U mnie tak było w 1 ciąży. Ledwo test zrobiłam i na drugi dzień byłam u lekarza był to dopiero 4t6d chyba a mój wtedy jeszcze nie mąż pochwalił się wszystkim. Teraz wie dużo mniej osób, ale 14 mam wizytę i jak będzie okej powiemy naszemu synkowi, więc liczę się z tym, że młody będzie się chwalił wszędziePodziwiam was ja nie mogłam z mężem usiedzieć pół rodziny się dowiedziało jak tylko zrobiłam test co ma być to bd [emoji6]. A ja jestem zdania że będzie dobrze innej opcji nie ma [emoji4][emoji4][emoji4]
reklama
KRROPELKA
Fanka BB :)
My powiedzielismy mojej mamie. I na poczatku mowilam zeby zachowala to dla siebie. Po jakims czasie pozwolilam by powiedziala mojej siostrze, bo u niej akurat jest. Tp bylo dwa dni temu. A dzis kuzynka do mnie pisze z gratulacjami. Pytam skad wie a ona ze uslyszala przypadkiem. Moja mama zadzonila do swojej siostry - mamy kuzynki a ta byla u niej. No i tak to wlasnie jest. Juz nawet nie bede do mamy dzwonic z pretensjami bo byloby jeszcze gorzej.
martaaa515
Ja robię wszystko w jeden dzieńDziunie a powiedzcie mi jak robicie farsz na gołąbki to.musi być dzień wcześniej?
Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
paulina1994
Wiesz jak ja siedzę cały dzień w domu i w zasadzie nie robię nic ewentualnie jakiś obiad, ale to zajmuje mi godzinkę to po prostu siedzę tu i pisze ale czasami zazdroszczę, że masz tyle biegania bo czas leci jak szalony, a ja siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić :/Matko nie idzie was nadrobic....ja dzis mam wariata. Dzieciaki odevrac zawiezc Bartka do lekarza sportowego (gra w deuzynie pilkarskiej i siatkarskiej) pozniej z corka do dentysty i przy okazji ja poszlam.....nastepna wizyta i borowanie 19. Ehhhh a maz w pracy wiec latalam jak glupia. A teraz wlasnie skonczylam mielic rybe na kotlety na jutro. Dobrze ze sami poszli sie ogarniac do spania bo padam na twarz.
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Lipcowa mamusia
A ja z pierwszą z kolei byłam taka ze poczekam bo.w.wieku 18 lat miałam poronienie i jak zaszłam z córeczka która ma.4.latka to.mialam prawie 22 tzn urodziłam 02.10.2013. A urodzinki miałam 6.12.2013. I tez się bałam ale teraz poprostu co ma być to bd nie mamy wpływu na to.co się może wydarzyć ale wierzę mocno ze dzidzi wytrwa z nami do porodu urodzi się całe i zdrowe [emoji7]
Sabinaaa81
@ewa86 Bardzo Ci dziękuję za przepis :-*
@ewa86 @Lipcowa mamusia To u mnie jest tak, że ja lepiej znoszę złe rzeczy jeśli muszę się z nimi uporać sama. Jak zaczynają się litować nade mną to ja całkowicie się rozklejam, rozpadam i nie potrafię z tego stanu wyjść przez kilka tygodni. Jeśli przez pierwsze dni sama sobie wszystko poukładam wewnętrznie to później jest mi lepiej poradzić sobie z traumą. Gdyby wiedzieli o ciąży i coś by się stało to musiałabym na kilka dni wyłączyć tel. bo miałabym kilkadziesiąt telefonów z płaczem w ciągu dnia (moja rodzina jest strasznie depresyjna :-) )
Również zakładam, że wszystko będzie dobrze z tym, że ja już nie jestem taka młoda a dwa to to, że w moim otoczeniu ok 80% kobiet (koleżanek, znajomych czy z rodziny) straciło dzieci ( we wczesnych ciążach, w zaawansowanych a niektóre zaraz po porodzie. Sama moja mama straciła troje dzieci. W 23tc dziewczynkę i bliźniaki chłopców w 16 tc) Więc jestem realistką. Takie rzeczy się dzieją i nie mamy na to wpływu.
@ewa86 @Lipcowa mamusia To u mnie jest tak, że ja lepiej znoszę złe rzeczy jeśli muszę się z nimi uporać sama. Jak zaczynają się litować nade mną to ja całkowicie się rozklejam, rozpadam i nie potrafię z tego stanu wyjść przez kilka tygodni. Jeśli przez pierwsze dni sama sobie wszystko poukładam wewnętrznie to później jest mi lepiej poradzić sobie z traumą. Gdyby wiedzieli o ciąży i coś by się stało to musiałabym na kilka dni wyłączyć tel. bo miałabym kilkadziesiąt telefonów z płaczem w ciągu dnia (moja rodzina jest strasznie depresyjna :-) )
Również zakładam, że wszystko będzie dobrze z tym, że ja już nie jestem taka młoda a dwa to to, że w moim otoczeniu ok 80% kobiet (koleżanek, znajomych czy z rodziny) straciło dzieci ( we wczesnych ciążach, w zaawansowanych a niektóre zaraz po porodzie. Sama moja mama straciła troje dzieci. W 23tc dziewczynkę i bliźniaki chłopców w 16 tc) Więc jestem realistką. Takie rzeczy się dzieją i nie mamy na to wpływu.
Znam ten ból bo powiedzieliśmy tesciom i prosilismy, żeby nie mówili, a teściowa tego samego dnia już do swojej córki dzwoniła powiedzieć jej "w tajemnicy". Strasznie mnie to wkurza, ale nie chcę robić afery.My powiedzielismy mojej mamie. I na poczatku mowilam zeby zachowala to dla siebie. Po jakims czasie pozwolilam by powiedziala mojej siostrze, bo u niej akurat jest. Tp bylo dwa dni temu. A dzis kuzynka do mnie pisze z gratulacjami. Pytam skad wie a ona ze uslyszala przypadkiem. Moja mama zadzonila do swojej siostry - mamy kuzynki a ta byla u niej. No i tak to wlasnie jest. Juz nawet nie bede do mamy dzwonic z pretensjami bo byloby jeszcze gorzej.
Domi11
Jasne, chętnie pomogę Jestem certyfikowanym doradcą. Zadzwoń to Ci wszystko opowiem 739252505Domi, jesteś doświadczona w chustach? Ja mam w planach, ale nic o nich nie wiem. Będę mieć dzieci rok po roku, więc wydaje mi się, że to idealna opcja. Czym się kierować przy wyborze? Jaka jest dobra na początek?
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Kochana ciesz sie z tego spokoju bo jak maluch sie urodzi to juz nie bedzie tak lekko. Ja juz mam cykora jak dam rade. Ale dalam z 3 z mala roznica wieku to dam z odchowana szarancza plus maly ssak.Wiesz jak ja siedzę cały dzień w domu i w zasadzie nie robię nic ewentualnie jakiś obiad, ale to zajmuje mi godzinkę to po prostu siedzę tu i pisze ale czasami zazdroszczę, że masz tyle biegania bo czas leci jak szalony, a ja siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić :/
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Lipcowa mamusia
Dokładnie ale trzeba mieć wiarę bo musimy zakładać ze wszystko będzie dobrze [emoji4].
Podziel się: