reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zgadzam się z tym co piszesz. Ja również nie kupuję jeszcze wózka (planuję zrobić to gdzieś koniec czerwca, początek lipca) Rzeczy dla malucha w podobnym czasie. Te rozmowy o wózkach są po to aby człowiek nie ześwirował. Każda z nas się martwi, bo wiele z nas jest po stracie lub zna kogoś osobiście, komu się coś tak strasznego przytrafiło. Ale ciąża nie może być też stanem wiecznego umartwiania się, dzieciakom w brzuszkach stres nie jest potrzebny. To, że ktoś zrobi wcześniej zakupy dla malucha nie wywołuje złego (ktoś w tym wieku wierzy jeszcze w takie zabobony??), ale powoduje, że kobieta po stracie gorzej sobie radzi psychicznie widząc te rzeczy, które przygotowała dla dzidziusia. Tak mówił psycholog mojej koleżance, której córka zmarła w czasie porodu (po zdrowej ciąży)
Ja pewnie bede rzeczy kupowac koniec kwietnia-maj. Z racji tego ze u mnie roznie to bywalo. A rozwiazanie u mnie nastapi w polowie czerwca. Wiadomo rozmawiamy ,ogladamy ,porownujemy. I moim zdaniem to jest normalne bo lepiej poradzic sie niz kupowac w ciemno. Jezeli ciaza przebiega prawidlowo to mysle ze spokojnie w 3 trymestrze mozna powoli wszystko kompletowac.
Ja w pierwszej ciazy ubranka mialam przygotowane w 30 tyg. I dzieki bogu bo corka w 33 sie urodzila. A ja sama 3 tyg spedzilam w szpitalu,dzieki temu ze sie przygotowalam to rodzina nie musiala na biegu organizowac rzeczy dla dziecka. W 2 ciazy tez w 30 mialam ubranka poszykowane. Wyladowalam w 32 na 4 tyg na patologii. Wyszlam a za chwile w 37 cc. Dlatego mysle ze choc troszke warto miec rzeczy a nie zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sama zjadłabym barszczyk z uszkami :-) albo z ziemniakami tłuczonymi i podsmażoną cebulką (tak się jadło u mnie w domu. Ten z uszkami był tylko na Święta raz w roku. Pyszny!)
Oj tak. U mnie dzieciaki kochaja wlasnie barszcz z tluczonymi ziemniakami plus zacierki. Dosc czesto robie. A burakow nigdy nie wyrzucam tylko robie surowke do obiadu.

Byliśmy z mężem kupić prezenty pod choinkę już jakieś 90% prezentów mamy, niedługo zaczynam pakować :D
Ja na razie mam jakies 40%, ale mam zamiar w poniedzialek nadgonic[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja pewnie bede rzeczy kupowac koniec kwietnia-maj. Z racji tego ze u mnie roznie to bywalo. A rozwiazanie u mnie nastapi w polowie czerwca. Wiadomo rozmawiamy ,ogladamy ,porownujemy. I moim zdaniem to jest normalne bo lepiej poradzic sie niz kupowac w ciemno. Jezeli ciaza przebiega prawidlowo to mysle ze spokojnie w 3 trymestrze mozna powoli wszystko kompletowac.
Ja w pierwszej ciazy ubranka mialam przygotowane w 30 tyg. I dzieki bogu bo corka w 33 sie urodzila. A ja sama 3 tyg spedzilam w szpitalu,dzieki temu ze sie przygotowalam to rodzina nie musiala na biegu organizowac rzeczy dla dziecka. W 2 ciazy tez w 30 mialam ubranka poszykowane. Wyladowalam w 32 na 4 tyg na patologii. Wyszlam a za chwile w 37 cc. Dlatego mysle ze choc troszke warto miec rzeczy a nie zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile.

To fakt. Z dzieciakami jest różnie :-) Ja w poprzedniej ciąży nie zrobiłam wyprawki, bo od 21 tc leżałam aż do rowiązania. (38+6 tc) Sklepów internetowych nie było takich fajnych jak teraz. Wszystkie rzeczy dla malucha kupił tata (jakie tylko chciał. Wózek, wanienkę, ubranka, smoczki, butelki, smoczki... wszystko wybierał sam.) Trochę też dostaliśmy w prezencie od rodziny. W tym roku mam zamiar sobie to odbić. :-) Tak jakoś czerwiec- lipiec. Z tym, że ja mam termin na 30 lipca więc wózek z początku lipca i tak będzie prawie miesiąc przed czasem ;-)

reklama
Piekne choinki:)
Widze temat jedzenia i zakupow...ja dzisiaj opierdzielilam wedzonego pstraga, jaja jem na miekko i sadzone tez ostatnio zjadłam :) wychodze z zalozenia ze nasze matki i babki jadly wszystko i zyjemy, nawet chyba dzieci z tamtych czasow bardziej zdrowe niz dzisiaj sie rodza...za mna chodzi dzisiaj burger z mcdonalda ale niestety moge pomarzyc..cukier chyba by mi do 200 skoczyl :D
Co do wozkow i zakupow dzieciowych- ja ogladam i planuje a i owszem, odstresowuje mnie to ;)
ja właśnie robię dokładnie to samo nawet dzisiaj pojawiła sie sprzeczka na temat tego gdzie będzie stało łóżeczko w sypialni

Do góry