reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry :) odebrałam wczoraj wyniki, TSH spadło z 10,790 do 6,690 (5 dni brania euthytoxu) ft3 2,25 norma 2-4,4 ft4 1 norma 0,9-1,7 a przeciwciała anty TPO 5,9 norma <34. Właśnie czekam w kolejce do endokrynologa.
Widzisz to super wiadomość, że wszystko idzie w dobrym kierunku [emoji11]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No tak tak te pierwsze, ale jednak coś jest. Jednak przejdę w styczniu na NFZ a za te 250 zł miesięcznie juz mogę wydać na rzeczy dla malego/małą. Tym bardziej że muszę wszystko kupić. Oprócz łóżeczka bo mam po chrzesniaku. A zdążyliśmy wszystko po nim wydać a jakieś 2 tyg później test pozytywny [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

O rety, pisałyście wczoraj do północy a ja poszłam spać o 21.45 :unsure:

Ja właśnie robię leczo na jutro na obiad ale tak pachnie ze chyba zjem już dziś [emoji23]
Ja wogole nie sparzatam mam panią która przychodzi 2 x w tyg poprostu nie mam fizycznie czasu pracuje na dwa etaty do tego dziecko szkoła zajęcia pozalekcyjne a dom mam dość duży wiec nie jestem czasowo tego ogarnac okna naszczescie już umyte teraz w sb większe porządki będą
Za szafy musze się wziasc bo szczególnie ciuchy do spodni się nie dopne wiec chodzę w sukienkach musze posegregować rzeczy w których już niestety nie wyjdę ...
ja dziś zjadłam 2 banany i mnie mdlosci złapały nie wiem czy po nich czy tak ogólnie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U nas też Pani przychodzi, ale 1 x w tyg. Lubię ten dzień jak wszystko jest ogarnięte :) a ja i tak w tygodniu odkurzam, sprzątam łazienki, kuchnię... na tym punkcie mamy najwięcej spięć bo M. uważa że jestem nienormalna. Co ja poradzę, że mamusia tak mnie wychowała, w moim rodzinnym domu można jeść z podłogi...

Dziewczyny czy macie też tak, że jak kichniecie, kaszlniecie, albo wykonacie gwaltowy ruch to was tak zakłuje mocno w dole brzucha lub po bokach?

p19uqqmzy05r3uyz.png

Straszne to jest! ja kichnęłam dzisiaj w nocy leżąc na wznak i aż usiadłam przerażona, myślałam że coś mi urwało...!

Ja mojej mamci nie zdążyłam powiedzieć bo.odeszla nam .
02.11[emoji22] nie wiedziałam że jestem.w ciąży ale pewnie z góry nam kibicuja moi rodzice i napewno wiedzą :)

w4sqgzu395zb6ngs.png

To musi być strasznie smutne :( współczuję Wam dziewczyny... dla mnie rodzice są najbliższymi osobami i mam z nimi super kontakt... moja mama w życiu by nie powiedziała bez mojej zgody o tak ważnej rzeczy...

Ja to samo. Taki ostry ból jak by coś się urywało, aż zastygam w bezruchu na chwilę. A potem biegnę do łazienki żeby zobaczyć czy mi czasem np. jajnika nie wyrwalo :D

:-D:-D:-D dokładnie...!

Dziewczyny powiedzcie mi jak idę rano do laboratorium zrobić wyniki M.in mocz to mam nasikać do kubeczka w nocy jak minsie chce czy mogę z rana
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Musisz rano, najpierw "siknąć" trochę do toalety, środkowy mocz łap do kubka i tyle.

No to musisz wszystko wokół nich ogarnąć, a ja nie mam jeszcze dzieci to moja pierwsza ciąża, mąż jest tylko na weekendy, a teściowie wiadomo żyją swoim życiem zresztą też oboje pracują, od rana jak wstanę tak chodzę do wieczora, jedyne co robię to 2 razy dziennie prysznic, oczywiście umyje zęby i na tym się kończy bo makijażu nie nakładam bo po co i czuje się nie dość że mega samotnie to powoli czuje się zaniedbana, codzienna praca wymuszała na mnie ubranie się, zrobienie makijażu, wyjście do ludzi, a teraz ? Siedzę cały dzień w domu, włosy zwiaze czekam aż teściowa wróci z pracy chwilę pogadam z nią i nie zasadzie czekam aż będzie wieczór żeby położyć się spać

A koleżanki? może jakaś mam małe dziecko, mogłybyście się umawiać? Albo właśnie ćwiczenia, język tak jak dziewczyny pisały? Albo najwidoczniej zbierasz teraz siły na ten remont, który Cię czeka :)

Ale mi narobiłaś ochoty na żelki ! A w weekend chciałam sobie w biedronce kupić kwaśne, ale nasłuchałam się od męża jaka to chemia i niezdrowe i najlepiej jak to odłożę :/ i odłożyłam mądra Ja :/ a teraz bym zjadła :/

Ja jestem totalnym żelkofilem, mogę nie mieć w domu pół kostki czekolady ale żelki muszą być!

Ja to leginsy badz takie spodnie z gumka jakos tak nie mam ochoty na dzinsy ;p

Ja cały czas zapinam się w swoje. Zobaczymy do kiedy :)

Ja też widzę że nami wszystkimi tak to wstrząsnęło:(jeszcze ja zaczęłam tydzień w którym straciłam pierwsze dzieciątko:( Ale musi być dobrze

Ojej... ściskam i musimy wierzyć mimo wszystko że szczęśliwie dotrwamy do końca...! Żeby nie było tak że więcej będzie tych negatywnych myśli i wyszukiwania niepokojących objawów niż radości...

@oliwka_11 u nas dziewczynka ma być Zosia [emoji4][emoji4] cudowne imię i obojgu nam się podoba [emoji7]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Moje ulubione imię dla dziewczynki :rolleyes: Nie wiem czy gdyby była dziewczynka wymyśliłabym jakieś fajniejsze imię..

Ostatnio tak siedzimy i mówię do męża wiesz jak ja będę leżeć w szpitalu to ty będziesz musiał jechać zarejestrować dziecko do urzędu, on tak patrzy na mnie z niedowierzaniem i mówi, ale przecież możesz to ty załatwić jak wyjdziesz ze szpitala, a ja mówię do niego, że przecież nie będę miała siły po CC (mam problem z kręgosłupem) i patrzy już taki trochę podłamany i mówi to wiesz co przed porodem weźmiesz wypełnisz mi te wszystkie wnioski, a ja pojadę je tylko zawieźć [emoji23]

O matko, faceci są nieprawdopodobni :sorry2: myślę że chętnie by wskoczył z tobą do urzędu w drodze na porodówke ;)

Pewnie tak będzie. Ja nie mam jeszcze dziecka więc cały czas w głowie gdzieś krąży ta głupia myśl, że może nie mogę być mamą.
Trzeba to przeczekać :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Nie myśl tak! Dziewczyny...! Na pewno każda z nas bardzo się martwi i jest ostrożna... ale starajmy się myśleć pozytywnie..!

Oj widzę sporo tu 25 latek :D

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Yyyyy albo o 10 lat starszych :laugh2:

O rety... to faktycznie niewesoło... może coś możesz gdzieś zamówić..?

------------------------

Ja wczoraj po pracy jechałam z młodym na włoski, w domu byłam po 19.00:confused2: ledwo ogarnęłam siebie i dziecko i poszłam spać po 21.30... a wcale nie bylam jakaś bardzo wyspana z rana...
Moja wizyta dopiero 18go, ehh[/user]

Ostatnia edycja:
O rety, pisałyście wczoraj do północy a ja poszłam spać o 21.45 :unsure:

U nas też Pani przychodzi, ale 1 x w tyg. Lubię ten dzień jak wszystko jest ogarnięte :) a ja i tak w tygodniu odkurzam, sprzątam łazienki, kuchnię... na tym punkcie mamy najwięcej spięć bo M. uważa że jestem nienormalna. Co ja poradzę, że mamusia tak mnie wychowała, w moim rodzinnym domu można jeść z podłogi...

Straszne to jest! ja kichnęłam dzisiaj w nocy leżąc na wznak i aż usiadłam przerażona, myślałam że coś mi urwało...!

To musi być strasznie smutne :( współczuję Wam dziewczyny... dla mnie rodzice są najbliższymi osobami i mam z nimi super kontakt... moja mama w życiu by nie powiedziała bez mojej zgody o tak ważnej rzeczy...

:-D:-D:-D dokładnie...!

Musisz rano, najpierw "siknąć" trochę do toalety, środkowy mocz łap do kubka i tyle.

A koleżanki? może jakaś mam małe dziecko, mogłybyście się umawiać? Albo właśnie ćwiczenia, język tak jak dziewczyny pisały? Albo najwidoczniej zbierasz teraz siły na ten remont, który Cię czeka :)

Ja jestem totalnym żelkofilem, mogę nie mieć w domu pół kostki czekolady ale żelki muszą być!

Ja cały czas zapinam się w swoje. Zobaczymy do kiedy :)

Ojej... ściskam i musimy wierzyć mimo wszystko że szczęśliwie dotrwamy do końca...! Żeby nie było tak że więcej będzie tych negatywnych myśli i wyszukiwania niepokojących objawów niż radości...

Moje ulubione imię dla dziewczynki :rolleyes: Nie wiem czy gdyby była dziewczynka wymyśliłabym jakieś fajniejsze imię..

O matko, faceci są nieprawdopodobni :sorry2: myślę że chętnie by wskoczył z tobą do urzędu w drodze na porodówke ;)

Nie myśl tak! Dziewczyny...! Na pewno każda z nas bardzo się martwi i jest ostrożna... ale starajmy się myśleć pozytywnie..!

Yyyyy albo o 10 lat starszych :laugh2:

O rety... to faktycznie niewesoło... może coś możesz gdzieś zamówić..?

------------------------

Ja wczoraj po pracy jechałam z młodym na włoski, w domu byłam po 19.00:confused2: ledwo ogarnęłam siebie i dziecko i poszłam spać po 21.30... a wcale nie bylam jakaś bardzo wyspana z rana...
Moja wizyta dopiero 18go, ehh
Wiesz co jak na złość nie mam żadnej koleżanki która by była w ciąży lub na macierzyńskim a wiesz jak każdy ma do ogarnięcia dom, dzieci itp to nie chce też na siłę się wpychać ;)
Ja mam zdecydowanie lepszy kontakt z teściowa niż z mamą ;) chociaż zawsze zależało mi na dobrych relacjach z mamą, ale mamy zbyt różne charaktery;)

@paulina1994 własnie z moich obserwacji jakoś tak to się układa, że jak z mamą ma się dobre relacje, to teściowa dramat (tak jak u mnie było) albo odwrotnie- z mamą ciężko, to trafia się na fajną teściową. nie kojarzę przypadków gdzie i teściowie i rodzice są fajni ;)

A tu jeszcze wizyta za 2 tyg to już 150 zł plus tabletki prawie 100 . Czyli w tym miesiącu prawie 500 zł musze wydać. ... musze czekać do stycznia i iść na NFZ bo nie wyrobie finansowo. Tym bardziej nie mając pracy. .. [emoji53][emoji53]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Ja za komplet badań typu glukoza, tokso,różyczka, hcv, hiv, kiła, tsh, morfologia, mocz zapłaciłam 340 zł. Następnego dnia miałam wizyte, na której prócz badania miałam usg i cytologię więc wydałam kolejne 220 zł. Masakra. 28.12 mam prenatalne (300zł) a dzień przed mam zrobić znowu mocz, oznaczenie grupy krwi i pappa. Na świeta dużo kasy pójdzie, a po swiętach na dzidzię. A co to będzie jak zaczne wyprawke kompletować

Ja nie narzekam ani na rodziców ani na teściów :) Są super, nie zamieniłabym na innych. No i wszyscy jesteśmy wielką rodziną, bo i rodzice i teściowie też się lubią i się spotykają, nawet bez nas - swoich dzieci ;)

@paulina1994 własnie z moich obserwacji jakoś tak to się układa, że jak z mamą ma się dobre relacje, to teściowa dramat (tak jak u mnie było) albo odwrotnie- z mamą ciężko, to trafia się na fajną teściową. nie kojarzę przypadków gdzie i teściowie i rodzice są fajni ;)
Dobrze, że ta teściowa taka fajna bo jak by jeszcze ona była problemowa to już tragedia [emoji23]

reklama
@Dorotea. to jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę..! Super! Moi rodzice i teściowie widzieli się przed ślubem, na ślubie, raz po i potem przez 5 czy 6 lat w ogóle... no i teraz raczej też się nie zobaczą, chociaż przede mną komunia Frania i ni chuchu nie wiem jak to rozwiązać.. no ale mam jeszcze chwilę.

Dziewczyny, czy któraś zastanawia się/ będzie robiła NIFTY?

Do góry