reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Marika, ja Cie trochę rozumiem.. To jest moja pierwsza ciąża, o która staralam się ponad rok, nigdy wcześniej nie udało mi się zajść . i tez kompletnie nie myślę o wozkach, o niczym. Nasluchalam się za dużo, nawet w bliskim otoczeniu, ze ktoś był w ciąży i w 12 tygodniu juz kupowali lozeczko, wozeczek powoli.. A tu poroniła tydzień później. I tez sie boje tak wybiegac w przyszłość, właśnie przez doświadczenia innych. Może akurat u nas będzie ok z ciazami i w ogóle, ale rozumiem Cie doskonale, bo ja tez nie potrafię tak wybiegac w przód jeśli o to chodzi...

Ja sobie powtarzam ze musi być dobrze skoro nie palmie czuje się dobrze i na każdej wizycie jest Ok wiadomo ze głupota jest kupowanie w 3 miesiącu już rzeczy ale oglądanie wózków czy dyskutowanie o położnych sprawia ze mniej się stresuje mnie mam jakiś głupich myśli wierze ze będzie dobrze i jestem nastawiona pozytywnie

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Nie widziałam maluszka od 27.11. Już 3 tygodnie minęły i w głowie tysiąc myśli co mogło już pójść nie tak

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Boże, powiem wam że jam chyba przez to czego mnie życie nauczyło nie wybiegam tak daleko.. Nie patrzę na wózki dziecięce, nie wybieram szpitala, położnej... Ehhh zastanawiam się czy będę umiała się cieszyć tą ciąża tak jak wy. tzn cieszę się ale ciągle mam wiele obaw, że znów tak bardzo się zaangażuje i nic z tego nie wyjdzie :/ zła jestem na siebie za takie myślenie..

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Wiesz dobrze, że piszesz bo jak przedwczoraj dziewczyny pisały o wózkach, fotelikach ,ubrankach itd to sama zastanawialam się czy ze mną wszystko w porządku że jeszcze nie myślę o jakiś takich rzeczach jedyne co to mam coraz większy stres przed prenetalnymi które mamy 27.12 bo Ty też prawda? Tak samo jak Ty oczywiscie mega się cieszę i kocham już to moje małe maleństwo, ale stres jakoś wygrywa:/ mam nadzieję , że po prenatalnych troszkę się uspokojimy i zaczniemy w pełni cieszyć naszymi cudami :*

Słyszałam, że mało, który ginekolog potrafi to wykryć.... mojej teściowej sąsiadka też to miała, dziewczyna urodziła się bez paluszków u rąk i nóg... Będę swoją ginekolog męczyła o to na wizycie, i może pójdę też do innego ginekologa przebadać się, a Ty rozmawiałaś o tym ze swoim ginekologiem?
Nie doszukuj się na siłę tego. W pierwszym trymestrze raczej nikt Ci tego nie stwierdzi. Tak naprawdę mało który lekarz da radę to zdiagnozować, bo mało który to widział. Odpuść takie szukanie i latanie po lekarzach bo zwariujesz. Jak będzie coś nie tak to Twój lekarz Ci powie.

Mam tak samo. Czyli jeśli jesteśmy wariatkami to chociaż jest nas dwie [emoji16][emoji16][emoji16]a wizytę mam dopiero w piątek.

Jest nas trzy [emoji4] teraz jeszcze zmniejszam duphaston z 3x2 na 3x1 i też latam cały czas do ubikacji czy na pewno nie ma żadnych plamień. A jak już poleci więcej śluzu to panika. Też nic nie oglądam a już na pewno nie kupuję. Zdecydowanie jest za wcześnie. Ale trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja wam powiem, że mam wrażenie, że temat wózków mnie jeszcze nie dotyczy :p Pewnie będę wam truła głowę o doradzenie w wyborze wózka pod koniec 2 trymestru najwcześniej, teraz jakoś nie mam do tego głowy ani nic... Dla mnie to za wcześnie na te tematy.

Mam tak samo. Czyli jeśli jesteśmy wariatkami to chociaż jest nas dwie [emoji16][emoji16][emoji16]a wizytę mam dopiero w piątek.

Nawet 3 i jeszcze wiele więcej myślę które się nie przyznaja, myślę że każda po stracie tak świruje i że to normalne:* musimy wierzyć że z naszymi dzidziami teraz wszystko oki i że już w lipcu będziemy tulić nasze małe serduszka :*

reklama
Jest nas trzy [emoji4] teraz jeszcze zmniejszam duphaston z 3x2 na 3x1 i też latam cały czas do ubikacji czy na pewno nie ma żadnych plamień. A jak już poleci więcej śluzu to panika. Też nic nie oglądam a już na pewno nie kupuję. Zdecydowanie jest za wcześnie. Ale trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Oglądać to oglądam jakieś rzeczy dla dzieci. Przynajmniej myśli czymś zajmuje. Ale nie mam jeszcze nawet pół skarpetki. Jeszcze jest czas. Może po usg prenatalnym w piątek złapie oddech bo akurat w środę kończę pierwszy trymestr.

Do góry