reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No i oszczędny tryb zaczynam po zabiegu. To będzie przełom grudnia i stycznia. Chyba, ze wcześniej wystąpią komplikacje. Chcę pracować do 13 tygodnia, o ile mi lekarz pozwoli. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leżenia przy niewydolnej szyjce. Nie wiem, czy odwaze się wstawać ;)

reklama
Szyjkę miałam sprawdzona co wizytę, a że prowadziłam ciążę u dwóch lekarzy to tez badania wychodziły częściej. Szyjka skróciła sie i rozwarła w 21 tygodniu dopiero, wcześniej miała cały czas dobra długość i trzymała.
W tej ciąży nie czekamy aż szyjka 'nawali' tylko zakładamy szew okrężny już w 13 tygodniu profilaktycznie.
Wczoraj pytalam czy da sie zalozyc profilaktycznie to powiedzial ze nie,ten lekarz prowadzil moja pierwsza ciaze I bykam z niego mega zadowolona teraz mam mieszane uczuci.A Tobie zaloza szew tak na przyszlosc ?

No i oszczędny tryb zaczynam po zabiegu. To będzie przełom grudnia i stycznia. Chyba, ze wcześniej wystąpią komplikacje. Chcę pracować do 13 tygodnia, o ile mi lekarz pozwoli. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leżenia przy niewydolnej szyjce. Nie wiem, czy odwaze się wstawać ;)
A pierwsze dziecko w ktorym tyg urodzilas I czy lezalas

To moja pierwsza beta :) wczoraj jak robiłam był 5 tydzień, dziś jest 5+1
To wynik miesci sie w widelkach [emoji5] Tylko generalnie najwazniejsze jest czy prawidlowo przyrasta. Jak juz zrobilad raz to zrob jeszcze raz na 2-3 doby.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

@Agatka29 w ostatniej ciąży miałam założony szew tzw.ratunkowy. Po dwóch dobach i tak rozpoczęła sie akcja porodowa i musiałam urodzić Synka. To był 23 tydzień stad nie miał żadnych szans na przeżycie.
Także u mnie są konkretne wskazania do szwu, aby jak najszybciej wzmocnic szyjkę.

reklama
Do góry