reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No i oszczędny tryb zaczynam po zabiegu. To będzie przełom grudnia i stycznia. Chyba, ze wcześniej wystąpią komplikacje. Chcę pracować do 13 tygodnia, o ile mi lekarz pozwoli. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leżenia przy niewydolnej szyjce. Nie wiem, czy odwaze się wstawać ;)

reklama
Szyjkę miałam sprawdzona co wizytę, a że prowadziłam ciążę u dwóch lekarzy to tez badania wychodziły częściej. Szyjka skróciła sie i rozwarła w 21 tygodniu dopiero, wcześniej miała cały czas dobra długość i trzymała.
W tej ciąży nie czekamy aż szyjka 'nawali' tylko zakładamy szew okrężny już w 13 tygodniu profilaktycznie.
Wczoraj pytalam czy da sie zalozyc profilaktycznie to powiedzial ze nie,ten lekarz prowadzil moja pierwsza ciaze I bykam z niego mega zadowolona teraz mam mieszane uczuci.A Tobie zaloza szew tak na przyszlosc ?

No i oszczędny tryb zaczynam po zabiegu. To będzie przełom grudnia i stycznia. Chyba, ze wcześniej wystąpią komplikacje. Chcę pracować do 13 tygodnia, o ile mi lekarz pozwoli. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leżenia przy niewydolnej szyjce. Nie wiem, czy odwaze się wstawać ;)
A pierwsze dziecko w ktorym tyg urodzilas I czy lezalas

To moja pierwsza beta :) wczoraj jak robiłam był 5 tydzień, dziś jest 5+1
To wynik miesci sie w widelkach [emoji5] Tylko generalnie najwazniejsze jest czy prawidlowo przyrasta. Jak juz zrobilad raz to zrob jeszcze raz na 2-3 doby.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

@Agatka29 w ostatniej ciąży miałam założony szew tzw.ratunkowy. Po dwóch dobach i tak rozpoczęła sie akcja porodowa i musiałam urodzić Synka. To był 23 tydzień stad nie miał żadnych szans na przeżycie.
Także u mnie są konkretne wskazania do szwu, aby jak najszybciej wzmocnic szyjkę.

reklama
Do góry