reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też nie biorę żadnych leków :)
Ja też nic nie biorę... Choć przed ciąża brałam bromergon, dupka i estradiol

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

reklama
U lekarki a później nawet w szpitalu i nigdzie nic nie znaleźli a po 1.5 tygodnia plamienia poszły sobie papa :))
Najwyzej jak mi do niedzieli nic nie przejdzie to wtedy na izbe skocze. Najwyzej im powiem ze oprocz plamien boli mnie brzuch czy cos to wtedy szybciej sprawdza. Ale poki brzuch nie boli to leze. Jedynie zamierzam wstawac do kibla i na wieczorne mycie. W poniedzialek mialam z mloda jechac na ostatnie zajecia grupowe z psychologiem ale chyba M podesle jesli nadal bede plamic

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Witajcie brzuchatki [emoji3]
Dzis wreszcie moglam sie wyspac, milo bylo [emoji3]
Za to przerazilam sie jak stanelam na wage [emoji20] Jak tak dalej pojdzie to utyje jeszcze wiecej niz w pierwszej ciazy [emoji20]

@Elodia kochana lez i odpoczywaj! Nie stresuj tak dzidzi, bo jej to nie sluzy.. Wiem, ze latwo powiedziec, a gorzej zrobic. Ale jak sie tak martwisz to jedz na IP i tam Cie uspokoja. Caly czas trzymam kciuki za Ciebie!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny powiedzcie mi jak mieszkam z dwoma pieskami chichiuchua są jak nasze dzieci spia siedzą jeżdżą wszędzie z nami szczepione na bierząco nie biegają z innymi psami czy mogą miec jakieś znaczenie / zagrożenie w ciazy ??? Kurczę dziś mnie mama nastraszyla

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W ciąży kobiety są wrażliwe więc zdazaja się uczulenie w okresie ciazy i kilka miesięcy po miałam podobne pytania A mam yorka który ma włosy wszystko może nas uczulic w czasie ciazy np. Szampon którym myjemy pieska tak mi rodzinna mówiła ale ja tam nic nie zauważyłam raczej na pieska się uczulenia nie powinno dostać no. Sierść na środki czystości tego psa

eikt3e3k96x30qte.png

@Margana poki co to bardziej bola mnie jelita niż macica. Z macicy to tylko rozciąganie czuję. Najgorsze myslenie mi przeszlo. A dostalam chyba wszystko co mozliwe. Bo w szpitalu pewnie tez by mi dupka dali no moze ewentualnie lutke i cos tam jeszcze. Jak mi sie nic nie nasili to bede obserwowac a jak tylko plamienie sie nasili w innej porze niz rano tak jak dzisiaj to migiem na izbę. A czuje sie troche tak jak na koncowce @ tak ze zobaczymy. Co do wagi to ja tez się przerazilam jak stanelam na niej dzisiaj.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Właśnie czytam inf na necie o tym u stwierdzam ze mija mama jak zwykle przesadziła, a moich synusiow kocham bardzo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No pewnie, ze jakies glupoty gada. Co pieski moga zagrazac? Ja w pierwszej ciazy mieszkalam z psem (wilczur lubiacy sie szlajac po krzakach[emoji6]) i kotka (domowa, nie szczepiona, nie wychodzaca) i nic mi nie bylo. Nawet toxoplazmozy nie zalapalam, bi do tej pory mam przeciwciala ujemne.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Najwyzej jak mi do niedzieli nic nie przejdzie to wtedy na izbe skocze. Najwyzej im powiem ze oprocz plamien boli mnie brzuch czy cos to wtedy szybciej sprawdza. Ale poki brzuch nie boli to leze. Jedynie zamierzam wstawac do kibla i na wieczorne mycie. W poniedzialek mialam z mloda jechac na ostatnie zajecia grupowe z psychologiem ale chyba M podesle jesli nadal bede plamic

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Oczywiście a zwiekszylas dawkę dupka jak ktoś Ci tam radził? Lezec lezec i jeszcze raz lezec i przeczekać i będzie na pewno wszystko oki [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Są bardzi zadbane to moje pieski mieszkamy sami i nawet nie pomyślałam ze miga być zagrożeniem ale dziś moja matka tak mi nagadała ze aż zaczęłam się zastanawiać na zdj Czesiek i Gustaw
1512738725-dba6217702f749af-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale slodziaki mój mały potwór jest strasznie kochany od początku ciazy kładzie się na brzuszek i pilnuje jak M chce położyć ręką to co gryzie ona pierwsz wiedziała o ciazy po tygodniu od owu zauważyliśmy że często kładzie się mi na brzuch i na nim zasypia zrobial się bardzo czujna

eikt3e3k96x30qte.png

No pewnie, ze jakies glupoty gada. Co pieski moga zagrazac? Ja w pierwszej ciazy mieszkalam z psem (wilczur lubiacy sie szlajac po krzakach[emoji6]) i kotka (domowa, nie szczepiona, nie wychodzaca) i nic mi nie bylo. Nawet toxoplazmozy nie zalapalam, bi do tej pory mam przeciwciala ujemne.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mi sie wydaje ze żeby toxo złapac, to musialabys sie za przeproszeniem w kocich odchodach tarzac i nie myć. Odpowiednia higiena przy czyszczeniu kuwety i toxo sie nie zalapie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Czesc dziewczyny,

nie mam sił ostatnio do was zaglądać. Czuje się fatalnie. Mdlości, żyganko i mega osłabienie. Dzisiaj dosłownie czołgalam sie z łazienki do telefonu zeby zadzwonic do M żeby z pracy wracał bo kryzys był okropny.

Na domiar złego wczoraj byłam na wizycie dodatkowej i gin na usg wypatrzyła krwiaka. Zapisała mi od razu dupka i luteine których raczej nie moge brać z uwagi na to że karmie. Kazała odstawić mała od piersi ale to jest niewykonalne :(

Do góry