reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Buziaczku co do witaminek to skończyła nam się D3,dajemy jesszcze Cebion,ale wkrótce przechodzimy na wibowit. Co do konkursu,to jest on z mayballyn kurde nie wiem jak sie to pisze. Polega on na tym że np Ty podajesz mi maila ja wysyłam Ci na niego zaproszenie do konkursu i kiedy 10 osób przyjmie to zaproszenie to ja dostaję zestaw kosmetyków i ich próbki i Ty też szukasz 10 osób i wysyłasz im zaproszenie. Pierwsze 5000 osob dostaje kosmetyki. Mam nadzieję ze zrozumiale to napisałam:-)

reklama
Julkowa widzę że Julek konczy 11 miesięcy. Wszystkiego najlepszego:-);-):tak::-D
Dziekuję bardzo jejku jeszcze miesiąc i Roczek -przeraża mnie że to tak szybko leci.Nawet nie mam pomysłu jak tą imprezkę urządzić.trzeba będzie założyć nowy wątek i czekać na pomysły.
To ja w takim razie też poprosze o to zaproszenie zaraz wyśle maila.A co mi szkodzi.

Witam wszystkich i mamusie od dawna nie zaglądające (w pełni je rozumiejąc)
Ja tylko tak na momencik bo padam Julek spał dzis tylko 30 min i przez to cały dzień marudny.może to przez pogodę.
A do tego sama wszystko musze robić taszcząc przy tym Julka bo nie ma mowy żeby został sam w pokoju nawet jak sie świetnie bawi a zauważy że wyjde od razu ryk.
Jak tam u was mamusie z nocnymi pobudkami?
Ja od jakiegos czasu postanowiłam z tym walczyć i teraz gdy sie budzi daje herbatkę nieraz sie udaje i po tym zasypia.Zdarza się że nie chce herbatki i protestuje kończąc na cycku który jest raczej uspokajaczem pomimo stosowania smoka.
Już sama nie wiem a jak to właściwie jest czy dzieci w tym wieku wymagaja jeszcze nocnego karmienia czy powinny juz raczej przesypiac nocki.Bo u nas zdaża sie że pobudki są co2-3 godz a bywaja dni że tylko 2 przez cała noc i cycek w niektórych przypadkach jest tylko przyzwyczajeniem.
Julkowa silna z Ciebie kobieta , wyobrazam sobie jaka musisz byc zmeczona ja dzis z miasta tachalam na wozku zakupy Blanka sie darla i wiercila w wozku az mi sie siatka rozwalila na przejsciu tak sie wkurzylam ze myslalam ze wybuchne pchalam go pod gorke i bylo mi potwornie ciezko :angry:a w duszy klelam meza ktory leniuchowal caly ranek i pojechal zalatwiac sprawy z samochodem , ze musze sie meczyc sama z zakupami:crazy::crazy::crazy:jak mamy samochod uuuehhh:nerd:
Jesli chodzi o pobudki to moja mala juz przesypia nocki od jakis dwoch miesiecy sama zasypia z mleczkiem i misiem i przesypia nocki czasem jak zje cos slonego lub jest cieplo budzi sie na wode , lub na mleczko jak zje malo w dzien np. przez zabki.

pozdrawiam serdecznie . wklej troszke Juleczka jak rozrabia ;-)

Hej Iiwka to ja melduje sie druga:-D Fajnie masz ze Twoj synus spi o tej porze...moja wstaje codziennie coraz wczesniej...dzis była to 5.40:szok: matko boskaaaaaaa

U mnie kiepsko bo....od dwoch dni kiepsko sie czuje,wczoraj mialam temp.38,8 i potwornie zimno mi było chociaz u nas piekna pogoda,do tego straszy ból pleców.No i wieczorem wyskoczyły mi na brzuchu i na plecach krosty swędzące:-( a dzis rano mam juz ich wiecej nawet na twarzy....z poczatku myslałam ze to syfki zaczelam wyciskac:-:)baffled: Podejrzewamy ze to ospa wietrzna bo jej nie przechodziłam:baffled::-( czekam jak otworza przychodnie i lece bo boje sie o Amelke,podobno sa jakies szczepionki dla tak malych dzieci...
Moze cos wiecie na ten temat ?czy takie małe dzieci moga juz zachorowac na to?
Współczuję i życzę szybkiego zdrówka żeby tylko niunia sie nie zaraziła bo to zapewne było by o wiele gorsze
Witam wszystkich ale mnie tu dawno nie było a to z małym w szpitalu leżałam bo załapał wirusa później mi jeszcze chorował a to prawo jazdy robie i dosłownie nie mam kiedy usiąść do kompa mały się nie słucha raczkuje po całej chacie przy meblach wstaje także trzeba go pilnować a jak piszczy szok az w uszach dzwoni a jak mnie nie widzi tez jest płacz a wcześniej taki grzeczny był.5 czerwca mam egzamin na prawko także chodzę już w stresie uczę się testów zobaczymy jak to będzie.Trzymajcie za mnie kciuki
Szpital brrrr to nie za wesoło miałaś nie ma nic gorszego jak core dziecko i jeszczew dodatku szpital dobrze że juz to za wami .Trzymam kciukasy za prawko.Ja osobiście wybieram sie juz od kilku lat ale boje sie ze nie poradzę sobie ze stresem związanym choćby z nauką prowadzenia pojazdu z obcą osobą.
Ale mialam dzisiaj noc!:crazy:
Dawid juz wieczorem zaczal kaszlec a w nocy dostal katar. Ten katar byl jakis taki gesty i zaraz splywal mu do gardla. Rano sie zerwalam i pojechalam z dzieciakami do lekarza. Okazalo sie ze Jasmina ma zapalenie oskrzeli a Dawid jest zdrowy :szok::crazy::szok:
Jasmina dostala antybiotyk. Dla mnie to wyglada tak jakby Jasmina miala kaszel owszem ale nigdy bym nie pomyslala ze to zapalenie oskrzeli.:szok: Natomiast Dawid kaszle strasznia i nic nie dostal z lekarstw. Jestem nadal zaniepokojona o niego.
Pogoda dzisiaj jest piekna az sprzatac sie nie chce o gotowaniu obiadu juz nie wspomne.
narazie zmykam
Wspólczuje bo sami przechodzilismy (tzn.Julek)zapalenie oskrzeli 2 tyg i też antybiotyk a kaszel jest najgorszy który nie pozwala spać ani jeść
Życzymy duzo szybkiego zdrówka

Julkowa u nas jest dokładnie tak samo z pobudkami. Czasem pobudka co 2 godz. a raz ała się obudziła dopiero o 3. Tylko że jej nie da się oszukać niczym tylko cyc. Właśnie mi zasnęła więc zaraz zmykam. Pa:-)
Zycze oby wasze Maluchy zaczely przesypiac cale nocki :tak:;-)
Buziaczku co do witaminek to skończyła nam się D3,dajemy jesszcze Cebion,ale wkrótce przechodzimy na wibowit. Co do konkursu,to jest on z mayballyn kurde nie wiem jak sie to pisze. Polega on na tym że np Ty podajesz mi maila ja wysyłam Ci na niego zaproszenie do konkursu i kiedy 10 osób przyjmie to zaproszenie to ja dostaję zestaw kosmetyków i ich próbki i Ty też szukasz 10 osób i wysyłasz im zaproszenie. Pierwsze 5000 osob dostaje kosmetyki. Mam nadzieję ze zrozumiale to napisałam:-)
Dajesz cebion i wit d3? ja podawalam snatogen , w syropku ale stwierdzialam ze chyba zle robie bo daje Blanci duzo kaszek , mleka , obiadki deserki i wydawalo mi sie ze chyba z duzo tych witamin ?? i wycofalam wit.d3 zreszta zauwazylam ze Blancia ma tez juz prawie zrosniete ciemiaczko cale a podobno slyszalam ze jak za szybko sie zrosnie to tez zle ? i sama nie wiem co mam robic juz ...ale z drugiej strony to chyba nie dam jej codziennie tyle witam co ma ten syropek i nie wiem co robic ? pomozcie ?a wibowit od jakiego wieku jest? od roczka?
a co do konkursu to chyba juz nie mam szans :-p:sorry2:
Julkowa widzę że Julek konczy 11 miesięcy. Wszystkiego najlepszego:-);-):tak::-D
rownierz dolaczam sie :tak::tak:
Dziekuję bardzo jejku jeszcze miesiąc i Roczek -przeraża mnie że to tak szybko leci.Nawet nie mam pomysłu jak tą imprezkę urządzić.trzeba będzie założyć nowy wątek i czekać na pomysły.
To ja w takim razie też poprosze o to zaproszenie zaraz wyśle maila.A co mi szkodzi.
Ja tez nie moge w to uwierzyc ze niedawno rodzilam a MOja dzidziulcia ma juz roczek prawie :szok::szok:ale zlecialo a jeszcze 5 i kolejna ciaza :-p:-)syncio :-D:-D

a na impreze rocznioakowa mam juz pomysl :tak:;-)
Buziaczki dla Wszystkich to kiedy urodzil sie Juleczek ??

Moja Amelcia tez sie budzi jeszce w nocy....czasem raz lub dwa...walczylam z tym dajac jej herbatki ale cwaniutka jest i woli cycusia;-) ale jakos to mi nie przeszkadza;-)

Tez podaje cebidon 3 kropelki i 1 krop.wit d3. tak nam zalecil lekarz,jak bylismy ostatnio w Polsce.ZA tydz bedziemy w Łodzi to napewno wybierzemy sie na badania kontrolne z Amelcia....

Moja dzis strasznie marudna,a to napewno wina zebów bo ma napuchniete dziaselka i gryzie wszystko a potem placze....bidulka meczy sie....wstreciuchy nie chca wyjsc :no:

Julkowa- wszystkiego naj naj najlepszego dla Juleczka,buziaki:tak:

Hej Moja Milenka dostaje cebion multi odpowiednią ilość kropelek do wieku, w nim jest już witamina d, tak lekarka kazała.

A wibowit bobas to od 2 lat chyba jest.

Dzisiaj jestem pierwsza
witam serdecznie i slonecznie
Julkowa - tez dlugo bylam z dziecmi sama bez meza i wiem co przezywasz. Nawet teraz jak juz jestesmy wszyscy razem on cale dnie jest w pracy....:crazy:. Teraz wszyscy sa zdziwieni ze Dawid to chce byc tylko ze mna. A co do nocnych pobudek to Dawid tez budzi sie czesto. Prawde mowiac to nie wiem co ile chce cyca. Napewno raz pije z niego tak porzadnie mleko tak kolo 24.00 a pozniej to chce go tylko pocycac i sie przytulic. Jestem tak zmeczona ze zaraz zasypiam.

Buziaczku - ja nie daje Dawidowi witamin. Jak zaczelam podawac mu sztuczne mleko to przestalam podawac wit. D3, Innych witamin nie podaje. Cebion lub Cebion multi jak ma katarek np. teraz. A zreszta nasz lekarz tu w Angli jest przeciwny wszystkiemu dodatkowemu dla dzieci. Nie wiem.... w Polsce pewnie lekarka cos by zalecila.... Ale jak Dawid zajada sie deserkami owocowymi codziennie i jogurtami tez codziennie do tego sztuczne mleko, obiadki i oczywiscie cycus to chyba dostaje duzo roznych witamin???
A co do zakupow, to ja ostatnio zauwazylam ze wole sama z dziecmi pojechac autobusem do sklepu i spokojnie kupic co potrzeba niz jechac z mezem. Ostatnio chlop ma tak zadowolona mine na zakupach jakbym ciagnela go tam za kare:angry:.
Moze przekwita moj malzonek.

A jak sie czuje nasza kolezanka z ospa? Napewno jestes teraz niezwykle atrakcyjna?:-);-):-)

Katrinm - pisz pisz co tam u was, czekam z wielka nieierpliwoscia.

Narazie popijam poranna kawusie i widze ze pogoda dzisiaj bedzie ladna, az milo.

reklama
Witajcie!!!:-)

To ja dzis druga;-)

Jasnina- miło ze o mnie pytasz wiec.....moja choroba powoli znika:tak: tzn czuje sie b.dobrze ale krostki jeszce sa,przysychaja mi i tworza sie małe srtupki,aktualnie wygladam jakbym miala czarne pieprzyki na twarzy:-D i nie tylko...Szkoda tylko ze nie moge sie opalac,a tak chciałam byc opalona na tym weselu:-( jak sie wkurze to polece do solarium:baffled:

Co do wspólnych zakupów to u nas jest to samo czyli masakra:wściekła/y: Isc z moim mezem na zakupy to jest koszmar:tak: ciagle sie niecierpliwi i tylko pyta dlugo jeszce:crazy: Ostatnio robi tak...przed wejsciem do sklepu np.boots pyta mnie....Po co tu wchodzisz?Czy wiesz co kupic?Ok to kupujemy tylko to i to i wychodzimy?......Wkurza sie jak zaczynam cos ogladac i czytac:baffled: o jezuuuuuuu....co ja z nim mam....wole sama z Dzidzą łazic:tak:

Kartin- wklej zdjecie swojego Maluszka...jestem ciekawa jak wyglada:tak:

Buziaczku- mow mow co to za pomysł z impreza na 1 roczek?

Pogoda dzis u nas robi sie przepiekna:tak::-) jest dopero 9 a juz to gorąco:-)
Zycze milego dnia:tak::-)

Dziewczyny moze byśmy przeniosły nasza Liste Lipcoweczek na pierwsza strona,tam na samą gore..zrobiłabym to ale nie wiem jak?:baffled: Troszke nam sie tu bałagan zrobił.....

Do góry