reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam:-)
Ja poprasowałm jak Grzes był na spacerze z dziadkami:-)No ale co dobre szybko sie kończy:-(Dziadkowie juz pojechali.A jacy zachwyceni Grzesiem:-)Jak onślicznie chodzi,a jakie minki robi a jak gada i rozumie jak się do niego mówi ze nie wolno:-)Tak się zachwycali:tak:Babci było smutno bo Grześ wolał z dziadkiem się bawić:tak:No ale drugi wnuk woli babacię niz dziadka wię jest remis:-D
asiulinka mam nadzieję że z Maciusiem wszystko dobrze się zakonczy

reklama
No domyslam sie ...:-:)-:)-(

A zapomnialam wam napisac co moja mala zlosnica dzis zrobila ....
Sprzatalam jej w szafce...a ona jak zwykle chciala mi zrobic balagn , i przy okazji znalazlam fajna czapke jeansowa zalozylam jej na glowe a ona oszalala z nerwow..zaczela piszec krzyczec , tupac i zaciskac piesci z nerwow :szok::szok::szok::szok::crazy:zawyla sie ze az 40min wyla , i co sie uspokoila to od nowa , nie chciala nawet do mnie przyjsc i sie przytulic ..obrazila sie na mnie . wielkie lzy na policzkach jak grochy spocona i mokra ...patrzyla na mnie czy tylko widze jak ja zdenerwowalam:crazy::szok::wściekła/y::no:nie wiedzialam co sie z nia stalo :szok: . ale nie pokazalam jej ze zmieklam ...probuje juz na nas chyba swoje zachcianki.
wsumie to potem mialam wielkie wyrzuty ze az tak sie zdenerwowala ale nie moglam jej ustapic bo nastepnym razem by wiedziala ze jej ustapie.:-:)-( 1 raz miala taka akcje , Wy tez macie takie zachowania?:confused::confused::nerd::baffled::baffled:
i nie wiem skad wiedziala jak pokazac zlosc?:angry::confused:

teraz czekam na meza bo poszedl mi po kebaba :-D:-p:szok::baffled: mowie wam cos jest nie tak a moze moj organizm robi zasoby a @:baffled::baffled: nie wiem sama :szok:
ok zmykam bo sie rozpisalam dzis jak nie wiem ...Iiwka bedzie miala co czytac z rana :-D:-D
No i mam!:-D:-D:-D
Kacper próbuje postawić też na swoim ale jakoś mu to nie wychodzi:tak:

Matra,dawno Cię tu nie widziałam i na GG też rzadko jesteś,albo poprostu się mijamy...:-:)-:)-(

Witam
To która mamuśka dzis piwko pije żeby nam sie lepiej gadało?:-D
Najnowsze wieści mąż wraca w ten weekend wydała sie niespodzianka ale jestem happy :happy2::happy2::happy2::happy2:
A wydała sie dzieki mojej kobiecej intuicji,bo cos właśnie tak przeczuwałam i napisałam że w ten weekend wybieramy sie do znajomej (kłamstewko):tak: i wtedy sie wydało :-D
Napisał że mam czekac na niego i nigdzie się nie wybierać:-D:laugh2::happy2:

Asiulinka mam nadzieje że bęzie wszystko ok z siusiaczkiem i sama maść wystarczy.Tak było w przypadku synka mojej znajomej że pomogło same stosowanie maści.
buziaczku oj ta twoja panienka to czyba czasami mały diabełek.
Julek tez miewa takie napady jak na coś mu nie pozwole i nie ustępuję to wtedy wrzeszczy ,piszczy krzyczy a ostatnio to nawet gryzie.Nie mam pojęcia skąd mu sie to wzięło.
I tez bardzo mnie denerwuje ingerencja w takie zachowanie mojej teściowej.A ostatnio to nawet zabrałam małego z jej rąk.Bo później takie właśnie efekty że ja nic zrobić nie mogę.A już jeden w jej rodzinie rozpieszczony wnuczek przez nia jest.Nie to że nie lubie dzieci w wieku przedszkolnym ale jego to po prostu nie znoszę.Jest typowym rozkapryszonym gnojkiem któremu najchetniej ja sama przetrzepała bym tyłek.
Teraz wiem do czego może doprowadzić na wszystko pozwalająca babcia.Dziewczyny strzeżcie sie takich babć bądź dziadków.

A co do obżarstwa,zachcianek to czy ten implant daje 100% pewności?:-D
Bo może???:-D:-D:-D:-D
Katrinim mówisz że jedno piwko można może skuszę sie przy najbliższej okazji
Julek też miewa dni kiedy zapomina o cycu i nieraz sama przypominam.ale teraz okres marudzenia(pewnie ząbki)i robi to kiedy sie da.

Witam dawnoo mnie tu nie bylo i juz widze ze dzieciaczki szaleja moj maly tez ma napady złości jak czegos mu nie dam to wrzeszczy na cale gardło albo mnie gryzie kurcze a mi to sie chce smiac jak on tak sie zachowuje i caly czas podchodzi do telewizora a jak mu mowie ze nie wolno to sie wogle nie slucha nic kompletnie na niego nie dziala. :crazy::crazy:

Buziaczku, o jakim kubeczku piszesz? jakos nie kojarze tej reklamy:no:
Ja jeszcze karmie ale na male piwko sobie pozwolilam, ale nie ukrywam ze czegos mocniejszego bym sie napila;-)ale tyle wytrzymalam to jeszcze wytrzymam tym bardziej ze za specjalna zemnie "pijaczka to nie jest" hihi:-D

Klad, ja przestalam Victorowi zabraniac i sam przestal zwracac uwage na tv czy kwiatki.

ja to sie boje ze ten telewizor na niego spadnie bo jest cienki chyba ze go powiesimy na scianie to moze cos da maly jeszcze ostatnio nauczyl sie wspinac na lozko chociaz nie umie jeszcze chodzic ale wspina sie niezle takze trzeba miec oczy w kolo głowy:rofl2::rofl2: i czekam kiedy on juz bedzie chodzil to moze bede miala troche lzej.

Patrz na opisy na GG:tak:.
Dobrze , ale moje gg cos mi szwankuje ostatnio ..:wściekła/y::crazy: samo wchodzi i wychodzi :no::wściekła/y:

Rozpisały sie Mamusieże ho ho:-D
Grzes z dziadkami na spacerze:-)A ja zamiast prasować na BB zagladam:-D
buziaczku Grześ czasem zachowuje sie tak jak Blania też wpada w dziwny szał ale trwa to znacznie krócej.Wydaje mi sie że w ten sposob sprawdzaja na ile moga sobie pozwolic nasze dzieci
A dzis juz cisza :-p:-(
Ale to jest straszne ...:-:)-(ja nie mam sily z nia tak walczyc :-:)no:
Cześć dziewczyny.
Właśnie powinam pranie wieszać...ale nie chce mi się.:rofl2:

Buziaczku Maciusiowi napletek do końca nie schodzi i pod nim gromadzi się mastka (naturalna wydzielina) -widoczne białe zgrubienie. Dodatkowo dziś się dowiedziałam, ze w jednym miejscu ma zwężenie i robi się taki "kołnieżyk".:baffled:
Lekarz przepisał maść, którą mamy smarować 2 razy dziennie przez 7-10 dni. Potym czasie mamy iść drugi raz, a przed samą wizytą (ok. godz. przed) mamy posmarować specjalną maścią znieczulającą.:hmm:
A co do zachowania Blaneczki. No cóż może chciała sprawdzic granice?:confused: Albo podczas waszej nieobecności, teściowa na wszystko pozwalała Blani i terez mała nie rozumie dlaczego wcześniej mogła wszystko, a teraz są jakieś granice. Ja tak kiedyś miałam z Mackiem, jak "wrócił" z parodniowej wizyty u moich rodziców, gdzie moja mama pozwalała mu robic co chciał i nosiła go na rękach. A w domu był wielki płacz, bo mamusia (ja;-)) nie chiała go nosić na rękach i nie pozwalałam na wszystko. Po paru dniach wszystko wróciło do normy i Maćko przyzwyczaił sie do "zasad".:tak: Teraz już jest na tyle duży, że wie gdzie co można.;-):-)
Oby Macius mial szybko sprawnego siusiaczka ,wlasnie tego wszystkiego najbardziej obawialabym sie jak bym miala synka :blink::zawstydzona/y::-( nie wiedzialabym czy umiem zadabac o jego intymna czesc ciala :baffled:

A co do Blanci to ma straszne zachowanie :wściekła/y: ktorego ja nie toleruje, ostatnimi czasu jest strasznie rozkapryszona, zachowuje sie nie ladnie , marudzi ,wrzeszczy , piszczy , szczypie i placzem wszystko wymusza na nas i nie tylko ...przewaznie to na raczki i jak jej czegos nie pozowlimy(grzebanie w smieciach, wyrzucanie ubarn z szafek, wyrzucanie produktow z kuchennych szafek :szok::crazy:) ....nawet przytulic sie nie da ucieka i placze , wykreca sie i wrzeszczy :szok::crazy::no::wściekła/y: nie wiem co sie z nia dzieje ...:confused::confused:Jest mi strasznie ciezko byc dla niej konsekwentna , poniewaz ona jest taka malutka slodziutka jest jedynaczka ...a jakby jej sie cos stalo kiedys nie daj boze to pewnie bede sobie pluc w twarz ze jej moglam na to pozwolic wtedy ...rozumiecie MNie?
No a babcia tez ma w tym udzial ...bierze Blanke jak tylko Ona placznie i wystawiy rece , a jak ja mowie nie nie wolno to ona sie nie slucha a ta biega z rak do rak tylko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i potem jest lepsze BABCIA a nie Mama czy Tata bo Oni nie pozwalaja rozumiecie? Babcia Blanki pozwala jej na bardzo duzo a ja za to nie i probuje ja wychowac ...probuje byc stanowcza ale jak widze ze potem moje dziecko woli Babcie niz Mnie to :wściekła/y:az mam ochote sobie strzelic w leb :crazy::szok::-:)-( i jestem w takiej dziwnej sytuacji .......

Ja poprasowałm jak Grzes był na spacerze z dziadkami:-)No ale co dobre szybko sie kończy:-(Dziadkowie juz pojechali.A jacy zachwyceni Grzesiem:-)Jak onślicznie chodzi,a jakie minki robi a jak gada i rozumie jak się do niego mówi ze nie wolno:-)Tak się zachwycali:tak:Babci było smutno bo Grześ wolał z dziadkiem się bawić:tak:No ale drugi wnuk woli babacię niz dziadka wię jest remis:-D
U Nas jest zawsze to samo , malo co sie nie udusza z zachwytu:-D;-)
No i mam!:-D:-D:-D
Kacper próbuje postawić też na swoim ale jakoś mu to nie wychodzi:tak:
To sobie odpuszcza jak mu to nie wychodzi ???
Witam
To która mamuśka dzis piwko pije żeby nam sie lepiej gadało?:-D
Najnowsze wieści mąż wraca w ten weekend wydała sie niespodzianka ale jestem happy :happy2::happy2::happy2::happy2:
A wydała sie dzieki mojej kobiecej intuicji,bo cos właśnie tak przeczuwałam i napisałam że w ten weekend wybieramy sie do znajomej (kłamstewko):tak: i wtedy sie wydało :-D
Napisał że mam czekac na niego i nigdzie się nie wybierać:-D:laugh2::happy2:
buziaczku oj ta twoja panienka to czyba czasami mały diabełek.
Julek tez miewa takie napady jak na coś mu nie pozwole i nie ustępuję to wtedy wrzeszczy ,piszczy krzyczy a ostatnio to nawet gryzie.Nie mam pojęcia skąd mu sie to wzięło.
I tez bardzo mnie denerwuje ingerencja w takie zachowanie mojej teściowej.A ostatnio to nawet zabrałam małego z jej rąk.Bo później takie właśnie efekty że ja nic zrobić nie mogę.A już jeden w jej rodzinie rozpieszczony wnuczek przez nia jest.Nie to że nie lubie dzieci w wieku przedszkolnym ale jego to po prostu nie znoszę.Jest typowym rozkapryszonym gnojkiem któremu najchetniej ja sama przetrzepała bym tyłek.
Teraz wiem do czego może doprowadzić na wszystko pozwalająca babcia.Dziewczyny strzeżcie sie takich babć bądź dziadków.

A co do obżarstwa,zachcianek to czy ten implant daje 100% pewności?:-D
Bo może???:-D:-D:-D:-D
Oh Ty jedna ...zepsulas mezowi niespodzianke :-p:-p:-p ale i tak bedzie milo prawda ?;-)
Sorry , ale nie ma nic gorszego jak rozpieszczone dziecko , tragedia ja cale szczescie ciesze sie ze niedlugo rodza sie blizniaki i Babcia bedzie miala co robic i tam co nosic :tak: :tak:wydaje Mi sie ze Blania pojdzie troszke w odstawke ...ale to tylko moje przypuszczenia :baffled:a jak bedzie to nie wiemy :-p
Ja wiem jedno napewno ze jak bedzie Blanka kiedys cos na nas probowac i Babcia sie wtraci to powiem jej nie milo zeby sie nie wtracala bo to nasze dziecko i my je wychowujemy a Ona jak bedzie chciala to moze wychowywac sobei blizniaki ,a Blance napewno nie bede pozwalac na duzo ...bo to jest diabelski charakterek:rofl2:po Mamie i Tacie :-p:-D

Witam dawnoo mnie tu nie bylo i juz widze ze dzieciaczki szaleja moj maly tez ma napady złości jak czegos mu nie dam to wrzeszczy na cale gardło albo mnie gryzie kurcze a mi to sie chce smiac jak on tak sie zachowuje i caly czas podchodzi do telewizora a jak mu mowie ze nie wolno to sie wogle nie slucha nic kompletnie na niego nie dziala. :crazy::crazy:

Witaj ponownie u Nas :tak: widzicie dziewczyny jak jest u nas goraco to zaczynaja sie pokazywac stare lipcowki :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Mnie tez osobiscie chce sie smiac ...ale staram sie nie usmiechac wtedy :-D:-D:rofl2:
Buziaczku, o jakim kubeczku piszesz? jakos nie kojarze tej reklamy:no:
Ja jeszcze karmie ale na male piwko sobie pozwolilam, ale nie ukrywam ze czegos mocniejszego bym sie napila;-)ale tyle wytrzymalam to jeszcze wytrzymam tym bardziej ze za specjalna zemnie "pijaczka to nie jest" hihi:-D

Klad, ja przestalam Victorowi zabraniac i sam przestal zwracac uwage na tv czy kwiatki.
Mowie o tej Mleka Nestle dla dzieci po 1 roku , chlopiec jest z takim niebieskim kubeczkiem :-p
ja tez nie jestem pijaczka ale lubie czasem mocnego drinka wypic a potem cala noc popijac go bo zaraz meczy kac:-D:-D
ja to sie boje ze ten telewizor na niego spadnie bo jest cienki chyba ze go powiesimy na scianie to moze cos da maly jeszcze ostatnio nauczyl sie wspinac na lozko chociaz nie umie jeszcze chodzic ale wspina sie niezle takze trzeba miec oczy w kolo głowy:rofl2::rofl2: i czekam kiedy on juz bedzie chodzil to moze bede miala troche lzej.
Moja Balneczka tez ciagle podchodzi do plasmy , wklada do niej rece chce dotykac obrazu i wogule , ale slowo nie wolno nie dociera , trzeba ja zabierac :crazy:

a u nas dzien minol szybko bo pospalismy do 12, Blania przez calyd zien marudzila nie wyspana byla bo ciagle jezdzilismy i miala tylko jedna drzemke w sklepie.
a pochwale sie wam dziewczyny ze kupilismy sobie do naszego smaochodu nowe audio :tak: z wyswietlaczem lcd :tak: i jak sluchamy muzyki to mozemy ogladac teledysk bo jest wyswietlacz , mozna podlaczyc do niego aparat, mp3.mp4 i wszystko co am na usb :tak:strasznie sie ciesze z nowego zakupu :-):-) bede miala co ogladac jak bedziemy jechac do Pl :tak::-)

Ok zmykam sprzatac , i kapac sie padnieta jestem dzis jak nie wiem :-:)nerd:

Hej ja nie pisze bo sił brak, Milenka absorbująca jest bardzo.
Widze że małe złośniczki rosną eh cięzko szczególnie jak się ktośtrzeci wtrynia w wychowanie.

Pozdrawiam i spokojnych nocy.

reklama
Witam.Kacper śpi po pół godzinnym płaczu bo chciał z szafki moją bieliznę wyjmować....
Przyznam że dość go miałam...:-:)-(

Do góry