reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja nie narzekam ani na rodziców ani na teściów :) Są super, nie zamieniłabym na innych. No i wszyscy jesteśmy wielką rodziną, bo i rodzice i teściowie też się lubią i się spotykają, nawet bez nas - swoich dzieci ;)
U mnie było jedno spotkanie przed naszym ślubem (wypadało się poznać) i na tym koniec ;) no rzecz jasna jeszcze na ślubie się widzieli ;) dwa różne światy ! Teściowa bardzo dbająca o dom, relacje w nim, obowiązki, a mama bardziej jest na etapie najpierw przyjemności, a później obowiązki ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie narzekam ani na rodziców ani na teściów :) Są super, nie zamieniłabym na innych. No i wszyscy jesteśmy wielką rodziną, bo i rodzice i teściowie też się lubią i się spotykają, nawet bez nas - swoich dzieci ;)
Ja mam wspaniałą mamę. Sama wychowała 4 dzieci. Ze wszystkich Nas jest bardzo dumna. Teściowie to drudzy rodzice. Są wspaniali. Jak grafiki pozwalały to spędzalismy wszystcy razem świeta i niektóre weekendy. Teraz już niestety tak się nie da. Nie mogłam lepiej trafić, moje koleżanki mężatki mi zazdroszczą bo one coś nie trafiły fajnie.

No tak tak te pierwsze, ale jednak coś jest. Jednak przejdę w styczniu na NFZ a za te 250 zł miesięcznie juz mogę wydać na rzeczy dla malego/małą. Tym bardziej że muszę wszystko kupić. Oprócz łóżeczka bo mam po chrzesniaku. A zdążyliśmy wszystko po nim wydać a jakieś 2 tyg później test pozytywny [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Nie no jasne jak masz lekarza na NFZ, któremu można zaufać to dlaczego nie :) u mnie takich nie ma w mieście :) jedynie prywatnie i to kilku lekarzy których na palcach jednej ręki zlicze :)

@Dorotea. to jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę..! Super! Moi rodzice i teściowie widzieli się przed ślubem, na ślubie, raz po i potem przez 5 czy 6 lat w ogóle... no i teraz raczej też się nie zobaczą, chociaż przede mną komunia Frania i ni chuchu nie wiem jak to rozwiązać.. no ale mam jeszcze chwilę.

Dziewczyny, czy któraś zastanawia się/ będzie robiła NIFTY?
To identycznie jak u mnie :) ja raczej NIFTY odpuszczę jeśli lekarz nie zobaczy nic nie pokojacego na USG :) to jednak jest dość spory koszt bo chyba koło 2,5 tys?

Hej!
Widzę, że ciążowe spodnie kupujecie :) Ja odbiorę od szwagierki ciuchy ciążowe na święta, na razie sobie jakoś radzę. Pasek od spodni wyjęłam i jest ok :p Zresztą ja w domu pracuję, to mogę dresach pomykać większą część dnia.

Ja od zawsze mówiłam, że jak będzie chłopak to będzie Antoś ;) mój mąż też kręci nosem, ale trudno on do urzędu rejestrować nie pójdzie bo jak ma coś załatwić to dwie lewe ręce [emoji14]

Polecam Antosia! Mam w domu jednego - straszny słodziak :D W ogóle samo to imię jest przesympatyczne :)

U nas będzie Róża. Na chłopaka nie mamy pomysłu :D

A w ogóle to witam się jako zombie... Nie wiem, co się stało... Do 2 w nocy pracowałam, a potem do 4 wierciłam się na łóżku, wszystko mnie bolało, nie mogłam zasnąć. W końcu sobie puściłam z komórki podcasty na słuchawkach :/

Może to przez wiatr, bo strasznie u nas duje, jest dzisiaj 15 stopni! Ale już sobie zamówiłam rogal do spania. Nigdy takiego nie miałam, a łóżko mam teraz tak niewygodne, że już nie wyrabiam... Znalazłam na allegro zestaw rogal + fasolka do karmienia + becik za ciut ponad 100 zł, to wzięłam :) U nas becik do szpitala potrzebny, potem pewnie nie będę używać.
Wszystko w sowy, szał, też nigdy takich wzorów nie miałam :p Trochę różowe, więc zaklinamy rzeczywistość :p Najwyżej nas syn przeklnie za zdjęcia w różowym beciku :p

Jakby Wam się mogło przydać, to podrzucam link na allegro: Link do: BIG ZESTAW Rogal ciążowy TYPU-C becik + GRATIS

rog5a_10.jpg
rog1c_6.jpg

becik8_6close.jpg

@paulina1994 no tak do tego lekarza do którego planuje iść strasznie dużo osób chodzi i wszystkie moje znajome i moja siostra tez chodziła do niego i każdy jest zadowolony. Teraz na razie muszę chodzić prywatnie bo ubezpieczenia nie mam. Ale w styczniu juz będzie ok

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

@Dorotea. to jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę..! Super! Moi rodzice i teściowie widzieli się przed ślubem, na ślubie, raz po i potem przez 5 czy 6 lat w ogóle... no i teraz raczej też się nie zobaczą, chociaż przede mną komunia Frania i ni chuchu nie wiem jak to rozwiązać.. no ale mam jeszcze chwilę.

Dziewczyny, czy któraś zastanawia się/ będzie robiła NIFTY?

Dzidziuś ma już 4 cm[emoji4]bardzo się rusza, macha rączkami i nóżkami bardzo i się obraca[emoji4]wszystko jest dobrze i usg miałam już przez brzuch[emoji4]z OM 10+1 z USG 10+6[emoji4]kochane szczęście mamusi <3 zakochałam się normalnie kolejny raz :))))

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Dzidziuś ma już 4 cm[emoji4]bardzo się rusza, macha rączkami i nóżkami bardzo i się obraca[emoji4]wszystko jest dobrze i usg miałam już przez brzuch[emoji4]z OM 10+1 z USG 10+6[emoji4]kochane szczęście mamusi <3 zakochałam się normalnie kolejny raz :))))

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
O jaki już duży no to super że wszystko jest ok, ja już swojego badania nie mogę się doczekać

Do góry