Margolis
Wrześniowe mamy'06
Może kogoś zainteresuje
Super zestaw Avent! Gigant! (246253910) - Aukcje internetowe Allegro
Super zestaw Avent! Gigant! (246253910) - Aukcje internetowe Allegro
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz racje Aniu to bardzo dobrze wplywa na prace jelit i miesni karku,troszke sie posiluje , zmeczy sie ale potem lepiej sie czuje , Moja Blanka tez nie ma kolek.od urodzenia klade na brzuszku, powinnas dziennie klasc dziecko na brzuszku zeby cwiczylo miesnie.Laura tez czasami poplakuje ale przeciez to dla jej dobra ja klade.Podobno dobrze tez to dziala na prace jelit i dziecko nie ma kolek-Laura ich nie ma.
Jedna piers MI produkuje wiecej mleka a druga znacznie mniej, ze z Niej Blania sie nie najada i poprawia druga.Takze nie moge sciagac z jednej a z drgiej nakarmic Blanki:-no:Niby poprawia ten prysznic cos ale nie zawsze...Dzieki za pomysly.buziaczku- pomysły na lepsze siąganie jakie przychodzą mi do głowy to:
- laktator elektryczny
- ściąganie podczas karmienia z drugiej piersi
- ciepły kompres/ prysznic przez ściąganiem
Można oczywiście połączyć to wszystko razem. Zyczę powodzenia
Tak jak napisalam wyzej nie moge sciagac tak jak Ty , niestety jedna piers przestaje chyba produkowac mleczko a druga produkuje ale malo- Blania sie najje ale nie wystarczy by sciaganac na pozniej .:-( Jak patrze na Blanie to czasem mam tak ze bedzie lecialo a czasem musze ja przystawic bym poczula jak ssie i dopiero mleko leci po 2 minutach a wtedy Blania je zjada i tak w kolko ...:--confused:Buziaczku spróbuj ściągać w tym czasie jak karmisz małą z drugiej piersi. U mnie tylko wtedy udaje się coś ściągnąć ok 50 ml z jednej. Jak ściągałam podczas snu Krzysia to też nic nie leciało, nawet jak na niego patrzyłam .
Ja ściągam w czasie dwóch karmień albo trzech i mam zapas na kilka godzin kiedy śmigam na basen a mały zostaje z tatą/
Powodzenia :-)
Smoczus zostal zakupiony w Uk , w tesco :-) byly dwa kolorki w zestawie koncowke ma anatomiczna Ja mam teraz problem z butelka mala woli cycka niz butle. a jak jej podaje modyfikowane zmieszane z moim to tylko przez butle...ale nie bardzo ssie wypluwaBuziaczku ja czasem tez mam z tym problem ale tylko na poczatku sciaganie.U mnie dziala masaz piersi z ciepla woda,wskakuje pod prysnic i masuje okreznymi ruchami w kierunku brodawki,-sprobuj moze zadziala.
a tak przy okazji mam pytanko gdzie kupiliscie Blaneczce smoka,w polsce czy w uk? bardzo mi sie podoba...i jaka ma koncowke?
Niedawno mialam problem z Amelka bo zaczelam podawac jej smoka i herbatki z koprem...no i mala nie chciala za zadne skarby mojego cyca,bylam w szoku nie wiedzialam o co chodzi,walczylam z nia pol dnia by wieła cycusia a ona nie-tylko butelka.Poryczalam sie...czulam sie jakas odrzucona,myslalam ze to juz koniec karmienia piersia(i to po takich meczarniach zaraz po porodzie gdy mleka jeszcze nie malam w piersiach a Mala głodna ciagła a tam nic...) Na szcescie pod wieczor przeszlo jej i wszystko wrocilo do nomy.Znowu polubila mojego cycusia
bede probowac Aniu inne mleczka mam nadzieje ze jakies jej posmakuje.Buziaczku moze wyprobuj inne mleko, to moze bnyz za tluste i daletgo wymiotuje i sie prezy.Trzymam kciuki
Tommee Tippee -reczny, chyba sie zaliczam do tych Mamus co piszesz...Buziaczku- jaki uzywasz laktator? Ja jak Maciek byl niemowlaczkiem, tez musialam odciagac (chodzilam na studia), kupilismy jakis, ale tez mi nie lecialo za bardzo. Dopiero szwagierka mi polecila taki najtanszy, z apteki (jaki chyba nasze mamy jeszcze uzywaly). Nazywa sie SANITY. Mozesz tez byc w grupie kobiet, ktore za nic nie sciagna pokarmu-dzieciaczek nie ma z tym problemu, a laktator "nie umie" wyciagnac mleczka z cycusia.
Mysle mysle ..ale nic z tego nie wynika, Poprostu bez Blani nie idzie nic szokhej!
To i tak masz ładni,że Balnia je z butli;-) Ja na razie jak juz pisałam uczę Lulę picia i jakoś raz dziennie da się wrobić w odrobine butelkowego mleczka;-) Ja to zazwyczaj robie tak,że przez jakieś dwa karmienia staram się używać tylko jednej piersi i wtedy mam co ściagać z drugiej..
Ale czasem zanim ściągnę też muszę sie naćwiczyć.A podobno trzeba myśleć o karmieniu to podobno też jaakoś wspomaga wylot;-) pokarmu.
pozdrowionka i powodzenia:-)