reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Podziwiam was ja nie mogłam z mężem usiedzieć pół rodziny się dowiedziało jak tylko zrobiłam test co ma być to bd [emoji6]. A ja jestem zdania że będzie dobrze innej opcji nie ma [emoji4][emoji4][emoji4]

w4sqgzu395zb6ngs.png
U mnie tak było w 1 ciąży. Ledwo test zrobiłam i na drugi dzień byłam u lekarza był to dopiero 4t6d chyba a mój wtedy jeszcze nie mąż pochwalił się wszystkim. Teraz wie dużo mniej osób, ale 14 mam wizytę i jak będzie okej powiemy naszemu synkowi, więc liczę się z tym, że młody będzie się chwalił wszędzie :)

p19uqqmzy05r3uyz.png

reklama
My powiedzielismy mojej mamie. I na poczatku mowilam zeby zachowala to dla siebie. Po jakims czasie pozwolilam by powiedziala mojej siostrze, bo u niej akurat jest. Tp bylo dwa dni temu. A dzis kuzynka do mnie pisze z gratulacjami. Pytam skad wie a ona ze uslyszala przypadkiem. Moja mama zadzonila do swojej siostry - mamy kuzynki a ta byla u niej. No i tak to wlasnie jest. Juz nawet nie bede do mamy dzwonic z pretensjami bo byloby jeszcze gorzej.

Matko nie idzie was nadrobic....ja dzis mam wariata. Dzieciaki odevrac zawiezc Bartka do lekarza sportowego (gra w deuzynie pilkarskiej i siatkarskiej) pozniej z corka do dentysty i przy okazji ja poszlam.....nastepna wizyta i borowanie 19. Ehhhh a maz w pracy wiec latalam jak glupia. A teraz wlasnie skonczylam mielic rybe na kotlety na jutro. Dobrze ze sami poszli sie ogarniac do spania bo padam na twarz.
Wiesz jak ja siedzę cały dzień w domu i w zasadzie nie robię nic ewentualnie jakiś obiad, ale to zajmuje mi godzinkę to po prostu siedzę tu i pisze ;) ale czasami zazdroszczę, że masz tyle biegania bo czas leci jak szalony, a ja siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A ja z pierwszą z kolei byłam taka ze poczekam bo.w.wieku 18 lat miałam poronienie i jak zaszłam z córeczka która ma.4.latka to.mialam prawie 22 tzn urodziłam 02.10.2013. A urodzinki miałam 6.12.2013. I tez się bałam ale teraz poprostu co ma być to bd nie mamy wpływu na to.co się może wydarzyć ale wierzę mocno ze dzidzi wytrwa z nami do porodu urodzi się całe i zdrowe [emoji7]

w4sqgzu395zb6ngs.png

@ewa86 Bardzo Ci dziękuję za przepis :-*

@ewa86 @Lipcowa mamusia To u mnie jest tak, że ja lepiej znoszę złe rzeczy jeśli muszę się z nimi uporać sama. Jak zaczynają się litować nade mną to ja całkowicie się rozklejam, rozpadam i nie potrafię z tego stanu wyjść przez kilka tygodni. Jeśli przez pierwsze dni sama sobie wszystko poukładam wewnętrznie to później jest mi lepiej poradzić sobie z traumą. Gdyby wiedzieli o ciąży i coś by się stało to musiałabym na kilka dni wyłączyć tel. bo miałabym kilkadziesiąt telefonów z płaczem w ciągu dnia (moja rodzina jest strasznie depresyjna :-) )
Również zakładam, że wszystko będzie dobrze z tym, że ja już nie jestem taka młoda a dwa to to, że w moim otoczeniu ok 80% kobiet (koleżanek, znajomych czy z rodziny) straciło dzieci ( we wczesnych ciążach, w zaawansowanych a niektóre zaraz po porodzie. Sama moja mama straciła troje dzieci. W 23tc dziewczynkę i bliźniaki chłopców w 16 tc) Więc jestem realistką. Takie rzeczy się dzieją i nie mamy na to wpływu.

My powiedzielismy mojej mamie. I na poczatku mowilam zeby zachowala to dla siebie. Po jakims czasie pozwolilam by powiedziala mojej siostrze, bo u niej akurat jest. Tp bylo dwa dni temu. A dzis kuzynka do mnie pisze z gratulacjami. Pytam skad wie a ona ze uslyszala przypadkiem. Moja mama zadzonila do swojej siostry - mamy kuzynki a ta byla u niej. No i tak to wlasnie jest. Juz nawet nie bede do mamy dzwonic z pretensjami bo byloby jeszcze gorzej.
Znam ten ból bo powiedzieliśmy tesciom i prosilismy, żeby nie mówili, a teściowa tego samego dnia już do swojej córki dzwoniła powiedzieć jej "w tajemnicy". Strasznie mnie to wkurza, ale nie chcę robić afery.

p19uqqmzy05r3uyz.png

Domi, jesteś doświadczona w chustach? Ja mam w planach, ale nic o nich nie wiem. Będę mieć dzieci rok po roku, więc wydaje mi się, że to idealna opcja. Czym się kierować przy wyborze? Jaka jest dobra na początek?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne, chętnie pomogę :) Jestem certyfikowanym doradcą. Zadzwoń to Ci wszystko opowiem :) 739252505

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz jak ja siedzę cały dzień w domu i w zasadzie nie robię nic ewentualnie jakiś obiad, ale to zajmuje mi godzinkę to po prostu siedzę tu i pisze ;) ale czasami zazdroszczę, że masz tyle biegania bo czas leci jak szalony, a ja siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ciesz sie z tego spokoju bo jak maluch sie urodzi to juz nie bedzie tak lekko. Ja juz mam cykora jak dam rade. Ale dalam z 3 z mala roznica wieku to dam z odchowana szarancza plus maly ssak.

reklama
Do góry