reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mojej mamci nie zdążyłam powiedzieć bo.odeszla nam .
02.11[emoji22] nie wiedziałam że jestem.w ciąży ale pewnie z góry nam kibicuja moi rodzice i napewno wiedzą :)

w4sqgzu395zb6ngs.png
To smutne :(

Moja mama ma już 61 a moja teściowa 75 lat. Ja się modlę żeby żyły jak najdłużej i mogły jeszcze nacieszyć wnukami.

xnw49n73zrn5o34j.png

reklama
[emoji22] najgorsze to ze te 1 święta bez niej będą bardzo smutne ale teraz wiem ze mamusia nie cierpi tylko ze bardzo za nią tęsknię i szukam czegoś co.mi ja zastąpi bo czuję pustke której nie umie zastąpić czymś ale ponoć mówią życie za życie mamusia odeszła a niunia nam się pojawi niedługo.

w4sqgzu395zb6ngs.png

Dziewczyny powiedzcie mi jak idę rano do laboratorium zrobić wyniki M.in mocz to mam nasikać do kubeczka w nocy jak minsie chce czy mogę z rana

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny te które głównie siedzą na zwolnieniu co robicie w domu ja powoli dostaje na głowę , a w domu jestem jakieś 2 tyg dopiero :/ ile można sprzątać zresztą nie robię tego codziennie, obiady głównie gotuje teściowa i średnio chce żeby ją wyręczać bo woli na mnie "dmuchać, chuchać" a ja czuję się naprawdę dobrze, oczywiście staram się oszczędzać bo nie po to jestem na zwolnieniu, ale bez przesady :/ czasami z tych nudów bym usiadła i się popłakała po prostu :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

@ewa86 @Lipcowa mamusia To u mnie jest tak, że ja lepiej znoszę złe rzeczy jeśli muszę się z nimi uporać sama. Jak zaczynają się litować nade mną to ja całkowicie się rozklejam, rozpadam i nie potrafię z tego stanu wyjść przez kilka tygodni. Jeśli przez pierwsze dni sama sobie wszystko poukładam wewnętrznie to później jest mi lepiej poradzić sobie z traumą. Gdyby wiedzieli o ciąży i coś by się stało to musiałabym na kilka dni wyłączyć tel. bo miałabym kilkadziesiąt telefonów z płaczem w ciągu dnia (moja rodzina jest strasznie depresyjna :-) )

Wiele zależy od naszych doświadczeń. Ja miałam szczęście przeżyć trzy spokojne ciąże. Córkę urodziłam w 36 tc, ale jest idealnie zdrowa, nie ma oznak wcześniactwa. Pewnie dlatego nie boję się mówić o tym. Ale w rodzinie mieliśmy różne tragiczne wydarzenia, zawsze wszyscy się wspierali, ale nie nachalnie, delikatnie.

Poza tym ja mam tak, że jak się czymś stresuję, to muszę to wygadać, przegadać. Nie umiem inaczej. Ważne, żeby znaleźć swój idealny sposób na przeżywanie ważnych momentów :)

Ja mojej mamci nie zdążyłam powiedzieć bo.odeszla nam .

Bardzo mi przykro :( Nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak to jest... Na pewno mocno kibicują Wam z góry!

Dziewczyny te które głównie siedzą na zwolnieniu co robicie w domu ja powoli dostaje na głowę , a w domu jestem jakieś 2 tyg dopiero :/ ile można sprzątać zresztą nie robię tego codziennie, obiady głównie gotuje teściowa i średnio chce żeby ją wyręczać bo woli na mnie "dmuchać, chuchać" a ja czuję się naprawdę dobrze, oczywiście staram się oszczędzać bo nie po to jestem na zwolnieniu, ale bez przesady :/ czasami z tych nudów bym usiadła i się popłakała po prostu :/

Ja jestem na pełnych obrotach pracuje na etacie i prowadzę swój biznes do tego jeżdżę zcorka na zajęcia pozalekcyjne gotuje nonstop coś .. czasem chciałabym mieć wolne nie robić nic posiedzieć i polenić się zazdroszczę ci ze masz czas z drugiej Str bycie w obrotach tez nie jest ciekawe

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja też na zwolnieniu ale mam dwóch synów to trzeba ich zawieźć do szkoły to na trening to że szkoły a jeszcze ugotować. Jeszcze mi się nie nudzi
Ja jestem na pełnych obrotach pracuje na etacie i prowadzę swój biznes do tego jeżdżę zcorka na zajęcia pozalekcyjne gotuje nonstop coś .. czasem chciałabym mieć wolne nie robić nic posiedzieć i polenić się zazdroszczę ci ze masz czas z drugiej Str bycie w obrotach tez nie jest ciekawe

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama

Ja jestem na l4 i jak na razie marze o tym zeby sie wyspac i ponudzic [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry