reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Klad gratuluje dorodnego syneczka.

Rita slodziutka ta Wasza Julia :)

My dzisiaj spokuj, wczoraj wieczorem Laura plakala bo chciala do tatusia jak sie na nim poolozyla to byla cisza. Teraz jest na spaceru z ciocia a ja biore sie za podlogi:tak:

reklama
Czesc Mamuski! Mam pytanie czy podajecie juz swoim maluszkom witd3 ? Ja wlasnie zakupilam Devikap i kurcze przez przypadek zaapikowałam mojej Niuni 3 kropelki:szok: a wedlug zalecen jest 1kropelka.Czy moze cos sie stac?Nie wiem jak mam jej to dawac bo te kropelki tak szybko leca...

Klad, ale gigant! :) to moja półtoramiesięczna córka nadal nie dobija do wagi Twojego syna ;)

Agaa, podaję wit.D, ale nie codziennie (czasami zapominam, na szczęście jest lato i jeszcze sporo słońca). Na łyżeczkę celowo wlewam 2-3 krople, bo wiem, że część spłynie Łucji po brodzie ;)

Agaa- podaje wit D3 ( Vigantol) od 2 tygodnia zycia, po 1 kropli ( tez mi się czasem zapomni).latem chyba lepiej mniej tej witaminy niż za dużo. Ale jak Ci czasem więcej wyleci to żadna tragednia.

Witam Mamusie ;-):-)
Jak samopoczucie? I co nowego u Waszych Dzieciaczkow??:happy2:
Dajecie sobie rade? jak nocki przespane czy nie bardzo?:confused:
Jak karmienie i problemy brzuszkowe?:confused:

U Nas OK,raczej nie narzekam:-)..Blania bardzo ladnie nam sie rozwija z dnia na dzien coraz wieksza i ciezsza:-D:tak:,wszystko zaczyna ja interesowac, co sie rusza i jest kolorowe, oczka otwarte calymi dniami:happy2:,nocki tez sa Ok budzi sie na mleczko i pieluszke co 4 godziny a czasem jak jest strasznie zmeczona to potrafi Mi przespac od 1 do 5 lub 6 rano:szok::tak: ladnie przybiera na wadze ma juz ponad 4kg (nie wiem ile ma dokladnie teraz bo dopiero w poniedzialek idziemy na wizyte 6 tygodniowa) Z usypianiem nie mamy raczej problemow, staram sie wprowadzac rutyne..chociarz przyznam ze czasem o niej zapominam:zawstydzona/y:

a jak u Was z usypianiem Waszych pociech? lulacie? kolyszecie?
Ja odkladam Blaneczke do lozeczka, daje smoczusia, poglaszcze po glowce:rofl2:, pocaluje w gloweczke i siedze przy lozeczku i patrze na Nia(ale Ona Mnie nie widzi)a gdy jest straszny placz czy cos to trzymam ja za raczke az usnie:happy2:i sie sprawdza:tak::-D
Czasem jak ja odloze to wierci sie kreci i cos pokwekuje , ale uspokaja sie po jakis 10min i zasypia sama:tak::-)
Rano zdarza jej sie wyladowac u Nas w lozku, bardzo lubi z nami lezec Wasze Maluchy tez lubia z Wami spac?? :rofl2:
Kapac sie tez lubi tylko jak sie ja wyciagnie z wanienki to potrafi okazac sie swoim donosnym glosikiem jak jest glodna:crazy::tak:

No to chyba tyle u Nas a co u Was widzialam ze wklejacie nowe zdjecia na 1 zdjecia naszych skarbeczkow - WSZYSTKIE MALUSZKI SA PRZESLODKIE:tak:;-)

pozdrawiam i zycze spokojnej nocki wszystkim rodzicom i maluszkom buziaki od Blani :elvis::-):-D

Anka 26,07 - Dziekuje, ale nabiera ta Twoja Laurunia na wadze:szok:a ile ma juz cm :confused:? wklej jej zdjecie calej:tak: , a gdzie ma te 5kg? To MOja Blania jest kruszyna w porownaniu do Twojej Laury a czym karmisz? piersia czy butelka modyfikowane??

Dziewczyny a szczepiłyście już Wasze Maluchy? Łucja super zareagowała po wczorajszej szczepionce 6w1 - ładnie zasypiała, a gdy czuwała, to cały czas się uśmiechała.
Łu waży już 4910 g, czyli ponad 2 kg więcej niż w dniu wypisu ze szpitala. Coraz częściej muszę jeździć kupować jej nowe ciuchy - nawet sobie tyle nigdy nie kupowałam ;)

reklama
Ja moja Amelke bujam,lulam i kolysze....no niestety troche to meczace...za kazdym razem gdy placze biore ja na ramie i od razu cisza.A to wszystko przez te wstretne kolki,tak wlasnie sie zaczelo gdy po calych nocach uspokajania ja na rekach Amelka przyzwyczaila sie do tego i konec.Próbowalam juz przeczekac pare minut ale tylko sie nakreca jeszce bardziej i lece ja wziac.Teraz probuje ze smoczkiem ja uspic,klada ja i daje troszke pomaga ale nie do konca...:-( Ale najwazniejsze ze nie ma juz kolek i nie meczy sie biedactwo.

U nas wczoraj byla polozna Amelka wazy 4,55kg tyje ksiazkowo:-) wszystko z nia w porzadku,tylko wyskoczyly jej drobniutkie krosteczki na polikach i uszkach,nie wiadomo co to ale przepisany mamy krem...moze przejdzie,ale cos mi sie zdaje ze to uczulenie.
Buziaczku u mnie jest za kazdym razem to samo,po wyjeciu z wanienki zawsze placze i to strasznie:szok:.Nagrzewamy zawsze wczesniej pokoj(bo moze jej zimno) ale nic nie pomaga...

Do góry