reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Mia buziaki dla Lucji.
Buziaczku zdrowka zycze, kurujcie sie.

A wracajac do lotu samolotem, to moze chodzilo o problem przy przelykaniu sliny podczas zmiany cisnien.
Ale skoro piszecie ze ok, to ok.

Anka paszport dla malej robilas w PL, czy w ambasadzie? Pytam bo szybko dostalas, ja jakbym chciala robic przez ambasade w UK to mialabym dopiero po nowym roku.

Zmykam spac, papa, spokojnej nocy wszystkim mamuskom zycze.

reklama
:-) Dziękujemy :-) za :-) życzonka :-) !
Suwaczka nie mam z prostej przyczyny:
firsto;-): jak to na babke przystało(a raczej na dwie, bo i Łucja też się liczy!) nie mogę zdecydować się na jeden suwaczek ;-)
secondo;-): zazwyczaj jak zaczynam je przeglądać to Lu się budzi
tak więc..może teraz mi sie uda, bo !UWAGA! Lulcia dała się nabrać na butelkę:-) Jestem z niej dumna:-) Aczkolwiek żeby to sie udało musiałam kupić już 3 rodzaj butelki Timmy cośtam;-)
Ale działa!(przynajmniej na razie!) i zamiast przy cyculku Mała przycięła komarka przy butli:-D

Witam
dawno nie zaglądałam...
Witam przedewszystkim wszystkie nowe mamy;-);-)

Mia- buzaiaczki dla malutkiej:-);-) i moje pytanko :confused::confused: gdzie ty wyczytałaś o tej wadzie wzroku???wydaje mi się to totalną głupota,mój Krzyś jest z lipca 2001 i nie ma nic z oczkami i nie tylko on,z takich opowieści słyszałam też że dzieci urodzone latem( czyli poczęte październik - grudzień) są mądrzejsze:sorry2::sorry2::sorry2:bo plemniki lepsze bo zmrożone;-)

Mia, pewnie chodzi Ci o Tommee Tippee - ja też używam ich butelki, poza tym smoczków, gryzaczka i łyżeczek. Bardzo fajny asortyment ma ta firma.

a właśnie nie wiem gdzie wyczytałam o tym wzroku. Ale to dopiero jak malństwa będą miały ze 25 lat może to się uaktywnić.Albo nawet później. A to z tą mądrością to całkiem możliwe patrząc po Lulci..Za mądre to dsziecie i w konia się nie da robić;-)

Ankami,
A cd.Tomme bla bla bla(nie mogę tej nazwy ciągle zapamiętać:-p Najważniejsze,że \chyba\ działa:-)) to czy:-) używasz smoczków tych co tak się mega wciągają i wyciagają? Czy tych zwyczajnych? Jestem ciekawa czy działają i czy są faktycznie takie dobre.Moja Lula zwykłego nie chce ale jak tamte są gut to może się skuszę.Chociaż jak już z butli ciągnie to nie wiem czy smoka jej podawać.W końcu nie jest on tak uwalniający jak picie nie z cycolków:-);-)

Witam
Nusiu ja robilam w ambasadzie w Koloni tam wydaja na miejscu.
dzis bylo sprzatanko, spacerek, zkupy dla Laury i teraz czeklam na Mojego z kloacja bo grzebie przy samochodzie:tak:
Mia tak jak kazda kobieta, ciezko sie na cos zdecydowac:-D mam nadzieje ze wkoncu Ci sie uda

Witam Dziewczyny ja wpadlam na chwilke, ciagle was podczytuje jak sie pojawi cos nowego ale odpisac MI jest sie ciezko zabrac - brak czasu, cale dnie poswiecam swojemu skarbowi. Nie daje Mi odejsc do Siebie na chwilke.Teraz akurat chwilowo zajela sie pisatka i ssie sobie je i paluszki wklada do buziuni, taka smieszna i kochana.Dzis na buzi wywoluje u Mnie usmiech od ucha do ucha - utrzymuje glowke juz ponad 2 min ciagle w gorze i robi wielki minki, z oczkami wypuklymi dziwiac sie kolorom, ksztaltom i wszystkiemu co jest inne. Strasznie nie lubi lezec-ogromny placz, woli byc juz na brzuszku ale tez co za duzo to nie zdrowo i sie denerwuje.:tak: Ogromnie jej sie spodobalo bycie na raczka-ale nie u kazdego, w pozycji pionowej i buzia do wszystkich, wtedy moze wszystko obserwowac, lezenie na boczku na moich raczkach. i tupanie po Moim brzuszku jak ja podniose..zimnymi nozkami:-D:-D Usmiecha sie juz na moj widok rozpoznaje, zapamietuje glosy, bardzo lubi rozmawiac ze mna i do zabaweczek. Nocki przesypia Mi roznie ale jak ja poloze o 20 to do 3 napewno pospi chyba ze malo zje wieczorem.:sorry2:to mam pobudki o 3,5,6lub 7 i o 8 juz szarzuje budzac caly dom :D

Katarek nadal sie utrzymuje jest okrpny placz jak jej wyciagam i zapuszczam sol morska.
Ja czuje sie juz lepiej.Chodze na college - jest swietnie bardzo Mi sie podoba , i samopoczucie o wiele lepsze nie wiedzialm ze szkola moze tak poprawiac humorek. Szkoda tylko ze 2 razy w tygodniu , no ale moze w nastepnym roku uda sie na dluzej na 5 dni w tygodniu.:):):

ok mykam polozyc Blaneczke spac.

smoczek - Blani przyjeciel:-D:-D ma 2 rozowy i pomaranczowy kwiatek
butelka - tommee tippee, avent spisuja sie jak najbardziej , ale podaje jej w avencie bo ma smoczek 2 a w tommee tippee ma 1 i wolniej jej leci to w tym podaje herbate.
na poczatku nie chce ale jak zalapie to ciagnie - przytulam ja jak do cycusia i mowie cysi cysi i ciagnie .
piers- woli piers niz butelke , ale to i to sie spisuje nie jest raczej wybredna.
samolot- nie wiem nie latalam z takim maluszkiem :no:

Blanie karmie piersia i modyfikowany i dopajam herbatka. mozna karmic tym i tym sposobm prawda ?? modyfikowane bo chodze na college i mieszam ze swoim lub podaje czyste zalezy zy cios wyciagne z piersi, ale pokarm mi nie zanika.

reklama
Aha a jak Aniu sie spisuje mleczko? Blanca wiecej wypije z butli niz z cyca, jestem pewna juz to zauwazylam np. jak odciagne i jej podam to z butli wiecej niz z cyca ale w nocy to tylko cyc moze raz zrobilam tylko butle.
bedzie brakowalo cysia jak zniknie pokarm , a jak w nocy ? ciezko wstawac :D:sorry2:

Do góry