Lipcowa mamusia
Fanka BB :)
[emoji4]
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam takie samo zdanie. U mnie tylko mąż wie. Na Święta jeszcze nie będziemy mówić. 12 tc nam dopiero w połowie stycznia i wtedy prenatalne. Jak będzie ok to pierwszemu powiem synkowi. Reszta dowie się w swoim czasie. U mnie sprawa ułatwiona, bo mieszkam za granicą i jeśli nie powiem to nie będą wiedzieć do porodu ;-) W każdym razie myślę, ze po badaniach coś powiemy.Ja mam tak, ze wie maz i dwie przyjaciolki plus siostra i tesc. Tesciowej nie chcialam mowic, nie mamy dobrych relacji tzn w skrocie ona jest alkoholiczka i rozne ma fazy. A tesciowi powiedzielismy, tak o. W sumie maz to zrobil, sa jak przyjaciele. Mamie nie wiem kiedy powiem. Mieszka za granica, wiec nie mam z tym problemu. Inni jak sie dowiedza to sie dowiedza. To jest moja sprawa i nie maja prawa miec pretensji o nic. Kazdy ma swoje jakies powody i trzeba je uszanowac. Jedni rozpowiadaja zaraz po tescie pozytywnym, inni czekaja. Nasza sprawa
Ja mamie mówię tylko te rzeczy, o których chciałabym aby wszyscy wiedzieli zaraz. Jeszcze z nią nie skończę rozmawiać a już mam telefony od reszty, że mama dzwoniła i w tajemnicy powiedziała ;-) Zdecydowanie Cię rozumiem :-)No to właśnie tak samo uważam moje dwie przyjaciółki też wiedzą, ale już od jednej usłyszałam, że tak nie fajnie, że mamie nie powiedziałam, ale po pierwsze nie będę ukrywać, że mam z mamą różne relacje zdecydowanie inaczej jest z teściową (anioł kobieta ) a po drugie wiem, że jak powiem mamie to będą wiedzieli wszyscy nie raz już tak było i do tego zaczną się telefony 3 razy dziennie jak się czujesz, a byłaś u lekarza, a nic cię nie boli, a może byś przyjechała, a może to i tamto więc sama pewnie rozumiesz odpowiada mi obecny stan rzeczy
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nigdy nie robiłam klusek na parze, trudne są? Może bym spróbowała, bo po wszystkim mi niedobrze :-(
A myślałam, że tylko ja mam taką mamę haha a jednak nie i jeszcze mama jest tzw starej daty i wiesz czasami pomimo wszystko te telefony i pytania są męczące ja wiem, że ona się martwi i chce jak najlepiej ale czasami już nie wytrzymuje [emoji23]Ja mamie mówię tylko te rzeczy, o których chciałabym aby wszyscy wiedzieli zaraz. Jeszcze z nią nie skończę rozmawiać a już mam telefony od reszty, że mama dzwoniła i w tajemnicy powiedziała ;-) Zdecydowanie Cię rozumiem :-)