reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też chodzę z rozpiętym guzikiem od spodni, chyba czas zaopatrzyć się w nowe jeansy.

Słuchajcie dziewczyny, ten temat się pewnie już pojawiał, ale w życiu tego nie wyszukam na naszym hiperaktywnym forum :) Mianowicie... KAWA, HERBATA

Mój partner gdzieś wyczytał, że teina i kofeina źle wpływają na płód i teraz łazi za mną jak policjant i pilnuje ile herbaty piję. A jak ostatnio mnie zobaczył z kubkiem ze Starbucksa to omal mnie wzrokiem nie zabił. Wkurza mnie to strasznie.

Rozmawiałam o tym z położną i powiedziała, że herbaty i kawy mogę pić ile chcę.

Co wy o tym myślicie? Wyrzekacie się kawki?

reklama
Ja też chodzę z rozpiętym guzikiem od spodni, chyba czas zaopatrzyć się w nowe jeansy.

Słuchajcie dziewczyny, ten temat się pewnie już pojawiał, ale w życiu tego nie wyszukam na naszym hiperaktywnym forum :) Mianowicie... KAWA, HERBATA

Mój partner gdzieś wyczytał, że teina i kofeina źle wpływają na płód i teraz łazi za mną jak policjant i pilnuje ile herbaty piję. A jak ostatnio mnie zobaczył z kubkiem ze Starbucksa to omal mnie wzrokiem nie zabił. Wkurza mnie to strasznie.

Mi ginekolog powiedziała, że z kawy tylko inke a herbaty jak najmniej.

Ja pije jedna słaba kawkę z mlekiem dziennie. Jestem niskocisnieniowcem i pomaga mi to. Herbaty czarnej nie pije. Tylko owocowe.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Kawy nie piję bo mnie odrzuciło, herbatę normalnie. W drugiej ciąży piłam tylko herbatę nic innego, synek zdrowy

Kawy nie piję bo mnie odrzuciło, herbatę normalnie. W drugiej ciąży piłam tylko herbatę nic innego, synek zdrowy
Ja w 1 ciąży piłam kawę od 12 tygodnia jak mnie przestało odrzucać. Teraz też mnie odrzuca, ale co 2-3 dni wypijam jedną, bo moje cisnienie 80/50 mi żyć nie daje. Herbatę jedną dziennie też pije.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Z tą kawą różnie mówią, jeśli piłaś przed ciążą to 1-2 filiżanki kawy dziennie nie zaszkodzą oczywiście słabe, a nie z kilku łyżeczek, herbaty czarnej nie pije bo nie chce przesadzać ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Nie popadajmy w jakies paranoje. Wszystko mozna,oby tylko nie w nadmiarze.
Ciaza to nie choroba. Je sie to na co ma sie ochote ,biorac pod uwage jako piorytet te zdrowsze rzeczy.
Ja pije zielona herbate. Kawe raz na 2-3 dni moze pol lub caly kubek.

Ja kawy w ogóle nie lubię więc to nie jest problem a herbatę wypije jak mnie najdzie ochota, jedna na 2-3 dni.
Za to dziś pytałam o grzyby i Pani Doktor powiedziała, że w ciąży grzybów nie należy jeść. I jak tu przeżyć święta? [emoji33]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Nie wyrzekam się uwielbiam z ekspresu z mlekiem lut latte jedna dziennie pije

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Hej dziewczyny. Potrzebuje pocieszenia :( czy któraś z Was w poprzednich ciazach zaraziła się toxoplazmoza bądź zna kogoś kto miał taka sytuację? Powtórzyłam badania i wynika z tego, że zaraziłam się w ciąży... Czytałam o tym, że czeka mnie branie antybiotyku całą ciąże i jak procentowo jest z szansami, że dziecko się zarazi i o konsekwencjach... Jutro idę się zbadać trzeci raz... Dla pewności 100%owej

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry