reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

[emoji22] najgorsze to ze te 1 święta bez niej będą bardzo smutne ale teraz wiem ze mamusia nie cierpi tylko ze bardzo za nią tęsknię i szukam czegoś co.mi ja zastąpi bo czuję pustke której nie umie zastąpić czymś ale ponoć mówią życie za życie mamusia odeszła a niunia nam się pojawi niedługo.

w4sqgzu395zb6ngs.png
Bardzo mi przykro, że straciłaś mamę :( ja nie raz narzekam, kłócę się z nią, ale nie wyobrażam sobie, że miało by jej zabraknąć :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem na pełnych obrotach pracuje na etacie i prowadzę swój biznes do tego jeżdżę zcorka na zajęcia pozalekcyjne gotuje nonstop coś .. czasem chciałabym mieć wolne nie robić nic posiedzieć i polenić się zazdroszczę ci ze masz czas z drugiej Str bycie w obrotach tez nie jest ciekawe

16udyx8di9hvrs5t.png
A ja jednak wolała bym być czasami na tych pełnych obrotach

Oj, u mnie też nudy nie ma - praca mi zajmuje kilkanaście godzin dziennie (niestety), do tego dom, trójka dzieci, dodatkowe zajęcia. Ale Paulina może coś sobie znajdziesz? Masz jakieś hobby? Teraz szydełko jest modne, może książki, audiobooki, jakieś filmy sobie włącz?

Słuchajcie, macie rogale ciążowe do spania? Polecacie jakieś szczególnie? Męczyłam się poprzednio zawsze z poduszkami zwykłymi, ale może teraz sobie kupię, tylko nie wiem, czym one się różnią, a rozpiętość cenowa jest spora.

Ja też na zwolnieniu ale mam dwóch synów to trzeba ich zawieźć do szkoły to na trening to że szkoły a jeszcze ugotować. Jeszcze mi się nie nudzi
No to musisz wszystko wokół nich ogarnąć, a ja nie mam jeszcze dzieci to moja pierwsza ciąża, mąż jest tylko na weekendy, a teściowie wiadomo żyją swoim życiem zresztą też oboje pracują, od rana jak wstanę tak chodzę do wieczora, jedyne co robię to 2 razy dziennie prysznic, oczywiście umyje zęby i na tym się kończy bo makijażu nie nakładam bo po co i czuje się nie dość że mega samotnie to powoli czuje się zaniedbana, codzienna praca wymuszała na mnie ubranie się, zrobienie makijażu, wyjście do ludzi, a teraz ? Siedzę cały dzień w domu, włosy zwiaze czekam aż teściowa wróci z pracy chwilę pogadam z nią i nie zasadzie czekam aż będzie wieczór żeby położyć się spać

Oj, u mnie też nudy nie ma - praca mi zajmuje kilkanaście godzin dziennie (niestety), do tego dom, trójka dzieci, dodatkowe zajęcia. Ale Paulina może coś sobie znajdziesz? Masz jakieś hobby? Teraz szydełko jest modne, może książki, audiobooki, jakieś filmy sobie włącz?

Słuchajcie, macie rogale ciążowe do spania? Polecacie jakieś szczególnie? Męczyłam się poprzednio zawsze z poduszkami zwykłymi, ale może teraz sobie kupię, tylko nie wiem, czym one się różnią, a rozpiętość cenowa jest spora.
Ja mam najzwyklejszy z tych tanich i super się sprawdził, bardzo pomagał jak już brzuchol urósł. Dzięki niemu mogłam się wyspać.

xnw49n73zrn5o34j.png

[emoji22] najgorsze to ze te 1 święta bez niej będą bardzo smutne ale teraz wiem ze mamusia nie cierpi tylko ze bardzo za nią tęsknię i szukam czegoś co.mi ja zastąpi bo czuję pustke której nie umie zastąpić czymś ale ponoć mówią życie za życie mamusia odeszła a niunia nam się pojawi niedługo.

w4sqgzu395zb6ngs.png
No pierwsze święta są najtrudniejsze. Mój tato zmarł 9.12. a ja 21.12 urodziłam drugie dziecko. Na wigilię wychodziłam ze szpitala i chyba tylko dzięki synkowi święta nie były takie ponure.

Siedzę cały dzień w domu, włosy zwiaze czekam aż teściowa wróci z pracy chwilę pogadam z nią i nie zasadzie czekam aż będzie wieczór żeby położyć się spać

Paulina, a masz może jakiś spotkania dla matek/kobiet w ciąży u siebie w mieście? Albo jakieś zajęcia fitness dla ciężarnych (o ile możesz ćwiczyć)? Wyjdziesz z domu, odezwiesz się do ludzi, zawsze to jakaś odmiana.

@ewa86 ja mam ten rogal i bylam. niegi bardzo zadowolona.
Link do: Kojec Premium | Motherhood

Dzięki! Motherhood wiele osób chwali, ale nie wiem, czy opłaca mi się taki drogi na ostatnią ciążę kupować :)

Ja mam najzwyklejszy z tych tanich i super się sprawdził, bardzo pomagał jak już brzuchol urósł. Dzięki niemu mogłam się wyspać.

Właśnie się zastanawiam, czy tak funkcjonalnie te tanie czymś się różnią od droższych, oprócz tego, że za firmę się płaci... Dużo jest na allegro takich za 80 zł i chyba w coś takiego będę celować. Dzięki!

reklama
@ewa86 ja za bardzo nie mialam wyjscia. mieszkam w szwecji i tu nie ma duzego wyboru. i placilam tu za niegi wiecej niz kosztuja w pl. dopiero jak odebralam paczke to zobaczylam, ze to polski produkt.

Do góry