reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam Was po dłuższej przerwie, a zwłaszcza nowe Kobitki :)

Z utęsknieniem czekam aż u nas włączą ogrzewanie, bo po 3 dni schnie mi pranie i cholernie zimno w domu, brrr.

Naprawdę Wasze dzieci nie lubią czyszczenia nosa fridą? Moja Łu uwielbia. Najpierw robi zdziwione oczy, a potem nawet ją to bawi i się uśmiecha :)

Dziś byłyśmy w kinie - większość filmu przespała, trochę porozglądała się po sali i była naprawdę grzeczna.
Nie mogę się doczekać, kiedy pójdziemy na basen...

reklama
Ewciu wszedzie poruszam sie samochodem i w bagazniku mam wozek.Jesli parkuje pod sklepem to biore ja w maxi cosi a jak ide kawalek to wkladam ja do wozka.Wszedzie zabieram ja ze soba.Oczywiscie zakupy udane.Kupilam jej dresik, sukieneczke, 2 poary spiochow, skarpetki biale i body.

Ankami Laura tez lubi jak jej grzebie w nosku

:-Dhej Lipcoweczki jak sie macie? co nowego u Was?
Jak Wam rosna dzieciaczki? cos nowego potrafia?
Moja Blania po szczepionce mialam stan podgoraczkowy ale juz przeszlo...z dnia na dzien umie juz coaz wiecej dzis juz widac dokladnie jak potrafi sie bawic raczkami, nie sa juz takie latajace..rozumie jak mowie cysiu cysiu - zawsze przed karmieniem, powtarzam i daje cysia i reaguje na to slowko - usmiechem i westchnieniem:tak:
nocki ostatnio slabo przesypia nie jak u Tesciow, ze az do 5 rano tylko wybudza sie i to chyba przez ta nasza lampke, swiecaca za jasna jest , bo u Tesciow spala lepiej a tam byla lampka co dawala tylko cien a ta swici doslownie:szok::wściekła/y: chyba bede musiala cos wykombinowac...a jak u Was z nockami?
co ile kompiecie swoje dzieciatka , ja kapalam co drugi dzien a od wczoraj kapie codziennie:tak::tak:

pozdrawiam i sle buziaczki wszystkim Mamom i Bobasom.
Dobranoc:cool2:

Piszcie piszcie ...co taka pustka?

a jak z pampersami u Was?? jakiej firmy uzywacie? jakie sa najlepsze? Ja uzywam pampersa i huggies ale uwazam ze pampers sa lepsze...bardziej chlonne i wiecej wsiaka...a w huggies kupka wyplywa bokami:dry::sorry::tak:i malo chlonie i dziwnie rosnie papmpers podczas sikania.:dull:

Zebrra, Buziaczku - stoooo laaaat dla Waszych Szkrabów :)

Od początku kąpiemy Łucję codziennie. Było tylko kilka takich dni, że odpuściliśmy jej kąpiel.
Na początku używaliśmy pampersów, ale strasznie odparzoną dupcię po nich miała (chyba uczulenie), więc przeszliśmy na huggiesy. Faktycznie czasem kupa bokiem wypływa, bo huggiesy mają wąskie falbanki. Ale ostatnio trafiłam na paczkę z szerszymi falbanami - mam nadzieję, że po prostu zauważyli ten mankament i produkują teraz lepsze :)

Co do pieluch to kupa wypłynęła nam jeden raz i kilka razy Jasiek miał przesikane plecki w pampersach. Teraz juz od pewnego czasu uzywamy Dada i nie było takich atrakcji. Moim zdaniem sa zdecydowanie najlepsze z tych, które wypróbowałam (pampers, huggies, rossmannowe bordowe, happy i dada). No i w dalszym ciagu rozmiar 2, kupiłam 3, ale jest za duży...

Ankami dzięki! :)

Przetestowałam na synu... jak to brzmi :szok::-D podobnie jak Zebrra, Happy Pampers Huggies i Dada. Jak używaliśmy pampersów to kupa wypływała na plecki, bo nie było w nich ściągacza który by ją zatrzymał, happy są ok i używam ich zamiennie z huggies. Teraz kupuje mega pakę huggies 80szt za 39,90 i jestem zadowolona. Faktycznie może są trochę mniej chłonne niż pampersy ale za to kupa zostaje w środku i nic się nie odparza Małemu.
Z Dadą była taka historia,że po ich kup[ieniu byłam bardzo zadowolona do czasu jak na skórze Krzysia pojawiły się malutkie czerwone krosteczki dokładnie pod pielucha. Szybko je odłożyłam w kąt ale do końca nie wiem czy to na pewno wina tych pieluch czy np chusteczek johnson'a bo wtedy takich właśnie używaliśmy (nie polecam - za suche).
Teraz używam rozmiaru 3 ale 2 też jest jeszcze dobra.
Bez względu na rozmiar pieluch i ich rodzaj często zdarza się po spaniu, że Krzyś ma mokre ubranko z boku. Może to dlatego,że zwykle śpi na boczku.

Kasiulec, jak przewijasz Krzysia to sprawdzaj, czy siusiak jest ustawiony na dół wtedy nie powinien mieć mokrych boczków :)

Chusteczki Johnson's tragedia! Nie dość, że tak jak pisałaś są suche, to uczuliły mojego Jasia!!!! Jedyna rzecz, która go uczuliła... zresztą mnie też (a używaliśmy wersji sensitive), bo jak uczuliły jego, to wzięłam je sobie do zmywania twarzy i wyskoczyły mi wielkie czerwone plamy... Nigdy więcej!!!!

reklama
Do góry