reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Jak się dziewczyny czujecie ka wczoraj gosposia pełna gębą a dziś ledwo ciągnę :( nic nie robie dziś. Nie chce się szarpać i męczyć.

w4sqgzu395zb6ngs.png
Ja się codziennie tak czuję :( Nie mam siły na nic, nie wiem jak się zmuszę do ogarniecia chaty przed świętami...
Ja tez nie czuje. Tzn w spodnie mi sie juz ciezko zmiescic, ale tak zebym sama wyczuwala to nic a nic a dzis 9+3 tydz. Wcale sie nie martwie, wszystko jest kwestia czasu :)

xrotgov3q3o4y33i.png

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny a taki lekki stan zapalany może wpłynąć negatywnie na ciążę ? Bo nie wiem czy przetrzymać ten tydzień czy lepiej dzwonić do mojego lekarza ? Jest to delikatne swędzenie, żadnych plamien, upławów nie mam...

Generalnie nic strasznego nie powinno się dziać, ale nie wolno tego lekceważyć i zwlekać zbyt długo. Ja drugiej ciąży nie donosiłam prawdopodobnie właśnie przez infekcję. Urodziłam w 36 tc, wody zaczęły się sączyć i nie dało się już tego zatrzymać. Córkę mam zdrową, ale trochę stresu było.

Broń Boże nie chcę straszyć, ale jak tylko będziesz mogła, to zrób wymaz i skonsultuj się z lekarzem - lepiej zaleczyć, niż pluć sobie w brodę.

Dziewczyny mam pytanie, używałyście wózków, w których spacerówka miała taką "rynienike" (nie wiem jak to nazwać) na nogi, czy to nie przeszkadza dziecko jeśli ma nóżki już dłuższe, czy nie obija potem kostkami? Na zdjęciu zaznaczyłam o co mi chodzi. Przeglądaliśmy wózki z M i wszystkie praktycznie mają w taki sposób zrobiony ten podnóżek i średnio nam się to podoba, ale nie wiem jak z użytkowaniem.
Zobacz załącznik 832069

Taki podnóżek jest bardzo dobry :) Dziecku nogi nie wiszą i nie obciąża stawów biodrowych. Podobnie dobrze jest mieć regulowany podnóżek w krzesełku do karmienia, żeby nogi miały się na czym oprzeć :)

Ja miałam w pierwszym wózku koła pompowane (X-lander XA), drugi był podwójny - wybór był mniejszy, więc nie wydziwialiśmy i wzięliśmy, co dali. To był Baby Jogger City Select i koła miał "trwale pompowane", nie powietrzem, ale jakimś wypełnieniem, nie wiem, co to było. W każdym razie z podwójnym "wsadem" po piasku na plaży jechał jak złoto ;)

A sam wózek świetny, uwielbiałam go. Można go składać jako pojedynczy i podwójny, na szerokość zajmuje dokładnie tyle samo miejsca co zwykły wózek, wszędzie się mieści. Super sprawa :)

citi_select_baby_jogger_konfiguracja__Kopiowanie_.jpg

reklama
Do góry