reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Sensi Twój Kuba jest uroczy :tak:
Współczuję Ci tych ograniczeń w diecie. Ale czego się nie robi dla dzieciaków, prawda? Ja karmie piersią ale oprócz mleka jem wszystko. Noooo może jeszcze nie jadam wzdymaczy :-D to w takim razie też się trochę ograniczam, ale za to objadam się czekoladą, pomidorami, rybami i jajkiem też nie wzgardzę:-D:-D:-D
Muszę się jednak przyznać, że taką dietę mam odkąd Krzyś zaczął przyjmować regularnie Debradit czyli jakieś 2 tyg. Wcześniej też bardzo uważałam bo miał problemy z brzusiem. Teraz jest duuuużo lepiej :-)

reklama
Rita i Sensi u mnie to samo...juz pisalam pare tyg temu.Amelka miala krostki na calej buzce i uszkach po jakims czasie troche zeszły ale nadal bylo je widac dopiero pod swiatlo i w dotyku strasznie sucha.Obecnie kapie i smaruje w Oilatum i jestem bardzo zadowolona,krostek juz nie ma a roznice bylo widac juz po dwoch dniach.Znowu teraz zaczyna dziac sie to samo tylko ze na nozkach,raczkach i brzuszku ale mysle ze tym razem to wina proszku do prania...
Tez jestem na diecie...zero nabialu,slodyczy,cytusow i wszystkiego co moze uczulac.najbardziej mi zal mleka i jego przetworow-strasznie uwielbiam,chyba zaczne wprowadzac powoli...

Hello once again;-)
Ankami! Mój pierwszy termin był na 5 lipca, ale to była jakas pomyłka,bo Łucyjka narodziła się 26;-) Także byłyby prawie równodniczkami:-p
Lulka jest moją pierwszą córeńką i w ogóle pierwszym dzieciątkiem. Mała zdecydowanie toleruje tylko naturę i tak zamiast smoczka woli cycusia lub swoje piąstki. Właśnie jesteśmy na etapie nauki picia mleczka mamy z butelki,bo niebawem zaczynają mi się zajęcia na Poznańskim AWFie i niestety będę musiała trochę tam potęsknić za Lulcią:-(...
A są tu mamy z Poznania?!
Pozdrówki piękne; dzięki za słoneczne powitanie:blink:!!!

Ankami - ja też mam nadzieję, ze to jednak trądzik noworodkowy a nie rumień. Dziś w przychodni z Julką nie byłam bo było tyle dzieci chorych, ze zdrowych nie przyjmowali. A miałam w planie wypytać dokładnie o tą wysypkę, bo ostatnio pediatra jakos tak na syzbcika nas załatwiła.

Kasiulec-oj mnie też plecy bolą. Zwłaszcza jak zasnę przy karmieniu i śpię w takiej niewygodniej pozycji. Niby staram sie ułożyć jak najlepiej, ale to i tak jest jak dla mnie wymuszona pozycja ciala. I rano wstaje strasznie połamana. A do tego dochodzi nachylanie się przy przewijaniu, kąpieli, no i jeszcze Wojtek który też swoje wazy a czasem go jednka podnoszę. I ból kręgosłupa gotowy:-(

Sensi
, agaa321- ja używałam bephanten zamin poszłam do pediatry ale po jakimś tygodniu stosowania, nie było specjalnej poprawy. Ten linomag choć działa bardzo powoli to chyba u nas skutkuje lepiej niż bephanten.W oilatum cały czas kąpię A co do diety to nie jadłam nabiału ani żadnych jego przetworów, cytrusów i czekolady. Od wczoraj zaczęłam wprowadzac do swojej diety nabiał. na razie delikatnie, torchę mleczka do kawy. Pogorszenia nie widzę.

Mia26 - witam. A i owszem sa mamy z Poznania, np ja:tak:

Witam,
dlugo mnie tu nie bylo bo spedzalam weekend w Polsce:-).
Duzo nadrukowalyscie i milo bylo mi poczytac.Co do pieluch to ja uzywam tylko pampersow obecnie 3, no i chusteczki rowniez pampers sensitiv.Nie testowalam wiec nie moge nic wiecej napisac.
Laura przesypia cale noce wiec chodze wyspana.Dzis troszke pomarudzila ale juz spi.

Wszytskiego naj dla dwumiesieczniakow :-) te spoznione rowniez:tak:
Witam nowa mamcie Lucji:-)

Teraz mykam, pozdrawiam i ciesze sie ze juz wrocilam

Witam Kobiety!
Widze ze troszeczke naskrobalyscie ;-) super jest co czytac, ja dzis nie mialam czasu zajerzec do Was i napisac bo sprzatalam caly domek dwa pietra a teraz ledwo widze na oczy taka zmezona jestem. Blania spi juz. To i Ja uciekam sie wykapac i spac.Czekam na M i wtulam sie w niego i spie...:-D
Napisze wiecej jutro.
Przechodzimy na 2 , wlasnie sie koncza 1 i kupuje 2 pampersy. Sa dobre. 3 by byly za duze na Blanie, wazy zaledwie 4.5 kg wiec w porownaniu do Waszych dzieciatek Blania jest jakas Malutka??:confused::confused::sorry2: tak??
ale gp nie zauwazyla nic niepokojacego:no::baffled:

pa pa
dobrej nocki

Witam

Ktoś tu pisał o mamach z Poznania? ja co prawda z okolic ale to prawie to samo;-)
Za to Nicoya z którą się już nie raz spotkałam też jest z Poznania i nasza Mila z którą planujemy i planujem jakiś wypad do baby multi kina lub gdzieś..bo normalnie coś wybrać się nie możemy:-p:zawstydzona/y: a więc nas tu troszkę wysypało:)

Ale mamy dziś zajefajny dzień, zawiozłam młodą do przedszkola wstawiłam pranko i ech co tu robić...chyba najpierw cycuś i na spacerek.

asiulinka a próbowałaś okrągłego smoczka? Mój Sławek tylko takiego cumka;-)

Witam o porannej porze, :-)
Mam chwilke by zajrzec bo Moj M pojechal na badanie krwi.

Jutro college:sorry2:troszke mam stresa:baffled:he he
Po za tym... Dziewczyny mam wielki problem, bo musze zostaiwc Blanie z Babcia dwa razy w tygodniu, a Mala jest na piersi i wyobrazacie sobie, ze nic nie moge sciagnac przez laktator tak jakby piers sie zaciskala,zamykala mimo ze jestem wyluzowana i wygodnie siedze i mysle pozytywnie to nic nie leciii?:confused::-(
Sciagnelam 30ml w nocy jak Blania spala i byla pora do karmienia i to po 10min sciagania zaczelo leciec, a jak mam Blanke przystwiona do cycka to mleko mam i Blanka wyciaga wszystko dokladnie i sie najada spokojnie a Ja nie moge wyciagnac chociarz troszke....pije herbaty mlekopedne. Ale nic nie pomaga:no: Chyba bede musiala podac jej modyikowane..ale kupilam nan ha 1 i nie chciala wykreca sie wygina placze wymiotuje i prezy nie chce pic go. Boje sie ze innych tez nie bedzie chciala pic, tak sie przyzwyczaila do Cycusia?:confused::-:)sorry2::szok::eek: nie wiem co mam robic teraz a Blania rano je co godzinke, bo taka glodna wiec nie wiem co zrobic:no: pomozcie??? 3 godziny collegu 2 razy w tygodniu wsumie nie dlugo ale musze zostawic pokarm....i co teraz?

reklama
hej!
To i tak masz ładni,że Balnia je z butli;-) Ja na razie jak juz pisałam uczę Lulę picia i jakoś raz dziennie da się wrobić w odrobine butelkowego mleczka;-) Ja to zazwyczaj robie tak,że przez jakieś dwa karmienia staram się używać tylko jednej piersi i wtedy mam co ściagać z drugiej..:tak:
Ale czasem zanim ściągnę też muszę sie naćwiczyć.A podobno trzeba myśleć o karmieniu to podobno też jaakoś wspomaga wylot;-) pokarmu.
pozdrowionka i powodzenia:-)

Do góry