reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Cześć dziewczynki.:-)
My dziś byliśmy u moich rodziców. Nawet wypoczęłam trochę.;-):tak::-D

Zanet fajny ten wózeczek.:tak: Też taki (albo wersję bez przekładanej rączki-sprint) chciałam kupić bo ma duże kółka:tak:, ale nie było akurat w sklepie (i hurtowni na stanie i nie wiadomo kiedy by były:baffled:), więc kupiliśmy model WALKER (Wózek Spacerowy BABY DESIGN WALKER - kolory 2008 (380960419) - Aukcje internetowe Allegro). Jestem zadowolona -ma zamiast pałąka tackę, na którą mogę mu położyć np. chrupki;-), choć koszyk na dole mógłby być większy (byłam przyzwyczajona do większego:sorry:)
Mam nadzieję, że będzie Ci się dobrze sprawować.:tak::-)

Też fajny. Masz racje ma duże kółka duży kosz na zakupy i ta rączka przekładana jest super bo Milenka raz w tą chce raz w tą. Fajnie że jesteś zadowolona z wózka nam tacka potrzebna nie jest bo milenka nie je chrupaków i wogóle nic w wózku jej nie daje bo jak prosiaczkek by wyglądała he he.

Pozdrawiam i miłego dnia życze.

Witam:-)
buziaczku mój Grześ tez czesto sie uderza:-(Płacze wtedy ze strach ale przy mamusi sie uspakaja.Takie te nasze dzieciaczki są nieostrozne
My dzis bylismy na bazarku po warzywka i truskawki:-)Na obiadek kalafior był:-)
Grześ cos strasznie marudny jest od wczoraj:-(I w nocy spac nie chce:-(
Wczoraj bawił sie przy drzwiach i w koncu paluszek sobie przyciął....a ile krzyku było...Dzis juz ok i śladu nie widac
A Moja Dzidzia jak chciala pobuszowac w mokrym praniu ,otwierala drzwi i paluszka od stopy podstawila i wszedl pod drzwi ale bylo placzy by cofnac drzwi :szok::-:)-(
az sie siny zrobil :crazy:
Buziaczku, Julkowa mój Grześko też ciągle się uderza i upada.:baffled: Wczoraj, czy przedwczoraj upadał chyba za 3 razy -za każdym razem głośno płakał, ale po przytuleniu zaraz przestawał.:tak:

Buziaczku wiesz co, czasem nieradzę już sobie z chłopakami i mam już serdecznie dosyć siedzenia w domu (a siedzę już ponad 3,5 roku:baffled:):wściekła/y:, ale potem przychodzi moment jak Grześ się smieje i przytula, albo Maciek z Grześkiem ładnie się bawią i chichrają i wtedy nie zamieniłabym tych chwil za żadne skarby.:tak::-)
Co do upadków, to najbardziej boje się tych urazów w główkę.I stracha mam wtedy że hej.
Czy cos jeszcze miałam napisać?
Ide poczytać!
Ojjj te upadki rzeczywiscie sa bardzo niebezpieczne, mam kolege ktory mial 7 lat jak spadl z krzesla uderzyl sie niefortunnie w glowe i dzis nie slyszy , na jedno ucho ma 55% a na drugie jeszcze mniej i ma aparat i przez to bardzo nie wyraznie mowi...:no:i z wiekiem coraz gorzej ma ze sluchem :-(

Asiulinka - Ja tez czasem mam dosc siedzenia w domu - jak musze sprzatac - np, teraz :-D:crazy::wściekła/y::angry: ale nie chce oddac Blani do przedszkola ani nianki zatrudnic zeby poswiecic sie pracy:no::-:)zawstydzona/y::-p
tlumacze sobie przyjdzie jeszcze czas :-D:-D
Hej Dziweczyny! Nie mam czasu na nic i ciagle laże zmeczona,na nic nie mam sily,nie mowiac juz o pracy.....
A moja Amelka kaszle:-( i to brzydko a najbardzej nasila sie to w nocy....co chwila budzi Ją ten wstretny kaszel:-( Bylam w aptece zapytac o jakis suropek ale niestety powiedziano mi ze od 2 lat tu sie daje no chyba ze lekarz zaleci.....a do lekarza mozemy isc dopiero we wtorek...no i najlepsze jest to ze mnie tez chyba cos bierze..... mam juz dosyc:wściekła/y: lece bo moja zaczela kaszlec
Jak sie czuje twoja zozola;-)??
a nie mogla ci dac jakiegos na suchy kaszelek ?? tutaj sa wszedzie dostepne nawet w tesco :tak::tak: bez recepty ja Blani takie dawalam jak miala kaszelek:tak:i przechodzilo:tak:

Nasze dzieciaczki coraz więcej wypadków mają spadanie z wyrka paluszki nie tam gdzie trzeba włożone jejku a co dopiero jak będą pewnie biegać.

Pozdrawiam WSZYSTKIE MAMUSIE I DZIECIACZKI DAJCIE TROCHE ODPOCZĄĆ RODZICĄ!!!:-D

Mu cały dziń u mojej Mamy spędzłyśmy.
Milenka przestawiła spanie zawsze przestawia jak coś Wam napisze o jej spaniu, szczególnie jak pochwale to są cyrki he he serio.
Pewnie na obiadku sie bylo co :-p:-pleniu nie musialas pewnie sama gotowac tylko siup do mamuski a Ty byczylas sie :-D:-D
ja tak niedlugo bede miec :-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2: Tesciowka bedzie z nami w Pl wiec bedzie gotowac z wiejskich produktow jedzonko mniam mniam Blania to jak bedzie wracac z Pl to sie nie zmiesci w siedzonko :-D:-D:-D
zanet ja tez zauważylam ze jak pochwale Grzesia ze spaniem to zaraz robi sie odwrotnie:confused::confused:
to chyba tak zawsze jest , nie tylko u was :tak:;-):-):-D
Buziaczku ja mam 16km do Kraśnika
a ile masz do Zakrzowka? albo do Blinowa?? wiesz gdzie to jest ??
Hej dziewczyny gdzie jesteście??
Jak weekend miną ??
U nas spokojnie milenka grzeczniutka mamy nowy wózio jeszcze nie wyprubowany no ale mamy takie coś
SPACER BABY DESIGN VERSO - PRZEKŁADANA RĄCZKA !! (379975237) - Aukcje internetowe Allegro

jest dużo lżejszy od tego co mamy i fajna rączka przekładana.
Nam minol weekend tak sobie w sobote nudzilismy sie , gdzies jezdzilismy ...a w niedziele bylismy na rocznicy slubu u Tesciow cala rodzinka :tak::tak:
Oczywiscie nie wiele odpoczelam bo musialam sie z Blanka nudzaca szarpac Ona chciala biegac po pubie a ja sadzalam ja w krzeselku :baffled::nerd::crazy:wszystko zrzucala ze stolu , i krzyczala na cale pomieszczenie dokuczala strasznie az sie spocilam przy niej..mowie wam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale pozniej poszla na dwor i sie uspokoila troszeczke :baffled:ale tylko troszke .

My juz zyjemy POLANDIA!!!
Powoli zaczynamy sie pakowac ...szykowac kupowac prezenty ...noi nastawiam sie psychicznie na terror ze strony Blanci w trakcie podrozy . mam pytanie zy ktoras z was juz tak podrozowala daleko samochodem ?? co bralyscie najpotrzebniejszego ??? pozdrawiam zmykam umyc lazienke wpadne potem :-):rofl2: pisaccccc

My tez mamy taki wozek Baby Dreams z przekladana raczka i jestem z nie go zadowolona,chociaz musze przyznac ze ciezko sie podjezdza pod krawezniki gdzy dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy....a i moj ma chyba troszke inna wersje bo wazy 12 kg ale i tak jest OK A ta raczka to jest super wynalazek :tak: gdy Amelce sweci słoneczko w buzke to ja chyc i szybko raczke przekladam,naprawde dobrze ktos pomyslał:tak:

Byłismy dzis Z Niunia u lekarza i oczywiscie nic nam nie pomogli i nie przepisali....mamy czekac do 10 dni bo to wirus i pewnie sam przejdzie:confused: No super szkoda tylko ze emoje dziecko musi sie przy tym tak meczyc,myslalam ze dadza chociaz jakis syropek....Amelcia strasznie kaszle i leci jej z noska aż łzawią oczka,w nocy nie moze spac bo sie dusi gdy jej tam wszystko do gardła spływa,bidulka Boze jak mi jej żal.Kupilam takie kropelki z olejkiem Karvol i popryskalam jej pizamke paroma kropelkami na noc zeby mogla lepiej oddychac w nocy....
No i do tego jakby jeszce bylo malo ida ząbeczki....

Buziaczku ciezko powiedziec co mozna wziąc ze soba najbardziej potrzebnego dla dziecka na tak dluga droge.Ja mam taka podroz za soba i wiezlam do auta chyba wszystko dla Ameli:-D:-D:szok: hehheeh a tak naprawde to mialam troche lawiej bo wtedy dawalam tylkio cyca i byl sopkoj.A Tobie troszke wiecej juz dochodzi z tym jedzonkiem....ale napewno bedzie dobrze.Nastawcie sie przede wszytstkim na czeste postoje,nawdycha sie troszke powietrza i bedzie spokojniejsza pozatym dziecko meczy sie tak dlugo w foteliku.

reklama
Byłismy dzis Z Niunia u lekarza i oczywiscie nic nam nie pomogli i nie przepisali....mamy czekac do 10 dni bo to wirus i pewnie sam przejdzie:confused: No super szkoda tylko ze emoje dziecko musi sie przy tym tak meczyc,myslalam ze dadza chociaz jakis syropek....Amelcia strasznie kaszle i leci jej z noska aż łzawią oczka,w nocy nie moze spac bo sie dusi gdy jej tam wszystko do gardła spływa,bidulka Boze jak mi jej żal.Kupilam takie kropelki z olejkiem Karvol i popryskalam jej pizamke paroma kropelkami na noc zeby mogla lepiej oddychac w nocy....
No i do tego jakby jeszce bylo malo ida ząbeczki....

Moja Blaneczka miala to samo :baffled:, polecam Ci sciagac jak najwiecej katarku frida badz gruszka, zapuszczaj kropelki sa dostepne bez recepty nasosal sie nazywaja (dostepne w tesco, morrison,boots-dla niemowlat od 1 miesiaca), szybko katar przechodzi i nie meczy sie tak dziecko. na kaszel podawaj jej syropek tez sa dostpne bez recepty w tesco badz kazdym sklepie spozywczym od 3 miesiaca:tak: nie pamietam nazwy ale sa alutkie dzieci namalowane na opakowaniu. ja dawalam malej i jej przeszlo :tak: dobrze ze kupilas karvol , smaruj plecki zeby nie poszlo na plucka i zeby lepiej jej sie oddyuchalo :tak:noi rozgrzewa odrazu :tak::tak:wietrz pomieszczenie jak nie ma dzidzi w tym pokoju , wazne zeby bakterie wypedzac , napoje sa wazne :tak:bo moze ma suche gardelko i podraznione wiec ziolowe herbatki najlepsze :tak: noi dodatkowo mozesz podac witaminki na wzmocnienie :tak:ja dawalam sanatogen od 1 miesiaca zycia :tak:sa dobre bo slodziutkie :tak:mozesz podac paracetamol lub nurofen na bol zabkowa goraczke i zapalenie
noi coz wiecej moge poradzic tylko szybkiego powrotu do zdrowia :happy2:

Ostatnia edycja:
Do góry