też dodzwonić się graniczy z cudem [emoji23] ale moja jest zdecydowanie bardziej uprzejma ;) chociaż ostatnio jak nie chciała mi dać zwolnienia to byłam wkurzona a chodziło o 2 dni różnicy nie chciała mi wypisać, ale poszłam później do innej i dała mi na te 2 dni bez problemu :) u mnie możesz iść do lekarza, który akurat przyjmuje nie musisz wybrać konkretnie tej swojej do której jesteś zapisana, na mnie tylko patrzą krzywym okiem bo nadal u dzieci jestem bo nie chce mi się przepisać a za chwilę i tak się przeprowadze do innego miasta więc po co na kilka miesięcy :)

1513587481-40094569bdf72448-aaaaaa.jpeg
.

Nasze wczorajsze ciastka :) zostawiłam M. w szpitalu i piekłam z siostra i synkiem 5 godz [emoji849] w sumie jak co roku, niezła robota z tego się robi zawsze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale apetyczne mnie dzieciaki mecza.....ale chyba kupie gotowe do ozdabiania jedynie
Oliwi bezglutenowe upieke

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale piękne [emoji7] daj przepis na nie :)

@paulina1994, to taki mega stary przepis „prababciowy”, musisz mieć amoniak spoż. do tego. Robisz ciasto 1 dnia, a po 24h dogniatasz kolejne (min) pół kg mąki. Potem wałkujesz, wykrawasz, pędzelkiem białko i na wierzch, dowolna posypkę, albo mak, albo migdały i do pieca na 12-15 min

1 kostke masła utrzeć z 1/2 kg cukru pudru. Następnie dodać 6 żółtek (po jednym), 1 szkl śmietany, 1 czubata łyżeczkę amoniaku, wanilię i 1/2 kg maki.

I właśnie po 24h dodać znowu min 1/2 kg maki

Witajcie dziewczyny a ja już krew oddana jutro wizyta o 11 mój mąż dzwoni do mnie i się pyta czy jutro jedziemy plac poznac ha ha dobre ale jutro chce jechać zemna dzidzi zobaczyc może pierwszy raz usłyszymy serduszko mam taką nadzieję ale się martwię masakra tak się boję ze nigdy tego serca nie uslysze

eikt3e3k96x30qte.png
Ja wizytę mam dopiero na początku stycznia, ale też się tego bardzo boję, ostatnio strasznie wariuje na punkcie czy wszystko z maleństwem jest w porządku.

reklama
Paulina, to taki mega stary przepis „prababciowy”, musisz mieć amoniak spoż. do tego. Robisz ciasto 1 dnia, a po 24h dogniatasz kolejne (min) pół kg mąki. Potem wałkujesz, wykrywasz, pędzelkiem białko i na wierzch, dowolna posypkę, albo mak, albo migdały i do pieca na 12-15 min

1 kostke masła utrzeć z 1/2 kg cukru pudru. Następnie dodać 6 żółtek (po jednym), 1 szkl śmietany, 1 czubata łyżeczkę amoniaku, wanilię i 1/2 kg maki.

Po 24h dodać znowu min 1/2 kg maki

W tym roku już pewnie nie będę miała kiedy się w to bawić ale napewno za rok wypróbuję ten przepis :) może mi coś z tego wyjdzie :) ten amoniak jest straszne trudno dostępny u nas bo ostatnio szukałam teściowej, ale w końcu znalazłam w osiedlowym sklepie :)

Do góry