Przekonalyscie mnie. Czekam na poczekalni na IP. Oczywiscie Pani jak mnie zobaczyla to odrazu stwierdzila, ze mnie pamieta ( 3 lata temu bylam tu z krwawieniem i do porodu). Mam nadzieje ze jest ok wszystko.
...no i bardzo dobrze! Dawaj znać!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przekonalyscie mnie. Czekam na poczekalni na IP. Oczywiscie Pani jak mnie zobaczyla to odrazu stwierdzila, ze mnie pamieta ( 3 lata temu bylam tu z krwawieniem i do porodu). Mam nadzieje ze jest ok wszystko.
Wiesz, każdy zrobi tak jak będzie uważał. To on odpowiada za życie, które w sobie nosi.Naprawdę dziewczyny zastanówcie się, piszecie: mam ochotę na tatara, łososia, to sobie zjem, czasami w końcu nie zaszkodzi. A JAKĄ MASZ PEWNOŚĆ, ŻE OD TEGO JEDNEGO RAZU COŚ SIĘ NIE STANIE? Poczytajcie sobie o powikłaniach toxoplazmozy, nie wygląda to najlepiej:
3. Toxoplazmoza - powikłania
Poza ryzykiem poronienia, porodu przedwczesnego i niskiej wagi urodzeniowej toxoplazmoza wrodzona naraża dziecko na częściową lub całkowitą ślepotę z powodu uszkodzenia siatkówki oka, zmiany w mózgu i całym układzie nerwowym, których następstwem mogą być drgawki, atonia mięśni, głuchota i niedorozwój umysłowy. Niektóre noworodki rodzą się z wadami czaszki w postaci wodogłowia lub tak zwanej mikrocefalii.
Jesteśmy w ciąży, naprawdę musimy uważać na wszystko, co jemy.
SuperJa właśnie po wizycie fasolka urosła ma już 1,82 cm. Serduszko bijeZobacz załącznik 832232[emoji2]
A ktoś tu pisał, że będzie jeść tatar? Surowego mięsa, ryb i jajek nie wolno i to wie każdy. Natomiast zjeść od czasu do czasu coś mniej zdrowego jak grzyby czy nawet ten nieszczęsny łosoś (oczywiście nie surowy) to chyba nie zbrodnia?Naprawdę dziewczyny zastanówcie się, piszecie: mam ochotę na tatara, łososia, to sobie zjem, czasami w końcu nie zaszkodzi. A JAKĄ MASZ PEWNOŚĆ, ŻE OD TEGO JEDNEGO RAZU COŚ SIĘ NIE STANIE? Poczytajcie sobie o powikłaniach toxoplazmozy, nie wygląda to najlepiej:
3. Toxoplazmoza - powikłania
Poza ryzykiem poronienia, porodu przedwczesnego i niskiej wagi urodzeniowej toxoplazmoza wrodzona naraża dziecko na częściową lub całkowitą ślepotę z powodu uszkodzenia siatkówki oka, zmiany w mózgu i całym układzie nerwowym, których następstwem mogą być drgawki, atonia mięśni, głuchota i niedorozwój umysłowy. Niektóre noworodki rodzą się z wadami czaszki w postaci wodogłowia lub tak zwanej mikrocefalii.
Jesteśmy w ciąży, naprawdę musimy uważać na wszystko, co jemy.