reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Mój synek właściwie siada już sam. Czasami zdarzy mu się polecieć na brzuszek bo jak na boczek to się opiera. A co do nocnika to w niedzielę o tym pomyślałam,ale nie będę go narazie kupować. Może za jakiś miesiąc albo dwa.

Buziaczek-tak to już jest. Nam pozostaje tylko czekać:) ;-):tak: Ja nadal czekam na ząbki małego.

reklama
Chcę wam powiedziec, że mama moja uparła się ze jak tylko Igorek bedzie siedzial to mam go uczyc siadac na nocniczek. Bo jej dzieci to jak mialy roczek to zadne w pieluchy nie robilo. No to kupilismy nocniczek i jak zobaczę ze Igorek zaczyna stękac to sadzam go na nocniczek i wyobraźcie sobie ze o tygodnia moze tylko raz nie zrobil kupki do nocniczka. Wogóle lubi jak go sadzam i razem z nim stękam. On robi raz dziennie, takze jest w miarę latwo upilnowac.
No to taka nowosc u nas zawitała:-)
/quote]
no to gratulację, ja też słyszałam że można uczyć siedzące dziecko załatwiania się do nocnika...znam tylko jeden przypadek, kumpeli szwagierki córka.nie znosiła pieluch...jeszcze nie chodziła a potrafiła "po swojemu" wołać że chce siusiu.
Życzę powodzenia i wytrwałości w nauce.My na razie o nocniku nie myślimy.

Buziaczku nie wzoruj się na kimś, Blanka nie musi siedzieć bo siedzą inne dzieci..mój Sławek tez jeszcze nie siedzi.Ma na to jeszcze czas,z drugiej strony fajnie patrzeć że inne dzieciaki się tak rozwijają człowiek też by chciał..ale nic na siłę.

hej dziewczyny,

Marta kojec bombowy, tez by nam się przydal taki:-)

Buziaczek wszystko w swoim czasie z siedzeniem, nie martw się Mała zaraz tez będzie pewnie siedziala.;-)

Chcę wam powiedziec, że mama moja uparła się ze jak tylko Igorek bedzie siedzial to mam go uczyc siadac na nocniczek. Bo jej dzieci to jak mialy roczek to zadne w pieluchy nie robilo. No to kupilismy nocniczek i jak zobaczę ze Igorek zaczyna stękac to sadzam go na nocniczek i wyobraźcie sobie ze o tygodnia moze tylko raz nie zrobil kupki do nocniczka. Wogóle lubi jak go sadzam i razem z nim stękam. On robi raz dziennie, takze jest w miarę latwo upilnowac.
No to taka nowosc u nas zawitała:-)

Niestety jutro jedziemy do alergologa bo chyba Igorek ma skazę białkową i muszę to potwierdzic:-(. Zdam relację z wizyty jutro.

pozdrawiam pa
emi gratuluję postępów Igorka:-)Nie przypuszczałam że dziecko 6 miesięczne możę już na nocniku samo siedzieć:tak::tak:

Dzięki dziewczyny za gratulacje dla Igorka. Sama mu gratuluję i mam nadzieję ze uda mi się go nauczyc wolac na kupkę ale to jeszcze troszkę. Wiem ze jak tylko zobaczę, ze mu cos nie pasuje na tym nocniku to napewno na siłę nie będe go sadzac. Mamy jeszcze kupe czasu na to by na stale tam siadał. Będe wam pisac o postępach na bieżąco.:-);-)

Bylismy dzisiaj u alergologa no i okazalo się ze Igorek ma alergię na białko. Lekarz nic nowego mi nie powiedziala, jedynie pocieszyla ze jest to bardzo lekka alergia.
Muszę byc na scisłej diecie bezmlecznej i obserwowac. Nie dawac mu oczywiscie zadnych kaszek na mleku, zupek z pomidorami i cielęciną.
Ja i tak nie pilam od urodzenia Igorka mleka ale chociaz jakies ciastko zjadlam a teraz zero nic a nic. Ciężkie te zycie mamusiów:-)

Dzięki dziewczyny za gratulacje dla Igorka. Sama mu gratuluję i mam nadzieję ze uda mi się go nauczyc wolac na kupkę ale to jeszcze troszkę. Wiem ze jak tylko zobaczę, ze mu cos nie pasuje na tym nocniku to napewno na siłę nie będe go sadzac. Mamy jeszcze kupe czasu na to by na stale tam siadał. Będe wam pisac o postępach na bieżąco.:-);-)

Bylismy dzisiaj u alergologa no i okazalo się ze Igorek ma alergię na białko. Lekarz nic nowego mi nie powiedziala, jedynie pocieszyla ze jest to bardzo lekka alergia.
Muszę byc na scisłej diecie bezmlecznej i obserwowac. Nie dawac mu oczywiscie zadnych kaszek na mleku, zupek z pomidorami i cielęciną.
Ja i tak nie pilam od urodzenia Igorka mleka ale chociaz jakies ciastko zjadlam a teraz zero nic a nic. Ciężkie te zycie mamusiów:-)

Emi7 współczuję. Ale jeśli to lekka alergia to mu szybko powinno minąć. Trzeba być dobrej myśli;-)

Wklej nam zdjecie Igorrka jak siedzi na nocniczku :tak:
Wspolczuje alergii, zycze by szybko minela;-)

reklama
Buziaczku nie wzoruj się na kimś, Blanka nie musi siedzieć bo siedzą inne dzieci..mój Sławek tez jeszcze nie siedzi.Ma na to jeszcze czas,z drugiej strony fajnie patrzeć że inne dzieciaki się tak rozwijają człowiek też by chciał..ale nic na siłę.
Mariczko nie wzoruje sie ....ale zazdroszcze Dziewczynom ze ich maluchy tak duzo potrafia , ale wiem ze przyjdzie i czas na Nasze Malenstwa:tak:;-) A macie juz jakiegos zabka ?? U nas cisza :-:)-(

Mam pytanie czy Wasze Maluszki raczkuja do tylu ? Bo Moja mala zadziera nozki i na kolankach sie odpycha ale do tylu lub na boki-skreca hehe, a czasem kolysze sie do przodu i do tylu :p

Do góry