reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
witam tak z samego rana
Szybciutko odpowiem na Wasze pytania, bo zaraz zapomne co mialam napisac i komu
Buziaczku - Gdzie Jasminka zlapala chorobe? Oj trudno powiedziec. Jak byli u nas goscie to pojechala z nimi samochodem na zwiedzanie. W miescie tatus kupil jej loda. Wrocila juz kaszlaca. Wczesniej pytalas skad sie wziela wada wymowy Jasminki. Hmmm logopeda i psycholog nie potrafili mi na to pytanie odpowiedziec. Jasminaka ma DYSLALIE WIELORAKA ZLOZONA. Jak sama szukalam w internecie to doczytalam sie ciekawych rzeczy np. uszkodzenie kory mozgowej:szok: ale to odpada. Ona ma kilka wad nalozonych na siebie np. nie mowi R tylko L, zamiast K i G mowi T, gloske L i T mowi wystawiajac jezyk przed zeby a nie za zeby. O gloskach szumiacych to juz nie wspomne. SZ CZ RZ Z ma wielki problem. Teraz juz nawet ladnie i wyraznie mowi ale mam obawe tez ze to ja znam jej mowe i dlatego wydaje mi sie ze jest lepiej. Mam nadzieje ze jak bedzie wieksza to w koncu zrozumie jak ma jezyk ukladac do KiG.
Zanet - Dawid nic nie dostal na ten kaszel. Lekarz powiedzial ze mu przejdzie .....tak przejdzie przejdzie na oskrzela. W domu robie mu inhalacje z soli fizjologicznej. Noc znowu byla straszna przez ten kaszel.

Teraz pije sobie kawe, Dawid stoi obok mnie a Jasminka jeszcze spi.
Mam dzisiaj plan posprzatac troszke.
Narazie pozdrawiam ide dopic kawe

Iiwka - Najlepiej moze smaruj mu zelikiem a jak nie to dawaj na przemian nurofen z paracetamolem lub ibuprofenem , tylko pamietaj zeby nie dawac ciagle tego samego leku bo przestaje dzialac :crazy::tak:
juz niedlugo przysiega szybko zleci :tak:
a Kacperek cwaniaczek :tak:madry chlopak widzial ze smoczek juz na nic :-Dmoze guma sie zlasowala albo zaczela byc dziwna w smaku a jaki mu kupilas teraz ? ile macie zabkow ???
Buziaczku smaruje mu dziąsełka żelem,ale to już nawet nie pomaga!:crazy::-:)-(
A kupiłam z biedronki bo nawet fajne były i tanie:)
Jęsli chodzi o ząbki to narazie tylko jedyneczki dolne błyszczą się:tak::-D:-D:-D

Hejka dziewczyny :-):-):-):-):-)
Wpadne do was wieczorkiem , bo teraz spadam na spacerek z Blania do sklepu po deserki i napoje dla Dzidzi :tak:
Fajnie ze sie cos ruszylo :-p:-p:-poby tak dalej a gdzie reszta dziewczyn ???
hello Laseczki ....Zebrra, Ewa,Marika, Ankami, Pastela, Julkowa, Saratonie,Nusia,Anka,Zanet ? ??
Piszcie piszcie co ta,m u Was??

Dziękuje za miłe powitanie:-)
Też bardzo mi Was brakowało.:tak::tak:
Grzes zaklimatyzował się w nowym mieszkaniu bardzo szybko:-)Jest zupełnie inaczej niz w miescie...cisza i spokój.Dużo nowych domów sie tu buduje.
Grześ rośnie jak na drozdzach w strasznym tempie:-):-)
Jejku mam Wam tyle do napisania że nie wiem od czego zacząć...:confused::confused:
Muszę znów sie wdrozyć :szok:

Cześć DZiewczyny!
U nas wszystko super,wczoraj byliśmy u lekarki bo Karolince skończyły sie witaminki. Lekarka stwierdziła,że mała bardzo ładnie chodzi i pasowało by żeby chodziła bez pampersa bo one krzywią nóżki. No ale ja sobie nie wyobrażam żeby mała latała z gołą pupą po mieszkaniu i wszystko zasikała. :szok:
Karolince też ząbki dają w kość nie może jeść ani spać,a żele na nią też nie działają:no:
Pozdrawiam Was wszystkie:-)

Witam wszystkich i mamusie od dawna nie zaglądające (w pełni je rozumiejąc)
Ja tylko tak na momencik bo padam Julek spał dzis tylko 30 min i przez to cały dzień marudny.może to przez pogodę.
A do tego sama wszystko musze robić taszcząc przy tym Julka bo nie ma mowy żeby został sam w pokoju nawet jak sie świetnie bawi a zauważy że wyjde od razu ryk.
Jak tam u was mamusie z nocnymi pobudkami?
Ja od jakiegos czasu postanowiłam z tym walczyć i teraz gdy sie budzi daje herbatkę nieraz sie udaje i po tym zasypia.Zdarza się że nie chce herbatki i protestuje kończąc na cycku który jest raczej uspokajaczem pomimo stosowania smoka.
Już sama nie wiem a jak to właściwie jest czy dzieci w tym wieku wymagaja jeszcze nocnego karmienia czy powinny juz raczej przesypiac nocki.Bo u nas zdaża sie że pobudki są co2-3 godz a bywaja dni że tylko 2 przez cała noc i cycek w niektórych przypadkach jest tylko przyzwyczajeniem.

Hejka
[;2376483]Dziękuje za miłe powitanie:-)
Też bardzo mi Was brakowało.:tak::tak:
Grzes zaklimatyzował się w nowym mieszkaniu bardzo szybko:-)Jest zupełnie inaczej niz w miescie...cisza i spokój.Dużo nowych domów sie tu buduje.
Grześ rośnie jak na drozdzach w strasznym tempie:-):-)
Jejku mam Wam tyle do napisania że nie wiem od czego zacząć...:confused::confused:
Muszę znów sie wdrozyć :szok:[/quote]
Blancia tez szybciutko sie zaklimatyzowala w naszym nowym flacie :tak:
koniecznie zagladaj do nas wiecej :tak:i pisz od poczatku noi koniecznnie pokaz Grzesia
Cześć DZiewczyny!
U nas wszystko super,wczoraj byliśmy u lekarki bo Karolince skończyły sie witaminki. Lekarka stwierdziła,że mała bardzo ładnie chodzi i pasowało by żeby chodziła bez pampersa bo one krzywią nóżki. No ale ja sobie nie wyobrażam żeby mała latała z gołą pupą po mieszkaniu i wszystko zasikała. :szok:
Karolince też ząbki dają w kość nie może jeść ani spać,a żele na nią też nie działają:no:
Pozdrawiam Was wszystkie:-)
A jakie witaminki jej podajesz?
ja tez chcialabym puszczac mala bez pampersa bo sie wygodniej smiga ale ona strasznie sika jak tyylko nie ma pampersa :dry::sorry2:i co tu zrobic?
zycze szybkiego wykielkowania zabkow :tak:;-)

Dziewczyny słyszałyście może o takim konkursie,w którym można wygrać 5000 fajnych kosmetyków i jeszcze próbki? Jak chcecie zaproszenie do niego to piszcie do mnie na maila arzana@op.pl lub arzana@wp.pl
poprosze wpisac mnie do tego konkursu :-);-)a jakich kosmetykow?a co trzeba zrobic? prosze o wiecej informacji :rofl2:

Blania spi a ja czekam na Mezulka z chlodnym piwkiem :-) wczesniej strzele sobie kompielke pomaluje pazurki :-pi przed tv :blink::happy: zycze milego weekendu wszystkim:blink::-)

reklama
Julkowa u nas jest dokładnie tak samo z pobudkami. Czasem pobudka co 2 godz. a raz ała się obudziła dopiero o 3. Tylko że jej nie da się oszukać niczym tylko cyc. Właśnie mi zasnęła więc zaraz zmykam. Pa:-)

Do góry