reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

asiulinka oj nie wesoło w takim razie będzie w domku ale życzę żeby Maciusiowi szybko minął ''młodzieńczy'' bunt .Może staje się zazdrosny o Grzesia.Wcześniej to on (Grześ) był małym śpiącym bobaskiem a teraz mama zajmuje się nim więcej czasu trzeba sie dzielić swoimi zabawkami.
Co prawda nie jestem psycholożką i nie mam takiego doświadczenia ale za to miałam (nadal mam) rodzeństwo,a zwłaszcza to młodsze które moim wówczas rozumowaniem jest bardziej kochane,doceniane,rozpieszczane itp.Zapewne każdy kto ma młodsze rodzeństwo przechodził przez taki etap życia jakim jest zazdrość.
Mam nadzieję ze poradzicie sobie z tym bardzo szybko i Maciuś szybko to zrozumie.Stając sie jednoczesnie super starszym bratem :tak:

reklama
Witam po dlugiej przerwie, w poniedzialek wrocilismy do domku;)
Dopiero dzis mam chwilke wiec zagladam do Was, jutro trroche poczytam co naskrobalyscie i sama cosik naskrobie:)) a dzis juz zmykam spac.

Pozdrawiam Was wszystkie i buziaki dla Waszych pociech.

pappa

Buziaczek to kiedy to autko będziesz miała już masz? jak wrażenia?
Z M raz lepiej raz gorzej hmmm jakoś leci byle do przodu, rozwodu napewno nie będzie he he;-) bo ja go kocham tylko troche się pogubiliśmy.....

Co do wizyty to obawiam się owszem owszem stracha mam ale ufam temu lekarzowi, pozatym ja już miałam to wiem co mnie czeka:tak:. Znieczulenie będzie, na żywca nigdy....

Ide spać mimo że mi się nie chce, tv się zepsuł i mamy tylko 3 kanał 1,2 i tvp info no full wypas jest na co popatrzeć:szok::baffled:.
Juz mam autko jest switene :happy2:
To dobrze ze nie bedzie rozwodu :tak:;-):-)i oby tak dalej a u Nas tez bywa roznie ....:crazy: ja mimo wszystko balabym sie takiego zabiegu ..a w ponowna ciaze zeby zajsc to nie bedzie problemu? na ile lat to masz?jaka wybralas? ile zaplacila sorry ale pytam jakie cenya maja w PL:rofl2:

Julkowa owy balon też miałam zakładany, samo zakładanie troche nie przyjemne ale ból po zakładaniu był mocny jak leżałam pod ktg aż mi łzy leciały. Koszt to 500zł, nie nie u tego lekarza bo On mi na żywca zakładać chciał, chyba go pogieło niech żonie tak zakłada... Też do lubania do lepszego wedłóg mnie na J nazwisko (polecam) może jest drogi ale ma bardzo nowoczesny sprzęt a wizyta jest bezstresowa. Chciałam do niego w ciąży chodzić i teraz żałuje że Męża posłuchałam. Miała bym super pamiątki teraz dużo zdjęć z takiego nowoczesnego usg i płytki a tak to hmmm.
a po co ten balon mialyscie zakladany???:szok:
tez zaluje ze nie mam tak duzo pamiatek z ciazy :-:)wściekła/y:ahhh ta anglia ...

Witam!
Pogubić się można na tym forum .
śliczne dzieciaczki macie
pozdrowionka
Dziekuje , a czemu wpadlas i wypadlas do nas?
odzywaj sie do Nas ;-)i Ty jak masz ochotke :-)
Witam:-)
Koleżnaki alesię rozpisujecoie:-)
Gorąco dziś znowu:tak:Na spacerze jescze nie byliśmy wybieramy się wieczorkiem jak się trochę ochłodzi.Od rana samo pranie bo Grześ kilka razy wymiotował więc noc była cięzka:-(Dziś niby lepiej ale nadal nie chce jeść.Dużo śpi.Podobno to wirusówka.
Dziękujemy za zsdrówko Grzesia:-)
Buziaczku pracuję na umowę zlecenie gdyż nadal jestem na wychowawczym.Dorabiam w sklepie z męską odzieżą.Jest fajnie ale pieniądze małe.Mąż pracuje w wojsku i ma służbę co 4 dni więc możesięGrzesiem zająć.Stwierdził że bardzo mu się podoba.
Jak sie Synek czuje ? co mu dolegalo?? wiem co przeszlas bo mialysmy to samo jak Blania miala 8 miesiecy , strszny wirus trwajacy tydzien Blania byla wymeczona a ja plakalam nad Nia :-:)-( straszne przezycie :-:)-(jak dzis sobie o tym przypomne to mam dreszcze i w oku kreci sie lza ze Moj Aniolek tak cierpial :-:)-(
Dobrze ze pracujesz , zawsze to jakas rozrywka w tym naszym szarym zyciu , zycze Ci oby praca znalzla sie lepsza ;-):tak:i bardziej platna :-);-)
A teraz pytanie z innej beczki.Niedługo dzień ojca a zaraz potem ur. mojego męża tak wiec chciała bym my sprawić elektryczna golarke bo jeszcze nie ma ale jestem zupełnie zielona.
Prosze zatem o pomoc w tej sprawie i podpowiedzi,sugestie jeśli tylko cos wiecie wiecej na ten temat.A moze wasi panowie coś wam podpowiedzą.
Np która bedzie lepsza bo widziałam na allegro coś takiego
Zobacz załącznik 80618
oraz jakieś takie trzy głowicowe Zobacz załącznik 80619
I teraz nie wiem która będzie lepsza ceny są zbliżone.
Bardzo będę wdzięczna za wszelkie informacje odnośnie mojej prośby.
Kiedy jest dzien Ojca?? :zawstydzona/y::zawstydzona/y:zapomnialam :wściekła/y::-:)szok::zawstydzona/y: hehe
jMoj maz mial ta z 3 glowkami jest lepsza od tej zwyklej, jest bardziej wygodna w trzymaniu w rece, jest wygodna w uzyciu bo dopasowuje sie do meskej twarzy brody i tych zakamarkow:tak:, niektore z nich maja nawet wbudowany balsam nivea do buzi odrazu po goleniu , nie szarpia, nie zacinaja, i nie potrzebuja wymiany zadnych glowek ....:no:polecam Ci ta :-)3 glowki:tak:

w końcu chwila wytchnienia:) julia spi nareszceie jakas taka marudna dzisiaj ale to chyba przez ten upal?! juz w niedzielle robimy roczek:( niestety miesiac wczesniej ale trudno zobaczymy jak wypadnie wszystko opisze po niedzieli sukienusie juz mamy torcik tez:) tylko tych zabkow brak!!! dziewczyny dajecie swoim ma;uchom wit.d3?
A dlaczego tak wczesnie robicie Malutkiej urodzinki ??
Slyszlam ze sie nie robi urodzin przed urodzinkami :no::-pale to chyba taki zabobon jakis ....hehe
wklej zdjecia z urodzienk wczesnych ,...tak podaje malej witamine d3 dekavip jakos tak sie nazywa jedna kropla na dzien do mleka :tak:;-)bo sie dobrze rozpuszcza w tluszczach :tak:;-)
Swoja droga to wyrozumiałych macie facetów że pozwalają wam używać swoich sprzętów:-DBo mój M to zawsze później płakał że zostawiam mu mieszam maszynki i zostawiam stępione w związku z tym miesiąc temu sprezentowałam sobie depilator:-D
Ja zawsze uzywalam mojego meza depilatorow bo sa lepsze sa mocniejsze :-D:tak::-p
ale tez strasznie krzyczal ze potem sa tepe:wściekła/y::-D

Hej Dziewczyny!
Witam nowe Mamusie!

Ostatnio mnie tu nie bylo bo nie mam na nic czasu,gdy wracam z pracy do padam z nog,na nic nie mam siły.
Własnie sie pakuje....a tak mi sie nie chce:no: chyba jeszcze troszke posiedze i poogladam you can dance :tak::-) Juz jutro lecimy do Polski:-):-):-) ale sie ciesze,krosty prawie zeszły,wiec jest niezle...

Buziaczku- dzieki,Ty tez bawi sie dobrze :tak: jak wrocisz to koniecznie wklej zdjecia.
Penwie juz siedzisz sobie w samolocie i rozkoszujesz sie chwila w Polsce :tak:
Superrr odpoczywaj ciesz sie chwilka , bawcie sie super koniecznie wklej zdjecia z wesele ja tez to zrobie jak tylko wroce ;-):-)
Ej,nie zasypiac;-):-D,tylko na NK mnie zapraszac,bo z Domówek to wszystkie mam:tak: a tu tylko buziaczka,jasminkę,katrinm i asiulinkę.:-(
Ja tez nie mam nikog z naszego watku na naszej klasie zapraszam : Ewelina Dobrzynska , Redzaj :tak::-)zapraszac Mnie i to juz :-p:-p:-pczekammmm laseczki
Ja tez ide spac...kurde....nie ma you can dance:angry: przełozyli na jutro...a jutro to nie obejze bo bede w podrozy:-( kurczaki jak zwykle....akurat jutro.

Oczywiscie nie spakowana,ale dobrze ze mamy lot o 22 godz wiec jest duzo czasu;-) hymmmmm tak mysle;-)

Dobranoc....
Tez sie zdenerwowalam ta ich awaria bo tak wyczekiwalamteg programu a tu oo:szok::wściekła/y: ale juz dzis obejrzalam i jestem zawiedziona bo liczylam na Kasie a nie na Artura :-D:tak:;-):-p:rofl2:

Napisz jak Mala zniosla Locik???
Cześć Laseczki.:-)
Mam dosyć.:-( Maciek z dnia na dzień staje się coraz bardziej nieznośny. Nie wiem już co mam robić.:confused: Dziś chyba miał z 3 sceny histerii (bo inaczej to raczej nie można nazwać)-płacz, a w zasadzie krzyk, pisk itp. no i obrażony na cały czas. Zaczął mnie bić (my jego nie bijemy), najgorsze, że chce też udeżyć Grześka. Nie wiem, czy to zazdrość,czy to taki wiek, albo... już nie wiem co.:baffled:
Ok, wygadałam się i troszkę już mi lepiej. :sorry:Buziaczku i jak wypadł test nowego autka?
Ooooo zacyna sie chyba okres buntowniczy w zyciu Maciusia, najwazniejsze jest to by zachowac spokoj , i miec swoje zdanie ..i nie pozwolic sobie wejsc na glowe musisz duzo tlumaczyc Synkowi a napewno zrozumie bo madrym chlopcem jest :tak:Przypomnij sobie jak Niania dawala rady w Tvn a jak nie pamietasz to aj ci pomoge ;-):-)Moze byc zazdrosny ...ale moze tez zaczac pokazywac jaki on ejst silny i chce sprawdzic na co mzoe sobie pozwolic a na co nie ...pamietaj badz konsekwenta w tym co robisz , a napewno bedzie dobrze dziecko musi wiedziec ze rodzic jest jego opiekunem i wychowankiem :tak::tak: zycze wytrwalosci . pozdrawiam

a teraz szybciutko co u nas a wiec odebralismy autko , jest super wsumie to nie mialam za duzo czasu by sie nim na cieszyc bo jak odbieralismy to padal deszcz nie mozna bylo nigdzie daleko nim pojechac ale i taks ie przewziozlam nm , Blani tez sie podoba bo wyzej siedzi w nim:tak::-)Maz zachwycony :tak::-) hehe bardzo wygodne i duze :tak:

Blania jest taka kochana z dnia na dzien sie tak zmienia , a ludzie tylko pytaja ile ona ma ze jest taka malutka a juz smiga i ma takie powazne minki, spryciulka , wspina sie po zjezdzalniach schodkach i wogule cuduje niezle :tak: ja wstanie to krzyczy mama mama :-):-D:-D:-Dzawsze wstaje usmiechnieta :tak::-)
apetyt nawet ma dobry nie moge narzekac:tak: dzis opanowalam sprzatanie po sobie - ucze ja tego juz dzis :tak:wklada klocki do domku i cieszys ie strasznie z tego pokazalam raz a Ona juz pozniej robila to tysiac razy i dumna byla ze bije jej brawo a potem sama sobie bila brawo :-D:-Dah te dzieci tyle radosci z nich ...a teraz zmykam robic pizze na powrot meza z pracy , noi kapielka a rano na college, pogoda lepsza troszke wiec z Blania na spacerkach jestesmy popoludniami i staram sie poswiecic jej kazda chwilke i uczyc ja nowych umiejetnosci ,a le z mowieniem cos stanela woli jekac, piszczec , i buczec :-:)confused::confused::confused:
a kiedy zaczynaja mowic maluchy juz tak cos wiecej ???

buziaczku ''balonik'' ten zakłada się po to aby uzyskać rozwarcie.Okropieństwo jak sobie pomyślę brrrr ,dosłownie gumowy balon z dwoma (chyba)wężykami które wystają na zewnątrz.Samo zakładanie i bycie z tym jak dla mnie bardzo bolesne.Nie polecam ale jak trzeba to nic sie nie poradzi.
Dziękuje ze pomoc w sprawie maszynki do golenia ,i chyba na taką głowicową sie zdecyduję.Dzień ojca jest 23.06
Julek też przestał teraz mówić i gada po swojemu a raczej warczy śmiesznie to wygląda.Już nawet zaczęłam się martwić bo tak ładnie mówił :mama,tata,baba,papa.itp.
Moja mama mówi że dzieci tak mają najpierw gadają a później zastój i odnowa sie uczą.I to w jaki sposób mi to oznajmiła ''czytasz te wszystkie mądre książki ,gazety,internety a nie wiesz'':-DSzczerze to wczesniej nic o tym nie wiedziałam.
A może podpowiedzą nam inne doświadczone mamy: asiulinka,marta,jasmina jakie jset wasze zdanie.?

Cześć Laseczki.:-)
Mam dosyć.:-( Maciek z dnia na dzień staje się coraz bardziej nieznośny. Nie wiem już co mam robić.:confused: Dziś chyba miał z 3 sceny histerii (bo inaczej to raczej nie można nazwać)-płacz, a w zasadzie krzyk, pisk itp. no i obrażony na cały czas. Zaczął mnie bić (my jego nie bijemy), najgorsze, że chce też udeżyć Grześka. Nie wiem, czy to zazdrość,czy to taki wiek, albo... już nie wiem co.:baffled:
Z moja Jasminka bylo bardzo podobnie ale na poczatku jak Dawidek sie pojawil w domu. Pozniej bylo wszystko ok. Jak przyjechalismy do meza w lutym to zaczely sie sceny:crazy: ale tlumaczylam to sobie ze to wina naszego wyjazdu i zmian. Teraz widze ze to chyba takie etapy dziecko ma. Moze przyzwyczaja sie do istniejacej sytuacji i tego co robimy przy mlodszym dziecku a potem jak mlodsze sie zmienia rosnie to znowu sytuacja ulega zmianie i to starsze musi sie przestawiac. Oj chyba zawile to napisalam.
Czas na druga kawke.
Dawid zato nie chce rano wstawac. Jak robie pobudke bo czas szykowac sie do szkoly to On jeszcze cyca chce i zawsze zlapie oko choc na chwilke.

Julkowa - moja Jasminka zaczela mowic jak miala prawie 3 latka. Pamietam ze jak szla do przedszkola to umiala podstawowe zwroty slowa. Nigdy nie byla chetna do rozmowy. Pamietam ze przestala mowic mama i baba jak zaczela chodzic. Swiat dookaloa byla bardziej interesujacy niz mowienie.

Buziaczku ale się rozpisujesz :-)
najchętniej siedziełabym przed kompem pare godzin ale obowiązki czekają a z 3 dzieciaczków czsem trudno piszę jeszcze z wrześniówkami 05 ale postaram się i tu częściej zagłądać :tak:

co do histerii to moja Dominisia tak czasem ma dokucza Kordiankowi to go klepnie to uszczypnie a raz nawet go ugryzła w paluszka:wściekła/y:
ale częściej jest grzeczniutka i kochana dla brata i buziakuje go, rozśmiesza i dzieli zabawkami tak to już jest z rodzeństwem wojna i pokój :-)

teraz gdańsk- żabianka tu jest super plaża rzut beretem mały lasek a właściwie parczek no i łączki z których robią place zabaw dle dzieci .

reklama
Zobacz jaki ten swiat jest maly :tak::-) moj maz mieszkal na zabiance:-). A moi dziadkowie na Wejhera to blizej Jelitkowa :-). Tereny naprawde fajne. A ja mieszkalam na Suchaninie.:-) Pozdrawiam Gdanszczanke:-)

Do góry