reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny, u mnie młody jeszcze śpi także ja nadrabiam forum i mam chwilkę dla siebie, która nie potrwa długo :) Elodia dobrze ze poszła sprawdzić do lekarza teraz jesteś spokojniejsza, hmmm czyli tylko ja zostałam co nie bierze żadnych leków oprócz kwasu foliowego?czy jest ktoś jeszcze? Ja po spotkaniu środowym z Mikołajem dowiedziałam się że w nocy brat cioteczny mojego synka bardzo się rozchorowal, a parę godzin wcześniej pili z jednego kubka i kicha na mojego, tylko czekać aż się rozchoruje,

Ja tez nic nie biorę tylko kwas i witaminy dziś cycki nie bola schudłam 1 kg mimo ze jem normalnie brzuszek lekko zaokrąglony śluz biały prócz tego nawet nie czuje ze jestem w ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie wiem dlaczego nie mogę cytować waszych odpowiedzi. Mimo że klikam żeby zacytować jakąś odp to i tak nie cytuje. :/ nie wiem co się dzieje. I non stop przechodzi mi na pierwszą stronę grupy

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
A może spróbuj się wylogować i zalogować ponownie

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Elodi nie stresuj się tak dopóki nie masz skurczy brzucha krwi i bólu nie do wytrzymania naprawdę nie masz się czym martwić tym bardziej ze lekarz cię oglądał i było Ok !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale póki wszystko jest w porządku to lekarka powiedziała, że zostajemy przy tej dawce.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja dziś zaczynam 10 tydz jak to leci [emoji33] wam dziewczyny tez tak ?
Kurczę a wydaje się jakbym tydz temu test zrobiła i beta pokazała 4 tydz a ty już 10

Ja też mam zapas luteiny w domu, brałam ją od potwierdzonego pękniętego pęcherzyka, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, tym bardziej, że jestem po stracie więc wolę brać :)

Hej dziewczyny... Też wstałam jakaś zła dziś :/ nie dość że za wszystkie badania place i już poszło 430zl a to początek to jeszcze nie wyszedł im posiew bo podobno źle pobrałam mocz.. Kuźwa, znów muszę nasikać w pojemnik, pojechać tam, zapłacić i czekać... A może ja tam zwyczajnie zamieszkam??? Do tego wstałam właśnie teraz a mój do mnie ze mam być cicho i bo on chce spać... Prawie 10 godzina... Normalnie szok zaraz mnie szlag trafi.. A za chwilę na BANK usłyszę magiczne "co zrobisz na śniadanko do kawki" już odliczam

p19u3e3klnxewro8.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Elodia spokojnie.. Zanim zaczął działać duphaston trochę czasu u mnie minęło. Jak widzisz z dzidziusiem u mnie wszystko ok a też plamiłam sporo czasu... Dupka biorę nadal 3x1 tabletka [emoji381] także uspokój się! W tej chwili bez złych myśli bo dupsko skopie! Mnie przy tym wszystkim bolał brzuch i kręgosłup bardzo nisko i co? Nic. Macica się oczyściła z resztek w końcu przez prawie rok nie będzie okresu ;D buziaki i więcej pozytywnego myślenia kochana!

p19u3e3klnxewro8.png

27.06.17 Anastazja [*]

Ja dziś zaczynam 10 tydz jak to leci [emoji33] wam dziewczyny tez tak ?
Kurczę a wydaje się jakbym tydz temu test zrobiła i beta pokazała 4 tydz a ty już 10

Ja mam tak samo, dopiero robiłam test a to już prawie 1,5 miesiąca zleciało nie wiem kiedy.

reklama
Ja wpieprzylam 4 nalesniki a zwykle po 2 jadalam. Jeden z dżeme dwa z nutellą i bananem a czearty z dżemem i nutellą. Jak M mi go szykowal to myslalam ze padne widząc jego minę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

...a nie miałaś trzymać diety? :D

Z plamieniami nie zamartwiaj się tak strasznie, jeśli lekarz wczoraj Cię widział... odpoczywaj i poczekaj jeszcze trochę, powinno się ustabilizować..

Dziewczyny, robicie prenatalne jakieś rozserzone czy tylko usg czyli badanie przeziernosci karku, kości nosowej itp?

Ja na pewno rozszerzone, przede wszystkim ze względu na wiek.

Haha wstałam patrzę w lustro a ja w resztkach makijażu, mówię kurde o co chodzi [emoji23] a ja przez ostatni tydzień nie miałam na sobie makijażu i wczoraj nałożyłam bo wychodziłam i wyobraźcie sobie, że zapomniałam go zmyć i poszłam spać nie wiem jak ja to zrobiłam, ale dobrze, że mój mąż tego nie widzi bo on to bardzo uczulony na brudną poduszkę po kosmetykach [emoji23] matko odmóżdżenie totalne zapomnieć umyć twarzy nie wierzę [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Mózgowa jajecznica ciążowa :D

Dziewczyny nie wiem dlaczego nie mogę cytować waszych odpowiedzi. Mimo że klikam żeby zacytować jakąś odp to i tak nie cytuje. :/ nie wiem co się dzieje. I non stop przechodzi mi na pierwszą stronę grupy

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

A wciskasz odpowiedz, czy po lewej stronie "insert quotes" czy coś takiego? Teraz jestem w trakcie odpisywania wiec nie wiem dokładnie

Hej dziewczyny... Też wstałam jakaś zła dziś :/ nie dość że za wszystkie badania place i już poszło 430zl a to początek to jeszcze nie wyszedł im posiew bo podobno źle pobrałam mocz.. Kuźwa, znów muszę nasikać w pojemnik, pojechać tam, zapłacić i czekać... A może ja tam zwyczajnie zamieszkam??? Do tego wstałam właśnie teraz a mój do mnie ze mam być cicho i bo on chce spać... Prawie 10 godzina... Normalnie szok zaraz mnie szlag trafi.. A za chwilę na BANK usłyszę magiczne "co zrobisz na śniadanko do kawki" już odliczam

p19u3e3klnxewro8.png

27.06.17 Anastazja [*]

Marika, mi lekarka radziła, żeby do pobierania próbki moczu włożyć tampon, podmyć się, nasikać ze środkowego strumienia i powinno być ok. Oczywiście na koniec tampon wyjąć :-D
Może idź na spacer i zostaw mu kartkę że jak wrócisz to oczekujesz "czegoś do kawki" :wink:

Mój M. ostatnio ma faktycznie badania i problemy ze zdrowiem, ale czasami mnie irytuje bo nie jestem pewna czy pamięta że KTOŚ tu jest w ciąży... zawsze miałam mega dużo energii, ale teraz czuję jej połowę mniej a on chyba przyzwyczajony że ja wszystko ogarniam.:dry:

Do góry