reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Cześć dziewczynki.:-)
My dziś byliśmy u moich rodziców. Nawet wypoczęłam trochę.;-):tak::-D

Zanet fajny ten wózeczek.:tak: Też taki (albo wersję bez przekładanej rączki-sprint) chciałam kupić bo ma duże kółka:tak:, ale nie było akurat w sklepie (i hurtowni na stanie i nie wiadomo kiedy by były:baffled:), więc kupiliśmy model WALKER (Wózek Spacerowy BABY DESIGN WALKER - kolory 2008 (380960419) - Aukcje internetowe Allegro). Jestem zadowolona -ma zamiast pałąka tackę, na którą mogę mu położyć np. chrupki;-), choć koszyk na dole mógłby być większy (byłam przyzwyczajona do większego:sorry:)
Mam nadzieję, że będzie Ci się dobrze sprawować.:tak::-)

Też fajny. Masz racje ma duże kółka duży kosz na zakupy i ta rączka przekładana jest super bo Milenka raz w tą chce raz w tą. Fajnie że jesteś zadowolona z wózka nam tacka potrzebna nie jest bo milenka nie je chrupaków i wogóle nic w wózku jej nie daje bo jak prosiaczkek by wyglądała he he.

Pozdrawiam i miłego dnia życze.

Witam:-)
buziaczku mój Grześ tez czesto sie uderza:-(Płacze wtedy ze strach ale przy mamusi sie uspakaja.Takie te nasze dzieciaczki są nieostrozne
My dzis bylismy na bazarku po warzywka i truskawki:-)Na obiadek kalafior był:-)
Grześ cos strasznie marudny jest od wczoraj:-(I w nocy spac nie chce:-(
Wczoraj bawił sie przy drzwiach i w koncu paluszek sobie przyciął....a ile krzyku było...Dzis juz ok i śladu nie widac
A Moja Dzidzia jak chciala pobuszowac w mokrym praniu ,otwierala drzwi i paluszka od stopy podstawila i wszedl pod drzwi ale bylo placzy by cofnac drzwi :szok::-:)-(
az sie siny zrobil :crazy:
Buziaczku, Julkowa mój Grześko też ciągle się uderza i upada.:baffled: Wczoraj, czy przedwczoraj upadał chyba za 3 razy -za każdym razem głośno płakał, ale po przytuleniu zaraz przestawał.:tak:

Buziaczku wiesz co, czasem nieradzę już sobie z chłopakami i mam już serdecznie dosyć siedzenia w domu (a siedzę już ponad 3,5 roku:baffled:):wściekła/y:, ale potem przychodzi moment jak Grześ się smieje i przytula, albo Maciek z Grześkiem ładnie się bawią i chichrają i wtedy nie zamieniłabym tych chwil za żadne skarby.:tak::-)
Co do upadków, to najbardziej boje się tych urazów w główkę.I stracha mam wtedy że hej.
Czy cos jeszcze miałam napisać?
Ide poczytać!
Ojjj te upadki rzeczywiscie sa bardzo niebezpieczne, mam kolege ktory mial 7 lat jak spadl z krzesla uderzyl sie niefortunnie w glowe i dzis nie slyszy , na jedno ucho ma 55% a na drugie jeszcze mniej i ma aparat i przez to bardzo nie wyraznie mowi...:no:i z wiekiem coraz gorzej ma ze sluchem :-(

Asiulinka - Ja tez czasem mam dosc siedzenia w domu - jak musze sprzatac - np, teraz :-D:crazy::wściekła/y::angry: ale nie chce oddac Blani do przedszkola ani nianki zatrudnic zeby poswiecic sie pracy:no::-:)zawstydzona/y::-p
tlumacze sobie przyjdzie jeszcze czas :-D:-D
Hej Dziweczyny! Nie mam czasu na nic i ciagle laże zmeczona,na nic nie mam sily,nie mowiac juz o pracy.....
A moja Amelka kaszle:-( i to brzydko a najbardzej nasila sie to w nocy....co chwila budzi Ją ten wstretny kaszel:-( Bylam w aptece zapytac o jakis suropek ale niestety powiedziano mi ze od 2 lat tu sie daje no chyba ze lekarz zaleci.....a do lekarza mozemy isc dopiero we wtorek...no i najlepsze jest to ze mnie tez chyba cos bierze..... mam juz dosyc:wściekła/y: lece bo moja zaczela kaszlec
Jak sie czuje twoja zozola;-)??
a nie mogla ci dac jakiegos na suchy kaszelek ?? tutaj sa wszedzie dostepne nawet w tesco :tak::tak: bez recepty ja Blani takie dawalam jak miala kaszelek:tak:i przechodzilo:tak:

Nasze dzieciaczki coraz więcej wypadków mają spadanie z wyrka paluszki nie tam gdzie trzeba włożone jejku a co dopiero jak będą pewnie biegać.

Pozdrawiam WSZYSTKIE MAMUSIE I DZIECIACZKI DAJCIE TROCHE ODPOCZĄĆ RODZICĄ!!!:-D

Mu cały dziń u mojej Mamy spędzłyśmy.
Milenka przestawiła spanie zawsze przestawia jak coś Wam napisze o jej spaniu, szczególnie jak pochwale to są cyrki he he serio.
Pewnie na obiadku sie bylo co :-p:-pleniu nie musialas pewnie sama gotowac tylko siup do mamuski a Ty byczylas sie :-D:-D
ja tak niedlugo bede miec :-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2: Tesciowka bedzie z nami w Pl wiec bedzie gotowac z wiejskich produktow jedzonko mniam mniam Blania to jak bedzie wracac z Pl to sie nie zmiesci w siedzonko :-D:-D:-D
zanet ja tez zauważylam ze jak pochwale Grzesia ze spaniem to zaraz robi sie odwrotnie:confused::confused:
to chyba tak zawsze jest , nie tylko u was :tak:;-):-):-D
Buziaczku ja mam 16km do Kraśnika
a ile masz do Zakrzowka? albo do Blinowa?? wiesz gdzie to jest ??
Hej dziewczyny gdzie jesteście??
Jak weekend miną ??
U nas spokojnie milenka grzeczniutka mamy nowy wózio jeszcze nie wyprubowany no ale mamy takie coś
SPACER BABY DESIGN VERSO - PRZEKŁADANA RĄCZKA !! (379975237) - Aukcje internetowe Allegro

jest dużo lżejszy od tego co mamy i fajna rączka przekładana.
Nam minol weekend tak sobie w sobote nudzilismy sie , gdzies jezdzilismy ...a w niedziele bylismy na rocznicy slubu u Tesciow cala rodzinka :tak::tak:
Oczywiscie nie wiele odpoczelam bo musialam sie z Blanka nudzaca szarpac Ona chciala biegac po pubie a ja sadzalam ja w krzeselku :baffled::nerd::crazy:wszystko zrzucala ze stolu , i krzyczala na cale pomieszczenie dokuczala strasznie az sie spocilam przy niej..mowie wam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale pozniej poszla na dwor i sie uspokoila troszeczke :baffled:ale tylko troszke .

My juz zyjemy POLANDIA!!!
Powoli zaczynamy sie pakowac ...szykowac kupowac prezenty ...noi nastawiam sie psychicznie na terror ze strony Blanci w trakcie podrozy . mam pytanie zy ktoras z was juz tak podrozowala daleko samochodem ?? co bralyscie najpotrzebniejszego ??? pozdrawiam zmykam umyc lazienke wpadne potem :-):rofl2: pisaccccc

My tez mamy taki wozek Baby Dreams z przekladana raczka i jestem z nie go zadowolona,chociaz musze przyznac ze ciezko sie podjezdza pod krawezniki gdzy dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy....a i moj ma chyba troszke inna wersje bo wazy 12 kg ale i tak jest OK A ta raczka to jest super wynalazek :tak: gdy Amelce sweci słoneczko w buzke to ja chyc i szybko raczke przekladam,naprawde dobrze ktos pomyslał:tak:

Byłismy dzis Z Niunia u lekarza i oczywiscie nic nam nie pomogli i nie przepisali....mamy czekac do 10 dni bo to wirus i pewnie sam przejdzie:confused: No super szkoda tylko ze emoje dziecko musi sie przy tym tak meczyc,myslalam ze dadza chociaz jakis syropek....Amelcia strasznie kaszle i leci jej z noska aż łzawią oczka,w nocy nie moze spac bo sie dusi gdy jej tam wszystko do gardła spływa,bidulka Boze jak mi jej żal.Kupilam takie kropelki z olejkiem Karvol i popryskalam jej pizamke paroma kropelkami na noc zeby mogla lepiej oddychac w nocy....
No i do tego jakby jeszce bylo malo ida ząbeczki....

Buziaczku ciezko powiedziec co mozna wziąc ze soba najbardziej potrzebnego dla dziecka na tak dluga droge.Ja mam taka podroz za soba i wiezlam do auta chyba wszystko dla Ameli:-D:-D:szok: hehheeh a tak naprawde to mialam troche lawiej bo wtedy dawalam tylkio cyca i byl sopkoj.A Tobie troszke wiecej juz dochodzi z tym jedzonkiem....ale napewno bedzie dobrze.Nastawcie sie przede wszytstkim na czeste postoje,nawdycha sie troszke powietrza i bedzie spokojniejsza pozatym dziecko meczy sie tak dlugo w foteliku.

reklama
Byłismy dzis Z Niunia u lekarza i oczywiscie nic nam nie pomogli i nie przepisali....mamy czekac do 10 dni bo to wirus i pewnie sam przejdzie:confused: No super szkoda tylko ze emoje dziecko musi sie przy tym tak meczyc,myslalam ze dadza chociaz jakis syropek....Amelcia strasznie kaszle i leci jej z noska aż łzawią oczka,w nocy nie moze spac bo sie dusi gdy jej tam wszystko do gardła spływa,bidulka Boze jak mi jej żal.Kupilam takie kropelki z olejkiem Karvol i popryskalam jej pizamke paroma kropelkami na noc zeby mogla lepiej oddychac w nocy....
No i do tego jakby jeszce bylo malo ida ząbeczki....

Moja Blaneczka miala to samo :baffled:, polecam Ci sciagac jak najwiecej katarku frida badz gruszka, zapuszczaj kropelki sa dostepne bez recepty nasosal sie nazywaja (dostepne w tesco, morrison,boots-dla niemowlat od 1 miesiaca), szybko katar przechodzi i nie meczy sie tak dziecko. na kaszel podawaj jej syropek tez sa dostpne bez recepty w tesco badz kazdym sklepie spozywczym od 3 miesiaca:tak: nie pamietam nazwy ale sa alutkie dzieci namalowane na opakowaniu. ja dawalam malej i jej przeszlo :tak: dobrze ze kupilas karvol , smaruj plecki zeby nie poszlo na plucka i zeby lepiej jej sie oddyuchalo :tak:noi rozgrzewa odrazu :tak::tak:wietrz pomieszczenie jak nie ma dzidzi w tym pokoju , wazne zeby bakterie wypedzac , napoje sa wazne :tak:bo moze ma suche gardelko i podraznione wiec ziolowe herbatki najlepsze :tak: noi dodatkowo mozesz podac witaminki na wzmocnienie :tak:ja dawalam sanatogen od 1 miesiaca zycia :tak:sa dobre bo slodziutkie :tak:mozesz podac paracetamol lub nurofen na bol zabkowa goraczke i zapalenie
noi coz wiecej moge poradzic tylko szybkiego powrotu do zdrowia :happy2:

Ostatnia edycja:
Do góry