reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dlatego koniecznie kolejne usg niech zrobia. Bo masz racje, to jest dziwne. Wiadomo ze to zalezy jak lekarz sobie zmierzy itd.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wiem ze jesli samo sie nie oczysci to i tak zabieg bedzie. Z jedna znajoma gadalam jakis czas temu to mowila ze mimo ze u niej sie wszystko zaczelo samoistnie i tak potrzebny byl zabieg bo cos tam jeszcze zostalo. A byla na podobnym etapie co ja teraz. Ale to dziwne. Dzisiaj na badaniu wyszla wielkosc dzieciaczka na 7+3 a w środę bylo 6+4. Tak samo z siebie by urosło i nagle serducho przestalo bić? Dziwne to takie.....

f2wlk6nllyt56xuu.png
Kochana, nie ma słów by opisać to jak bardzo jest mi z Waszego powodu przykro. Każdej z Nas tu mocno kibicuję i miałam nadzieję, że dotrwamy w takim składzie do lipca. Ciekną mi łzy gdy to piszę, choć wiem że mój smutek jest niczym w stosunku do Twojego. Nie wiem co mogę Ci napisać...Caly czas będę trzymała kciuki za to aby jutro okazalo się to nieprawdą. Pamiętaj że masz w Nas wsparcie

Kochana, nie ma słów by opisać to jak bardzo jest mi z Waszego powodu przykro. Każdej z Nas tu mocno kibicuję i miałam nadzieję, że dotrwamy w takim składzie do lipca. Ciekną mi łzy gdy to piszę, choć wiem że mój smutek jest niczym w stosunku do Twojego. Nie wiem co mogę Ci napisać...Caly czas będę trzymała kciuki za to aby jutro okazalo się to nieprawdą. Pamiętaj że masz w Nas wsparcie
Jak Wy będziecie juz na etapie pierwszych wyraźnych ruchów to ja dopiero bede mogla zaczynas współżycie. Taki mam plan w tej chwili. Jak w nowej prqcy dostane juz nowa dalsza umowę a wypadaloby to w marcu pod koniec to wtedy juz bede w 1 cyklu staran. Jak wy bedziecie sie rozpakowywac to ja może bede w dwupaku dopiero albo jeszcze nie bede. Najgorszy bedzie dla mnie 20 lipca. Jeśli do tego czasu nie bede znowu w ciąży to ten dzien bedzie dla mnie straszny.

f2wlk6nllyt56xuu.png

@Margana powiem ci z własnego doświadczenia, że różnie bywa. Innym szybciej udaje się zajść innym nie. Ja w czerwcu ubiegłego roku poronilam i dopiero teraz się udało. Gdzie stracilam juz nadzieje że kiedykolwiek się uda. Myślałam że to przez to, że źle został wykonany zabieg że coś spaprali. Ale jednak nie to organizm sam decyduje kiedy tak na prawdę jest gotowy na kolejną ciążę. M widocznie było potrzebne tyle czasu. [emoji46]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

@Elodia jeśli będziesz miała wykonany zabieg to najlepiej jest się wstrzymać 6 miesięcy. Żeby macica doszła do siebie bo wiadomo jest to zabieg. Bynajmniej tak było w moim przypadku

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

@Margana powiem ci z własnego doświadczenia, że różnie bywa. Innym szybciej udaje się zajść innym nie. Ja w czerwcu ubiegłego roku poronilam i dopiero teraz się udało. Gdzie stracilam juz nadzieje że kiedykolwiek się uda. Myślałam że to przez to, że źle został wykonany zabieg że coś spaprali. Ale jednak nie to organizm sam decyduje kiedy tak na prawdę jest gotowy na kolejną ciążę. M widocznie było potrzebne tyle czasu. [emoji46]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Nie no, pewnie, ze roznie to bywa i kazdy organizm inaczej reaguje. Dlatego napisalam, ze ponoc jest latwiej.
Mi akurat sie udalo w pietwszym cyklu staran po poronieniu, ale ja w kazda z trzech ciaz zachodzilam w pierwszym cyklu, wiec to nie jest wyznacznik akurat.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mi zalecono odczekać 3-4 cykle po porodzie przedwczesnym ( w 23 tygodniu) z łyżeczkowaniem. Psychicznie absolutnie nie byliśmy na to gotowi. Dopiero po ponad pół roku. Ale to bardzo indywidualna kwestia jest.

Mi zalecono odczekać 3-4 cykle po porodzie przedwczesnym ( w 23 tygodniu) z łyżeczkowaniem. Psychicznie absolutnie nie byliśmy na to gotowi. Dopiero po ponad pół roku. Ale to bardzo indywidualna kwestia jest.
Kurcze stracić dziecko w 23 tygodniu :( podziwiam, że dałaś radę psychicznie się pozbierać...

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trauma straszna, nawet nie zdajemy sobie sprawę przez co musiałaś przejść, ja też o tą ciążę strasznie się boję bo wiem jakie miałam komplikacje w pierwszej i pewnie teraz też się to powtórzy, oby tylko dorwać do jakiegoś bezpiecznego tyg

Do góry