reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Patina ja daje Laurze tyle jesc ile potrzebuje, przeciez nie zostawie Malej glodnej i placzacej:-(
To ja jestem ciekawa ile Laura bedzie wazyla przy porodzie miala 4020g ale przy wyjsciu ze szpitala 3760g pewnie z 4,5kg to ma jak nie wiecej:tak: rosnie w oczach

reklama
witam!
to moj maly wypija 120ml i ja myslalam ze to za duzo zreszta lekarka powiedziala ze nie dawac mu iecej nic 90ml:szok: gdzie dla niego to kropla w morzu potrzeb:-)
wiec daje mu 120ml ale czaem widze ze ma malo...
a do tego maly ma problemy z gazami daje juz herbatke koperkowaq ale jak narazie nie za bardzo pomaga....biedaczek prezy sie i chce puscic baka ale mu nie wuchodzi wiec wtedy sie zlosci i placze.....
a jak ostatnio bylismy u lekarza to jak mial trzy tygodznie i dwa dni to wazyl 3900kg a urodzil sie 3100 czy to nie za duzo???

Mój Igor też ma te paskudne wzdęcia, pręży się i wtedy ulewa, stęka i popłakuje :-( oprócz Plantexu można jeszcze podać Esputicon krople, ale to do końca nie eliminuje dolegliwości, przynajmniej u nas. A jeśli chodzi o wagę to mój sie urodził mając 3210 a na kontroli u lekarza w 3 t.ż. miał 4 kg z ogonkiem. Tak więc mamy zdrowe bobasy-żarłacze :-)

anka26,07 - 170 ml powaliło mie na kolana.:szok::tak: Jestem w cięzkim szoku, bo jak pamiętam Wojtek gdy miał rok to wypijał 180 ml mleka. Widać, Twoja córa ma wilczy apetyt. No i daje Ci pospać. Zaleta mleka modyfikowanego jest to, ze się dłużej trawi no i dziecku na dłużej brzuszek wypełnia. Ua nas najdłuższa przerwa między karmieniami to 3,5 h. Myslę, ze przy takim apetycie to Laura ma już więcej niz 4,5 kg

Patina26- ja bym się nie martwiła jak dziecko ma apetyt, gorzej gdy go nie ma. Wiadomo, ze nie mozna przekarmiać ale z tego co piszesz to przyrost masy jest w normie a przeciez nie bedziesz głodziła niemowlęcia. Nienajedzony maluch jest płaczliwy i wcale się nie dziwię, bo ja tez jestem zła gdy głodna.

Naszej Julca krwaik podokostnowy, powstaly przy porodzie całkiem się wchłonął. Nawet nie wiecie jak mi ulżyło, bo ten krwiak był bardzo duży ( średnicy ok 4-5 cm) i bardzo ją szpecił. Dzisiaj zwazylam Julkę na domowej wadze elektronicznej i wyszlo 4,5 kg. Nasza kruszynka ma przesłodkie "chomiczki", coraz więcej czuwa i robi przesmieszne miny.

Witam
Ritam poprosze zdjecie Twojej ksiezniczki:-) a paploczki Laura ma bardzo wyraziste kazdy zachwyca sie tymi paploczkami:-D
Dzis rowniez spokojnie w nocy wstalam o 5 a pozniej o 9.Ale po wczorajszej akcji gdzie poszlam spac o 1 dzios wstalam o 11:30:zawstydzona/y:

:-)
Witajcie jestem tutaj pierwszy raz mam na imie Marlena i mam lipcowego dzidziusia :-) Igorka uodzonego 4 lipca 2007r i jeszcze na stanie 7 latka :tak:
Mam pytanie czy macie problemy z brzuszkami dzieci oczywiscie:-D bo ja juz sama nie wiem co mam robić otóż Igorek ma ciągle wzdęcia ja oczywiscie prawie ze na chlebie i wodzie.Byłam u mojej pani alergolog i zaleciła mi wprowadzenie nutramigenu na noc ,mały wypija mi tego swiństwa nieraz 30 nieraz 60 ale daje mu to w dzień a w nocy cycol,i zauwazyłam ze im mniej cyca tym dzieciaczek spokojniejszy najchętniej przestałabym karmić piersia bo katuje tym swojego syneczka i samą siebie miałyscie podobne problemy???????????? bo ja mam straszne wyrzuty ze nie bede karmic piersia ale nie moge patrzec jak mi się moje słoneczko pręży i wygina ,z pierwszym miałam takie jazdy do roku:szok: nie wiem jak to przezyłam ale dzielnie go karmiłam i tak długo jak to robiłam tak długo płakał niestety nie wiem to chyba jakaś nietolerancje laktozy albo skaza bo Igorek ma krostki na buzi.
Nie mam za bardzo czasu na przegladanie postów ale poczytam w wolnej chwili:laugh2: o ile taka bedzie pozdrawiam serdecznie

Mamo Igorka,

Tu mama Igorka z 23 lipca :) Nasze Igory nie są jedynymi cierpiącymi na wzdęcia maluszkami, to chyba trzeba okrzyknąć mianem choroby cywilizacyjnej wsród bobasów.
To chyba jest ostateczność ta nietolerancja laktozy i zanim zrezygnujesz z piersi lub też bedziesz kontynuowac drakonska diete sprobuj kropli np Esputicon lub Plantexu herbatka koperkowa, czy juz od 1 mca Gripe Water. Dzisiaj czytalam stare posty i znalazlam rowniez inne specyfiki np niemieckie krople Sab Simplex lub do masazu brzuszka olejek Kaspar. U nas mozna dostac tez krople Infacol. Musisz cierpliwie sprawdzic ich dzialanie na Igorze, bo kazdemu dzieciatku co innego pomagalo. Ja na poczatku tez myslalam o zarzucenie karmienia piersia, bo juz nie wiedzialam czy to ja cos zle jem czy nie. Jesli nie jesz zakazanych potraw to nie masz sie co winić. Tak po prostu jest. Czytalam, ze np picie wielu herbat tez moze szkodzic. Ja zrobie dwudniowy test. Cierpliwosci i powodzenia. Daj znac jakie efekty :)
o

Agnes Best
Dzieki za rady , niestety wszystko o czym piszesz juz przerabiałam te krople sab simplex i nawet lefax ,nie wspominajac już o oleju z kwiatów dziurawca ,który robiłam własnoręcznie:-) dzisiaj przeprowadzam mały test cały dzień mały na nutramigenie ja odciagam mleczko i zobaczymy:tak: mały jest o wiele spokojniejszy nie dzwigam go dzisiaj wcale i nawet u dziadków leżał i opowiadał:szok: az wszyscy w szoku byli ze malutki taki spokojny ,wiem że karmienie piersią to najlepsze co może byc i dlatego tez mam wyrzuty szczególnie jak mały usawia buzke na bok do cyca a tu butla i to z takim swiństwem ale jak mam go męczyć ,jeszcze jutro dalszy ciag testu butlowego i w poniedziałek podejmuje decyzje bo ja tez jestem juz zmęczona całodziennym tańcowaniem z malutkim na ręce i patrzeniem jak on cierpi.
Lekarzy nawet o zdanie nie pytam juz to przerabiałąm z pierworodnym:-(.A dla ciekawostki byłam z małym u ortopedy i on pytał o małego tak ogólnie ,mówiłam że ma kolki a on na to ze wszystkie dzieci na piersi mają kolki ,cos w tym jest.
Obiecałam sobie że tym razem z tym dzieckiem nie bede nikogo słuchała tylko butla i tyle a tu znowu mam wyrzuty i dylematy ale taki los matek:tak:
Pozdrawiam i do nastepnego......................:-)

reklama
Witam kobietki,
serdecznie witamy Mame Igorka:-) co do kolek i boli brzuszka polecam poduszeczke z pestkami wisni ktora sie podgrzewa i daje dziecku na brzuszek, Laurze pomagalo jak narazie nie mamy probloemu z kolkami. Laura jest na butelce daje jej mleczko Nestle BEBA preStart.Piersia karmilam tyl;ko 4 doby Mala tracila na wadze bo nie mialam pokarmu i zdecydowalam sie na butelke.
Aha a masazu probowalas??

Do góry