reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam.

Aniu to szybciutko u Was.

Mam pytanko, czy z 2,5 miesiecznym dzieckiem mozna juz chodzic na basen?

Z gory dzieki za odp.

Teraz zmykam na zakupki, musze uzupelnic braki w lodowce:tak:

reklama
Buziaczku uwielbia:-D moze nawet pol godziny sie pluskac. Teraz musimy zamowic wanienke z PL bo tam sa duze, a tu tylko jest jeden rozmiar, no i robi sie juz troche ciasna dla niego:tak:

My juz po zakupkach, kupilismy malemu troche ciuszkow. Teraz kolacyjka z mezusiem i jakis filmik.

Milego sobotniego wieczorku kobitki:tak:

HIGH!
Muszę się pochwalić jakie Lu robi postępy..Potrafi ładnie trzymać główkę i sobie nią obracać tto w prawo to w lewo. Łapie rączkami wszystko co popadnie(choć nie zawsze tak chce;-)) i bardzo dużo gada:-)
Teraz trochę mniej fajne info:
smoka z Tommy Tippy(?)nie chce mimo tego,że to jest ten "na wypasie" co się wciąga i wyciąga.I tu niestety żałuję tych jej łapanek..Poprostu trzyma go i się ze mną potrafi jakby siłować,że nawet w okolice jej buźki nie mogę go zbliżyć:dry: Nie wiem czy dalej próbować ze smokami czy nie.Tak generalnie myślę,że by to jej ułatwiło zasypianie bez cyculka.Tylko,że mam wrażenie iż woli pomęczyć się i zasnąć bez niż bez męczarni mieć coś tak okropnego w buzi jak "smok";-)

Witam.
Niusia -u nas na basenie organizowane są zajęcia dla dzieciaczków od 3 miesięcy.

Buziaczku -co do karmienia piersią i równolegle butelką -możesz śmiało. -Ja tak karmiłam (co prawda byłam zmuszona, bo nie miałam wystarczająco pokarmu). A w nocy chyba wygodniejszy jest cycuszek -bo jest gotowy. A żeby pokarm nie zanikł, to musisz jak najczęściej przystawiać Blaneczke, bo nic (ani nikt ;-)) nie ściągnie tak jak dzieciaczek.

Ja nie mogę narzekać na mojego synka, jeśli chodzi o spanie w nocy. -karmię go ok. 20, potem dokarmiam go jak się kładę spać (zwykle koło 23-24), a potem ochotę na małe "co nieco" ma zwykle około 5. Budzi się zazwyczaj po 8.
W zeszłym tygodniu byliśmy na bioderkach -wszystko w porządku i u kardiologa -tu prawie dobrze (następna wizyta za 3 miesiące). A w tym tygodniu czeka nas wizyta poradni rehabilitacyjnej.

Ello
kobietki ja sie na jakis czas z Wami zegnam bo jutro wyjezdzamy do Polski na ok.tydzien.
Nusiu na basenik owszem ze mozesz isc
Buziaczku mleczko rewelacyjnie spasowalo Laurze skoro wytrzyma 6-8h bez butelki w nocy to znaczy ze jest cool
Asiulinka fajnie ze malenstwo dobrze sie rozwija ja jutro ide na usg bioderek
Jak wroce odezwe sie a teraz papatki i buziaczki dla malenstw

Witam Witam!!
Tup tup tup. jak sie macie? U Nas glosno od paru dni Blanka krzyczy ciagle spodobalo jej sie wycie i krzyczenie..he he jest taka glosna ze juz czasem mnie uszy bola :laugh2: z rana zawsze zaczyna koncert od 9 do 11 budzi caly dom. mam nadzieje ze to jej minie niedlugo :-p:confused::sorry2:
Aniu - milego pobytu w Pl.

Mia - u nas w końcu się ze smoczkiem udało ( tzn ze smoczkiem butelkowym, bo ze zwykłym "ciumkaczem" nie było problemu). Tyle, ze trzeba było wielu prób i cierpliwości. Zycze powodzenia

Niusia - ja bym na basen jeszcze nie szła, ale to idnywidualna decyzja. Z Wojtekim chodzimy od kiedy ukończył 4 miesiąc.Zwróć tylko uwagę na to czy jest w basenie woda chlorowana czy ozonowana, jaka jest temperatura wody, no i jeszcze jak długo chcesz byc z dzieckiem w wodzie. Sprawdź, też jeśli możesz jaka jest temperatura w szatni. Po wyjściu z wody i dojściu do sztani może być zimno.

Niusia - ja bym na basen jeszcze nie szła, ale to idnywidualna decyzja. Z Wojtekim chodzimy od kiedy ukończył 4 miesiąc.Zwróć tylko uwagę na to czy jest w basenie woda chlorowana czy ozonowana, jaka jest temperatura wody, no i jeszcze jak długo chcesz byc z dzieckiem w wodzie. Sprawdź, też jeśli możesz jaka jest temperatura w szatni. Po wyjściu z wody i dojściu do sztani może być zimno.
a jaka jest lepsza woda?temperatura wody musi byc taka jak podczas kapieli??jak dlugo mozna byc z dzieckiem w wodzie? podziel sie z Nami informacjami Ritko jesli mozesz bede wdzieczna , nie wiedzialam ze az tyle rzeczy jest waznych??:sorry2::zawstydzona/y::szok: a sa specjalne oddzielne brodziki czy nie??

reklama
hello!
Ja wiem,że najlepsza woda to ozonowana, ale jest mało basenów z taka wodą:-( I na początek najlepiej ze 30 minut być max żeby dziecko sie oswoiło i takie tam. Z czasem pluskanki można zwiększyć do 45min:-)
Moja Lu też ma bioderka pierwsza klasa:-)

Do góry