reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam ponownie.;-):-D
Grzesio uśpiony, a Maciuś jeszcze walczy.;-)

Agaa ja witaminkę D jeszcze daję:tak: (kiedyś gdzieś słyszałam, że powinno się ją podawać nawet do 18 lat :confused:). Grześko je pierś mniej więcej 3 razy w ciągu doby (na wieczór, przed zaśnięciem i rano/nadranem):tak: Poza tym z produktów mlecznych na drugie śniadanie dostaje kaszkę na mleku modyfikowanym i czasem deserk z jogurtem lub twarożkiem.:-)

Niusia myślę, że Agga pytała o posiłki mleczne.;-):tak:

reklama
Hej! dzis Amelka ma lepszy humor....chyba po malu pezchodzi tylko nadal strasznie kaszle:-(
Buziaczku-dzieki wielkie,zakupilam dzis syropek na kaszel.kurcze dziwne bo wczesniej pani w aptece powiedziala ze nie ma dla tak malych dzieci,wiec nawet sie nie rozglądałam:baffled:hymmmm pewnie jakas niedokształcona tam pracuje:confused:

Fride stosuje ale ostatnio moja Niunia jej nienawidzi,dgy ja tylko zobaczy to wryk....a do noska stosuje Unimer Pediatric zakupiony w Polandzie,a z witaminek to Cebidon daje Amelce

Dziekie wielkie za pomoc drogie Lipcoweczki:tak:

A mam jeszcze pytanie czy podajecie jeszcze wit d3 swoim kochanym dzieciaczkom? My mielismy isc do pediatry w polsce ale niuestety byla na zwolnieniu i nie wiem teraz czy dalej podawac?
I jeszcze jedno mam pytanko czy powinnam Amelce zaczac dawac jakies mleko....bo mojego cyca jeszcze ciagnie ale juz coraz mniej moze z 3-4 razy dziennie...a moze wystarczy ze je kaszki i jogurty?
ja czasem podaje ta witaminke d3 , ale jak nie ma slonca. blania ma ja w mleku i nie chce przedobrzyc...:no:
wydaje mi sie ze powinnas dawac mleczko jakies dodatkowe :tak:
nie ma za co ;-) ale ta farmaceutka to jakas chora baba :crazy::crazy: jak wyraznie pisze na opakowaniu ze sa syropki od 3 miesiaca :szok::baffled:

Witam,
mnie znow troszke nie bylo..spedzalismy weekendzik u znajomych w fajnym miejscu z jednej strony morze a z drugiej gory:-) troche sie oderwalam od domu i obowiazkow domowych:-)

Co do wozia to my mamy jeszcze ten sam czyli quinny buzz spacerowka,

dopiero na wiosne chce kupic spacerowke-parasolke

Aga321,
ja jeszcze daje ta witaminke, wprawdzie rzadko bo wiecznie o niej zapominam:no: ale lekarz mowil ze nalezy dawac przez 1 rok zycia dziecka.
Odnosnie piersi, hmm ja zamierzam odstawic malego po wakacjach, ale teraz to on ciagnie tylko 2,3 razy. Rano jak sie przebudzi to biore go do siebie daje mu cycusia i jeszcze razem spimy pozniej to do zasniecia wieczorem. Mleczko daje mu na sniadanie jak wstaniemy i na kolacje albo kaszke, bo zdaje sobie sprawe ze piersi to juz nie wystarczaja.
Oprocz tego juz od 6m-ca daje mu obiadki warzywka, owoce, ostatnio nawet dalam mu na sprobowanie truskawki.

Tak wiec, bedac szczera nie wydaje mi sie zeby kaszki i jogurty wystarczaly, musi juz jesc cos bardziej tresciwego i oczywiscie duzo warzywek i owocow zeby miala witaminy.
ja mam podobny wozek do tego niebieskiego nawet ta sama firma ale inna koleczka z przodu :-p i jest fajny ale maly ma koszyk :crazy:
super ze odpoczelas ja juz za kilka dni odpoczne w pl :rofl2:

Niusia- tak tak Asiulnka ma racje chodzilo mi tylko o mleko,bo Amelci juz od dawna wprowadzilam jedzonko,mialam na mysli czy kaszki i jogurty np podawane dwa lub trzy razy dziennie moga zastapic mleko....

Chyba najlepiej bedzie jak zapytam polozna bo dzis idziemy na baby clinc zmierzyc i zwarzyc Amelcie...juz dawno nie bylam,jesli bede musiala podawac to powie mi odrazu jakie mleko bedzie najlepsze:confused:
A\ Wy jakie podajaecie mleczka?

Czesc dziewczyny
Wpadlam tylko na chwilke. Z Dawidkiem chyba raczej wszystko jest ok. Choc ciagle go obserwujemy. Nikt nie wie dlaczego przestal wtedy oddychac. Lekarka ktora nas przyjmowala zaraz wyslala do nas siostre srodowiskowa czy jak ona sie tam nazywa i powiedzieli ze bedzie do nas przychodzila co 2 tygodnie. Troche mnie to podbudowalo ze ktos sie zainteresowal. Miejmy nadzieje ze Dawidkowi juz to sie nie powtorzy.

Chyba najlepiej bedzie jak zapytam polozna bo dzis idziemy na baby clinc zmierzyc i zwarzyc Amelcie...juz dawno nie bylam,jesli bede musiala podawac to powie mi odrazu jakie mleko bedzie najlepsze:confused:
Dawidek pije Aptamil 3, jest produkowane przez Nutrice - ta sama firma produkuje Bebilon w Polsce.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Ja tylko na chwilkę.
Wczoraj była u nas siostra z synkiem i chłopaki sie tak ubawili ze szok:-DGrześ to łobuziak mały sie zrobił przy Bartku -wspinał się na niego bo myślał że jest taki stabilny jak mama a to chłopiec starszy o 3 miesiące od niego:-DZabierali sobie zabawki a jak razem gadali:-D
Dzis dziadkowie przyjeżdzaja w odwiedziny(moi rodzice) wiec pewnie zachwytów konca nie będzie:-D
jaśmina dobrze że Dawidkowi sie juz taka sytuacja nie powtórzyla:tak:
Uciekam może wpadne pózniej jak dam radę:tak:

reklama
Niusia- tak tak Asiulnka ma racje chodzilo mi tylko o mleko,bo Amelci juz od dawna wprowadzilam jedzonko,mialam na mysli czy kaszki i jogurty np podawane dwa lub trzy razy dziennie moga zastapic mleko....

Ja daje tylko malemu z piersi dwa razy dzieniie rano i wieczorem jak sie obudzi to w nocy ciagnie tak z dwa razy i spi dalej, ale tego zamierzam go oduczyc i wogole zrezygnowac z dawania piersi. Lekarz mi powiedzial ze jogurty, kefiry , naturalne twarogo moga zastapic mleko, nalzezy jednak pamietac ze 100 g jogurtu itp zawiera tyle samo skladnikow odzywczych jak 300 ml mleka. Poniewaz maly ma skaze my nie bedziemy podawac mleka narzie tylko zastapimy wlasnie jogurtami piers (bardzo je lubi i nie ma zadnych wypryskow po nich), jezeli chodzi o mleko kozie podobno zawiera te same alergeny co krowie, tyle wiem na ten temat.
Pozatym Bartoszek juz nie je papek, choc ma dwa zabki musi miec wszystko w kawałkach tak mu najbardziej smakuje, zupki sloiczkowe zastepuje mu tym co my jemy, jak narze zadnych bocznych efektow nie widze.

Pozdrawiam Was

Do góry