reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witam Cię Mia26! :-)
Właśnie dojadam śniadanko. Krzysio smacznie śpi. Jak mężuś wróci z robotki to wybieram się na basen. Dziewczyny czy was też boli kręgosłup? Kieruję to pytanie do mam karmiących piersią, bo myślę, że moje dolegliwości są z tym związane. Nawet jak karmię na leżąco w nocy to ledwo się zwlekam z łóżka by wziąć Małego albo go odłożyć. :-(Niby pozycje do karmienia mam ok (tak twierdzi położna) i staram się ze wszechmiar aby było mi wygodnie ale jednak plecy bardzo mi doskwierają.
Dobrze,że basen trochę pomaga.
Miłego dzionka wszystkim :-).

Witaj Mia, napisz cos o sobie.

Dzis zaskoczyl mnie moj syneczek -spal ponad 5 godz!!:szok: I nie mam nic przeciwko, aby powtarzal to czesciej, nawet co noc!;-):tak::-)

Kasiulec mnie tez raczej nie bola plecy, czesem sie zdarza, ale to chyba normalne.

A co do lewo-/praworecznosci jest jeszcze za wczesnie, aby stwierdzic czy dziecko bedzie leworeczne. -Okreslic to mozna (jak sie nie myle) kolo trzecich urodzin szkraba.

Moj Grzesio chyba nie lubi smoczkow. Probowalam juz siliknowego anatymicznego, silikonowego plaskiego, a ostatnio kupilam kauczukowy i tez wypluwa...
Maciek tez nie preferowal smoczkow (paluszkow na szczescie tez nie).

reklama
I jeszcze miałam Was zapytac o wysypki. Julka jakieś 4 tyg temu dostała wysypke na buzi. Takie drobne czerwone krosteczki, niektóre z białą końcówką. Potem te krosty sie jakby zasuszyły. Teraz ma policzki i uszka całe chropowate, przez te suche krosteczki. Pediatra kazała tylko natłuszczać skóre linomagiem. I tak robię, ale poprawy nie ma. Od 2 tyg nie jem nabiału ale nic nie pomogło Na dworze jest zawsze lepiej, mniej je widać.Ale sa dni kiedy krosty robia się znowu czerwone. Nie wiem od czego to może być. Macie jakies sugestie?

Rito czytając to co napisałaś mam wrażenie, że piszesz o moim Kubusiu. Objawy były identyczne WSZYSTKIE. Lekarz też zalecił mi linomag, który nic nie pomógł więc odstawiłam i po umyciu (tylko wodą) smaruję buźkę Bepanthen maść. Po 4 dniach stosowania po krostkach nie było śladu, ale oczywiście też jestem na diecie-bez nabiału (oczywiście ani pieczywa z dodatkiem mleka, ani słodyczy, nawet zupa bez śmietany) bez jajek (i wyrobów z ich dodatkiem). Od początku nie jem też ryb, orzechów, pomidorów. Z owoców tylko banany+ ostatnio maliny i rodzynki. Warzywa to na okrągło ziemniaki, marchew, buraki, cukinia, ogórki. No i kasze wszelakie dodaję do każdej zupy.

Do góry