reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Znów dostałam zdjęcia 3d żeby dać rodzicom na gwiazdkę :) moja p doktor jest wspaniała :) a na tarczyce mówi że nic nie trzeba skoro wyniki ft3 i ft4 są w normie

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Dzidziuś ma już 4 cm[emoji4]bardzo się rusza, macha rączkami i nóżkami bardzo i się obraca[emoji4]wszystko jest dobrze i usg miałam już przez brzuch[emoji4]z OM 10+1 z USG 10+6[emoji4]kochane szczęście mamusi <3 zakochałam się normalnie kolejny raz :))))

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Super, bardzo się cieszę i na pewno będziesz spokojniejsza teraz :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Coś mi 2 x post wskoczył...

@Marika92 super! :)

To identycznie jak u mnie :) ja raczej NIFTY odpuszczę jeśli lekarz nie zobaczy nic nie pokojacego na USG :) to jednak jest dość spory koszt bo chyba koło 2,5 tys?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, mniej więcej ceny wszędzie takei same. Ja mam 35 lat i dlatego się nad tym zastanaiwam...

Może to głupie pytanie ale ci to jest to badanie Nifty ? W pierwszej ciąży nie miałam nic mówione o ttm

Bo to od kilku lat jest, tez dowiedziałam się przy tej ciąży :)

Link do: Badania prenatalne - NIFTY - nieinwazyjny test w ciąży

Może to przez wiatr, bo strasznie u nas duje, jest dzisiaj 15 stopni! Ale już sobie zamówiłam rogal do spania. Nigdy takiego nie miałam, a łóżko mam teraz tak niewygodne, że już nie wyrabiam... Znalazłam na allegro zestaw rogal + fasolka do karmienia + becik za ciut ponad 100 zł, to wzięłam :) U nas becik do szpitala potrzebny, potem pewnie nie będę używać.
Wszystko w sowy, szał, też nigdy takich wzorów nie miałam :p Trochę różowe, więc zaklinamy rzeczywistość :p Najwyżej nas syn przeklnie za zdjęcia w różowym beciku :p

Hhahaha :D moja koleżanka ma półroczną córeczkę, od początku mówiła że wszystko nam odkłada, al jak sama powiedziała- lepiej dla dziecka by bylo żeby to nie był chłopczyk bo wszystko strasznie różowe :D
Ma mi też wlaśnie podrzucić węża do spania :tak:

My zmieniliśmy materac, przyszedł w sobotę, bo poprzedni był okropny. Teraz wzięliśmy z dużą warstwą pianki i śpi się super. Aczkolwiek akurat dzisiaj też sie często budziłam, więc moze to coś w powietrzu...

Kiedyś pisałam o zupce chińskiej że miałam na nią straszna ochotę, ale wkoncu jej nie zjadłam, znowu chęć na nią mnie dopada hmmm...

Moich rodziców i teściów zbliżyło też bardzo nasze smutne doświadczenie śmierci wnuka. Dla teściów to był pierwszy wnuczek, dla moich rodziców już czwarty. Bardzo się wtedy wspierali, bo dalszej rodziny nie chcieliśmy na pogrzebie itp. Teraz też wiem, że mają kontakt i bardzo się wspierają czekając na kolejne wieści od nas. Przy tym umawiają się jak nam pomóc, gdy już będę po zabiegu i będę musiała leżeć w domu.

Odliczam do wizyty piątkowej...niech to serce bije no. A dowiem się dopiero wieczorem, bo wizyta w piątek na 19:00.

Jak jesteście w temacie imion, to przed 1 ciążą miałam wiele imion, które mi się podobały, ale jak już byłam w ciąży opetalo mnie imię Patryk, które wcześniej nawet mi się specjalnie nie podobało. Do porodu nie znałam płci, ale jak się urodził to się śmiałam, że on tak chciał chyba mieć na imię. Zresztą pasuje do niego bardzo i bardzo mu się też podoba :)
Teraz też poczekam na takie olsnienie :)

p19uqqmzy05r3uyz.png

U nas imiona na razie takie: Ewa, bo mi się podoba albo Natalia - po mojej przyjaciółce. Dla chłopca chyba Filip (podobało nam się przy pierwszym synku) albo Mikołaj - po przyjacielu męża.
Czekamy na rozpoznanie płci. Do tego czasu dziecko jest nazywane Kropką ;) i intuicja mówi, że będzie dziewczynka ;)

reklama
Dzidziuś ma już 4 cm[emoji4]bardzo się rusza, macha rączkami i nóżkami bardzo i się obraca[emoji4]wszystko jest dobrze i usg miałam już przez brzuch[emoji4]z OM 10+1 z USG 10+6[emoji4]kochane szczęście mamusi <3 zakochałam się normalnie kolejny raz :))))

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Super :) Nie mogę się doczekać też takich wrażeń :)

p19uqqmzy05r3uyz.png

Do góry