reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Buziaczku zamknięty wątek stworzyły "stare lipcówki" czyli te które są najdłużej..
Zacznę od tego że to forum jest dla wszystkich i te lipcówki które później dołączyły mogą poczuć się urażone-my to wiemy, liczyłyśmy się z tym.Wiem że to wobec was jest niesprawiedliwe, ale no niestety...nic nie poradzę.
Stare lipcówki już na tyle się poznały, wiedzą o swoich osobistych problemach i w pracy i w domu i o swoich rodzinach , nawet było kilka spotkań w realu kilku dziewczyn itp ....
Nie wyrażamy chęci aby wprowadzić w nasze "tajne sprawy" nowych osób-mam nadzieję że okażesz się na tyle wyrozumiałą osobą że to zaakceptujesz, i zrozumiesz.
To troszeczke niesprawiedliwe:no:...no ale dobrze rozumiem .
Myslalam ze o jakims czasie ,dolaczaja do Was inne dziewczyny ...ale chyba nie?
Pozdrawiam

reklama
Co do rozmiarów pieluch - też od dawna używamy 3. Testowałam też Happy, ale okropnie się Łucji odparzyła pupa.
Zgodzę się z Buziaczkiem, że z chusteczek najładniej pachną Huggies aloesowe, też ich używam. I zwykłych huggies i Bambino.

Ja lubię chusteczki pampers o zapachu lawendowym, ale dzisiaj kupiłam na wypróbowanie Bambino. Jeszcze nie przetestowałam ale cena już mi odpowiada :tak:.

Dziewczyny którą rączkę wkładają do buzi i ssą Wasze dzieciaczki? Mi teściowa dpoiero dzisiaj zwróciła uwagę, że Krzyś preferuje lewą. Czy to oznacza,że będzie leworęczny? Ja jestem leworęczna i myślę, że Mały ma to po mnie.

Hej,

nie odzywalam sie od paru dni, bo tesciowka jest u mnie.
Jesli chodzi o pieluszki to uzywam pampersa nr3 bo Vic wazy juz6,5kg. Chusteczek na poczatku uzywalam nivea i byly wporzadku, teraz uzywam pampersa sensitive i tez sa fajne, nie lubie johnsona bo sa suche i maly mial po nich krostki.
Maly zaczal ssac lewego paluszka pare dni temu i wlanie zastanawiam sie czy nie przyzwyczaic go do smoka, bo lepsze to niz palec. Tylko nie wiem jaki, czy o ksztalcie anatomicznym czy taki prosty? Jakich Wy uzywacie?

Buziaczku ile Twoja Blania wazy ze dalej uzywasz pamperow nr1?

Kasiulec nasi chlopcy skonczyli w czwartek 2miesiac ;)

W czwartek Victorek dostal pierwsza szczepionke, byl troszke smutny, prawie wcale sie nie usmiechal i przespal mi 7,5h bez przerwy, pozniej 3h, ale dzis juz lepiej sie czuje bo zaczal sie usmiechac jak przed szczepionka.

Buziaczki dla Wszystkich lipcowych bobaskow.

Dziewczyny jeśli macie gdzies w pobliżu biedronkę, to wypróbujcie chusteczki Dada w wersji sensitive. Dla mnie są zdecydowanym faworytem spośród pampersowych, bambino, nivea, dzidziuś, rossmann. Naprawdę bardzo fajnie nasączone i ładnie pachną!

Spóżnione buziaki dla dwumiesięczniaków Krzysia i Victorka :)

My tez juz od dawnna uzywamy pieluch pampers nr3 bo czasem kupka wylewala sie pleckami z nr2 a te sa troche bardziej zabudowane,zreszta wazy juz 5,200 ( w ost.tyg przytyla 400gr) a chusteczki to pampers sensitive-super nawilzaja,czasem huggies-ale te sa taki rtoche jakby papierowe i wydaje mi sie ze tre dupcie Malej.

Buziaczku nie moge sie nadziwic ze Wy jeszce uzywacie 1 pampesow...malutenka musi byc Twoja corcia

Znowu nie troche nie było ae juz jestem No to lecimy...:-)

Sen - Julka śpi max 4 h i to przypada na ogół na sen nocny lub wieczorny. W nocy je 2 -3 razy.

Pieluchy- uzywamy teraz pampersy 2, i huugissy. Moim zdaniem huggisy lepsze bo z nich nic nie wycieka. pampersy nam przeciakłay ( Julka miala mokre plecki). Wojtek tez miał huggisy bo pampersy mu nagminne przeciekały

Chusteczki - używamy głównie pampers, ale jeśli nie ma pod ręka to także nivea lub huggis. Tez słyszałam ( jak asiulinka), ze Jonhson uczula

Paszport - złożyliśmy wniosek i będzie od odbioru 4 pażdzierniak lub wcześniej.

Szczepionka - była 5 w 1 ( koszt 100 zł), bez adnych reakcji poszczepiennych

Waga
( Julki oczywiście:-)) - 5300 g

Ssanie kciuka- Julka niestey od kilku dni zaczęła ssac kciuka, podtykam jej wtedy od razu smoka, zeby sobie złych nawyków nie wyrabiała. Smok o kształcie anatomicznym ( Nuk)

kasiulec - pisałaś, ze Twój maly spi na boku. Nam ortopeda kategorycznie zabroniła układać dziecko do snu na boku do ukończenia 3 miesiąca.To ze względu na niedojrzałe jeszcze bioderka.

Acha miałam sie pochwalić, ze bylismy na pierwszych wakacjach we czworo. Pojechaliśmy na tydzień do KOłobrzegu. Pogoda była raczej spacerowa ale i tak dzieciaczki sie jodu nawdychały. Teraz planujemy wypad w góry ale zobaczymy jak będzie z pogodą.

I jeszcze z zupełnie innej beczki. Jedna z czerwcówek 2005 urodziła własnie drugie dziecko. Malego Jasia. Jaś urodził się przez CC w 35 tygodniu ciązy. Niestety wystapiły komplikacje i maleństwo jest pod respiratorem, ma zapalenie płuc:-(. Proszę Was o modlitwę, trzymanie kciuków i dużo ciepłych myśli dla małego Jasia.

Witam
Rita
to ja 3mam kciuki, i jestem dobrej myśli aby mały Jaś szybko przybrał na wadze i wyzdrowiał-wtedy będzie mógł być ze swoją mamusią.;-)
Fajnie mieliście z tym morzem..my planujemy jechać na święta w góry.

Zebrra kiedyś miałam te chustki dada- śmierdzą:-D:-D:-D no chyba że te sensitiv nie, bo ich akurat chyba nie próbowałam. Trzeba za eksperymentować ;-) miałam teraz te z rossmana, i te drugie tez z rossmana baby dream..słabo je oceniam, jakieś suche też mi sie wydają.

Niusia ja używam okrągłego smoka, ale to prawda że lepszy smok niż paluch..bo smoka zawsze możesz zabrać kiedyś..a palca nie zabierzesz..(chyba że utniesz;-):-p )
Kasiulec powinnaś być zadowolona z chusteczek bambino-mają dobrą opinię wśród mam...są przede wszystkim "mokre"
A co do leworęczności to ciężko powiedzieć, wydaje mi się że jest jeszcze za mały aby stwierdzić czy jest prawo czy lewo ręczny.

Pieluch też używamy 3 i jak tak dalej dupka będzie rosła to przejdziemy na 4:szok:

reklama
Zebrra buziaki Krzysiowi przekazałam :-)

Rita wszyscy się dzisiaj pomodlimy za Jasieńka.
Ja słyszałam, że na boku nie wolno układać dzieci jak mają właśnie dysplazję stawów ale Krzysiowi USG wyszło ok IB, więc nadal śpi albo na boczku albo na pleckach.

My wybieramy się do Władysławowa w środę. Mam nadzieję,że troszkę pogoda się poprawi i wiatr osłabnie. Już nie mogę się doczekać szumu fal. Przez ostatnie lata je ździliśmy tylko w góry bo oboje je uwielbiamy,ale teraz zatęskniłam za morzem :tak: ciekawe jak Krzysio się zaklimatyzuje.

Krzyś od początku nie przepadał za smokiem,ale jeżeli już to toleruje nuk anatomiczny. Kupiłam też taki Maredo: Smoczki NUBY imituj

Do góry