reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witajcie.
Siedzę i zasypiam.:baffled: Grześ w nocy budził się 3-4 razy (nie pamiętam ile dokładnie) i wstał przed 7. Koło 9 go uśpiłam, ale pospał pół godzinki i znów łobuzuje.
Och, a ja bym sobie pospała....

Iiwka my włosków nie obcinaliśmy, bo nie ma za bardzo co.
A co do przesądu, to słyszałam, że się skraca ale rozum.:confused:

Grześ też lubi się kąpać,ale ostatnio jego kąpiele są króciutkie, ze wzgdlędu na jego stan zdrowia.

asiulinko - współczuję nocki, wiem co przeszłaś bo wczoraj miałam chyba troszkę lepiej. Mój ból głowy od popołudnia i całą noc i do tego pobudki Dawida z częstotliwością co 15 minut. Rano bolały mnie powieki.....

Zasypianie mojego "Gangreniaka" zaczyna spędzać mi sen z powiek. W wózku to zasypia tylko w domu. Na dłuższe spacery zabieram go w nosidełku i wtedy przyśnie troszkę, w wózku rzuca się i wydziera jak tylko zrobi się śpiący. Zachowuje się tak jakby siedział na pineskach. Chyba czas się poważnie zająć tym Kawalerem!:tak:

Witam Dziewczyny ja tak na chwilke mala buszowala od 8 i zasnela teraz na chwilke , a ja zmyakam sprzatac lazienke i myc podloge poki spi :sorry2:

Jasmina, Asiulinka - Wspolczuje, Kochane oby wszystko wrocilo do normy i maluszki byly zdrowe , zycze tego z calego serduszka wiem co to znaczy katarek :crazy: meczy strasznie.
Iwka - Ja nie obcinam mojej ksieznej pannie bo ma ich,nie za duzo..:rofl2: a po za tym chce zeby miala dlugie wloski :tak:;-) bym mogla robic jej warkoczyki, przeplatanki, i wiazac kucyczki ze spineczkami moje marzenie :-D:-D:-D:-D
Niusia- Mnie tez sie juz pomysly skonczyly :dry::dry: juz mam dosc stania w kuchni i gotowania , bo ciagle to samo gotuje brak pomyslow mnie wykancza :szok::-pszkoda ze to nie jest obowiazkiem facetow :tak::tak:

pozdrawiam wpadne poznej bo teraz zmykam sprzatac lazienke i doprowadzic sie do stanu , bo Tescie wpadna do nas :-p

Buziczku super! Gratulujemy Blani i przesyłamy duzego buziaka Jeszcze trochę i będzie biegała.:tak:

A Grześ dziś strasznie marudny był.:baffled: Ale za to doskonali sztukę przechodzienia ze stania do siedzenia.:-) Do tej pory jak się zmęczył staniem,to zaczynał marudzić, ale jak go sadzałam to i tak miał pretensje. :eek: A teraz powoli nad wszystkim panuje.;-):-D

Asiulinka - Super ze maly zacheca sie powoli do siadania :tak::tak:
A jak z raczkowaniem ?? Puszcza sie jak staje czy nie ??

U Nas dzis swietnie obiadek mala zjadla i jogurcik otwierala szeroko dziubka :tak::-)

Dziewczyny macie tak ze nie chce wam sie jesc ? Jecie tylko by nie umrzec ??
Bo ja tak wlasnie zyje :rofl2:

Buziaczku Grześ raczkuje już jakieś pół miesiąca.Coraz lepiej sobie radzi. A tak w ogóle najpierw stanął, a po paru dniach zrobił pierwsze raczki.:-)
A jak stoi, to trzyma się przynajmniej jedną rączką.:tak:

A jeśli mnie, ja ja muszę jeść...:dry: Przed chwilą musiałam zrobić sobie kromeczki, bo aż mnie skręcało. Zresztą chyba będę musiała sobie dorobić, bo nadal czuję głód.:baffled: A potem się dziwię, że wskazówka na wadze unosi się w górę.:wściekła/y: No ale jak skończę karmić to się wezmę za siebie (na szczęście nie ma tego za dużo -na razie;-)).:tak:

asiulinko - współczuję nocki, wiem co przeszłaś bo wczoraj miałam chyba troszkę lepiej. Mój ból głowy od popołudnia i całą noc i do tego pobudki Dawida z częstotliwością co 15 minut. Rano bolały mnie powieki.....

Zasypianie mojego "Gangreniaka" zaczyna spędzać mi sen z powiek. W wózku to zasypia tylko w domu. Na dłuższe spacery zabieram go w nosidełku i wtedy przyśnie troszkę, w wózku rzuca się i wydziera jak tylko zrobi się śpiący. Zachowuje się tak jakby siedział na pineskach. Chyba czas się poważnie zająć tym Kawalerem!:tak:
U nas to samo z zasypianiem szczególnie w dzień no i wieczorkiem,wygina się jak paragraf krzycząc na cały dom,często kładę go na siłę bo już widzę po nim że zmęczony.Dzieci maja teraz tyle ciekawych zajęć i spraw:-) że szkoda im tracić czasu na spanie.Ja to tak odbieram,bo juz nie wiem jak to wytłumaczyć.Na spacerkach owszem zasypia ale to tez nie jest fajne bo wychodzimy w ciągu dnia często(jeśli pogoda dopisuje)i za kazdym razem kończy się drzemką co powoduje problem se spaniem w nocy(chęc do zabawy np.o 2 w nocy)Tak więc to wszystko nie jest takie proste staram się we wszelki sposób aby nie zasypiał na spacerach ale on zasnie nawet na siedząco co nigdy nie zdarzy mu się w domu.

reklama
Witam w sloneczny poranek!

Buziaczku, mi tez nie chce sie nic jesc, moj M to az sie zlosci. Potrafie byc na paru kanapkach przez caly dzien:-( mialam sobie wprowadzic diete na przytycie o ktorej juz pisalam wczesniej ale jakos nie moge sie przemoc do jedzenia(a powinnam) bo robi sie cieplo i jak ja zaloze spodniczke:no::no:przeciez nie pokaze moich patykow:-D

Do góry