reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
U nas mata edukacyjna to też był niewypał. Nie było co prawda starszego biegającego rodzeństwa, ale mały się nią nie interesował. Teraz maty nie będziemy kupować. A z tą listą dla pierwszego dziecka to prawda :-D Myślę, że dla kolejnego kupimy tylko ok. 30% tego co było na liście za pierwszym razem ;-)
U nas było podobnie, zamiast maty zwykły kolorowy koc pozwalał naszej małej na wojaże. Matę miałam pożyczoną od bratowej. Nie kupowałam też przewijaka, miałam przewijak turystyczny, nadal go mam. Zgadzam się z Tobą, teraz to już się wie co jest tak na prawde potrzebne a bez czego można jednak się obejść. ;)

Dziewczyny jak mi sie mdlosci od wczoraj nasilily, ze szok [emoji33] W nocy juz prawie wymiotowalam, a dzis rano jak jechalam z corka do lekarza to juz chcualam wysiasc z autobusu, ale bysmy nie zdarzyly. Az mi sie plakac chcialo [emoji20] Myslalam, ze juz bedzie lepiej, a tu coraz gorzej.

Ale za to umowilam sie na prenatalne zaraz po swietach - 27.12 [emoji3]

Widze, ze temat wozkow poruszylyscie. Ja mam wozek po corce - Mikado. Bylam bardzo zadowolona, poza jednym mankamentem, ktory udalo sie usunac. Musily tylko parasolke dokupic, bo sie polamala [emoji6]
Ja mam ten wozek 2 w 1. Nie jestem zwolenniczka tych fotelikow z kompletow. Za to mielismy do wozka adapter do fotelika, ktory wybralismy, a i tak go urzylismy tylko raz [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
U mnie też od dzisiaj wymioty :-( A myślałam, że okropne nudności to już dużo.

U nas było podobnie, zamiast maty zwykły kolorowy koc pozwalał naszej małej na wojaże. Matę miałam pożyczoną od bratowej. Nie kupowałam też przewijaka, miałam przewijak turystyczny, nadal go mam. Zgadzam się z Tobą, teraz to już się wie co jest tak na prawde potrzebne a bez czego można jednak się obejść. ;)
To u mnie przewijak usztywniany to nr 1 na liście!! ;) Po pierwszym dziecku komuś oddałam, a po urodzeniu drugiego, jak wysłałam męża do sklepu, to kupił mi zwykły przewijak miękki. Więc dla mnie to jest absolutne must have :)

O widzisz. :-) Ja też używałam koca a przewijak szybko oddałam i używałam turystycznego (taki składany do torebki) i super się sprawdzał.

Hej dziewczyny, ja wzięłam się za porządki świąteczne i sprzątam w półkach :) na raty trochę posprzątam i mały mnie woła żeby się bawić ojjjj może zdążę do świąt :) ale mało już zostało :)

reklama
Przewijak turystyczny? A co to? Ja miałam zwykły i też oddałam, ale teraz na taki nie mam miejsca.

p19uqqmzy05r3uyz.png
taki, że go możesz złożyć np na pół i zasunąć w futerał no i bierzesz ze sobą jeśli jedziesz gdzieś w podróż. Dobry bo nie zajmuje dużo miejsca.
moja znajoma też używała turystycznego i zadowolona była

Do góry