reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Boże, powiem wam że jam chyba przez to czego mnie życie nauczyło nie wybiegam tak daleko.. Nie patrzę na wózki dziecięce, nie wybieram szpitala, położnej... Ehhh zastanawiam się czy będę umiała się cieszyć tą ciąża tak jak wy. tzn cieszę się ale ciągle mam wiele obaw, że znów tak bardzo się zaangażuje i nic z tego nie wyjdzie :/ zła jestem na siebie za takie myślenie..

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Mogę ci napisac jak było u nas na sali 3 rodzące w tym ja generalnie lekarza nie ma czasem przychodzi tylko sprawdzić czy coś się dzieje położna coś tam robi ty leżysz z skurczami bólami a ona tylko co jakiś czas podchodzi dźwiga prześcieradło czy jest rozwarcie Jak nie dalej leżysz kwiczysz sama kiedy zaczyna się się już pełne rozwarcie przychodzi położna i zaczną z tobą rodzic jak jest dużo rodzących to czas goni wiec trzeba szybko skończyć pogania na szybko nacina pach pach dziecko jest przychodzi lekarz jeżeli jest twój to cię zszyje jak go nie ma na dyżurze to inny albo inna położna
Ja zapłaciłam i moja była przy mnie cały czas nie opuszczała mnie mówiła co będziemy robić tak żeby nie nacinać mi bardzo pomagało to ze mi mówiła np jeszcze 4 razy musisz przeć i będzie główka ja wtedy dostawałam takiego powera ze tylk o4 razy i koniec potem jeszcze 2 razy są raczki i ost raz wyszło dziecko całe mi wody ideały o 7 a 11 już miałam córkę przy sobie pierwszy poród 4 godz bez nacinania naprawdę wspominam go super wiec nie wyobrażam sobie teraz leżeć na porodówce i czekać aż z bólu będę wyła 13 godz aż coś się zacznie bez nikogo a potem na szybko

Po porodzie leżysz w osobnym pokoju przez 2 godz z dzieckiem uczysz się karmić
Później przechodzisz do sali gdzie leży 4-5 kobiet łazienka jedna wspólna na cały odział położniczy

Dlatego ja wole zapłacić i nie stresować się wziasc sobie pokój osobny z łazienka i leżeć sobie sama

16udyx8di9hvrs5t.png
U mnie było lepiej. Byłam z mężem mieliśmy swój pokój, miałam piłkę. Położna i lekarz co jakiś czas zaglądali jak mi idzie, sprawdzali rozwarcie i tętno dziecka. Na koniec lekarz i położna odebrali poród. Zabrali dziecko, mąż poszedl z nimi, mnie lekarz poszył, a potem zostalismy tam w sali obok z mężem i synkiem na jakieś 2 godzinki, a potem dopiero na sale.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Marika, ja Cie trochę rozumiem.. To jest moja pierwsza ciąża, o która staralam się ponad rok, nigdy wcześniej nie udało mi się zajść . i tez kompletnie nie myślę o wozkach, o niczym. Nasluchalam się za dużo, nawet w bliskim otoczeniu, ze ktoś był w ciąży i w 12 tygodniu juz kupowali lozeczko, wozeczek powoli.. A tu poroniła tydzień później. I tez sie boje tak wybiegac w przyszłość, właśnie przez doświadczenia innych. Może akurat u nas będzie ok z ciazami i w ogóle, ale rozumiem Cie doskonale, bo ja tez nie potrafię tak wybiegac w przód jeśli o to chodzi...

Boże, powiem wam że jam chyba przez to czego mnie życie nauczyło nie wybiegam tak daleko.. Nie patrzę na wózki dziecięce, nie wybieram szpitala, położnej... Ehhh zastanawiam się czy będę umiała się cieszyć tą ciąża tak jak wy. tzn cieszę się ale ciągle mam wiele obaw, że znów tak bardzo się zaangażuje i nic z tego nie wyjdzie :/ zła jestem na siebie za takie myślenie..

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Kochana mam to samo. Boję się cieszyć, ciągle się czegoś boję. Wczoraj nie bolały mnie piersi ( w sumie to już 12 tydzien) i zaczęłam już czarne myśli mieć. Z jednej strony wiem że to paranoja a ż drugiej wiele osób przechodzi przez to samo.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Jedyne co mam dla dziecka to skarpeteczki uniwersalne dla chłopca i dziewczynki, które kupiłam jeszcze zanim zaszłam w ciążę... nic więcej nie mam.

Tak słyszałam.. jedna dziewczyna z innego forum miała ten przypadek :( niestety już ciąża zakończona. Maluszek miał sporo wad..

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Słyszałam, że mało, który ginekolog potrafi to wykryć.... mojej teściowej sąsiadka też to miała, dziewczyna urodziła się bez paluszków u rąk i nóg... Będę swoją ginekolog męczyła o to na wizycie, i może pójdę też do innego ginekologa przebadać się, a Ty rozmawiałaś o tym ze swoim ginekologiem?

Kochana mam to samo. Boję się cieszyć, ciągle się czegoś boję. Wczoraj nie bolały mnie piersi ( w sumie to już 12 tydzien) i zaczęłam już czarne myśli mieć. Z jednej strony wiem że to paranoja a ż drugiej wiele osób przechodzi przez to samo.

Dokładnie... Też co chwile się macam brzydko mówiąc.. Sprawdzam w toalecie czy nie ma krwi.. Na głowę dostanę chyba

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]

Dokładnie... Też co chwile się macam brzydko mówiąc.. Sprawdzam w toalecie czy nie ma krwi.. Na głowę dostanę chyba

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Mam tak samo. Czyli jeśli jesteśmy wariatkami to chociaż jest nas dwie [emoji16][emoji16][emoji16]a wizytę mam dopiero w piątek.

Słyszałam, że mało, który ginekolog potrafi to wykryć.... mojej teściowej sąsiadka też to miała, dziewczyna urodziła się bez paluszków u rąk i nóg... Będę swoją ginekolog męczyła o to na wizycie, i może pójdę też do innego ginekologa przebadać się, a Ty rozmawiałaś o tym ze swoim ginekologiem?
Niee, myślę że jakiś to widać na usg. U mnie wadę mojego dziecka było widać już w 9t4d także szybko... Myślę że jeśli ginekolog jest specjalistą w swoim fachu to zauważy że coś jest nie tak

p19u3e3kn839n8v6.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Do góry